Προσοχή: βροχή από πέτρες!

Δευτέρα 7 Αυγούστου>> H «πάταξη της φοροδιαφυγής» είναι κάτι σαν την «κόκκινη μηλιά» στη λεγόμενη «οικονομική πολιτική» της εντόπιας ολιγαρχίας: είναι πάντα εκεί, μπορείς να την δείχνεις με δάκρυα στα μάτια, αλλά είναι άπιαστη. Παράδειγμα: για την «πάταξη της φοροδιαφυγής» έγινε υποχρεωτική η κατάθεση των λευκών μισθών σε ατομικό τραπεζικό λογαριασμό… Τι έπαθε η φοροδιαφυγή; Τίποτα. Υγιαίνει, μεγαλώνει και ομορφαίνει. Τι έπαθαν οι μισθωτοί; Μπήκε η εφορία συνεταίρος στους μισθούς τους, αφού μπορεί να «κλειδώνει» τον τραπεζικό λογαριασμό τους / μας αν… (Κι αυτή είναι μόνο η αρχή…) Επιπλέον εκπαιδεύτηκαν στη χρήση κάρτας, δηλαδή στο φακέλωμα των αγορών και των συνηθειών τους… (Επίσης αυτό είναι μόνο η αρχή…)

Τώρα αρχίζει καινούργια μάχη για την «πάταξη»! Αυτή:

Οι άνεργοι (γνωστοί …. φοροφυγάδες), όσοι έχουν παιδιά και οι στον πάτο του βαρελιού πέφτουν στην τσιμπίδα της… Της «πάταξης»… Ή μήπως όχι;

Αν ξέρετε τα βασικά για την επερχόμενη επιβολή του «ψηφιακού χρήματος» δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Ο don Rico & Co «εκπαιδεύει» καταναγκαστικά «ωφελούμενους» του κρατικού πατερναλισμού στον έλεγχο και στο φακέλωμα των πενιχρών εξόδων τους. Η φράση «να ελεχθεί η χρήση τους» (των ψίχουλων / επιδομάτων) είναι απλά η κυνική, ωμή παραδοχή των κρατικών προθέσεων. Ποιες «ελευθερίες»; Ελάτε τώρα!!! Δεν φτάνει που σας χατζιλικώνουμε, θέλετε και ελευθερίες, ανωνυμία στα ψώνια, και λοιπά, ε; Βρε ουστ από δώ χαμένα κορμιά!!! Αυτό θα έλεγε η κρατική εξουσία αν δεν την έπιαναν οι ντροπές.

Και έπεται συνέχεια. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις∙ επειδή, ολοφάνερα, δεν υπάρχουν κακοπροαίρετες ερωτήσεις. Τι πάει να πει «θέλετε να ελέγχετε την χρήση των πέντε φράγκων που έχω στην τσέπη μου»; Κοιμόμαστε, υπνοβατούμε, συνεπώς δεν-μιλάμε-γι’-αυτό… Όπως δεν μιλάμε για οτιδήποτε θα μπορούσε να υποδεικνύει την digital επιτήρηση-και-τιμωρία της «νέας βιοπολιτικής».

Κι έτσι, όμορφα κι απλά, κατεδαφίζεται, άλλοτε σιγά σιγά κι άλλοτε ορμητικά και γρήγορα, οτιδήποτε οι αιχμάλωτοι πληθυσμοί είχαν για δεδομένο.

Όμορφα, απλά, με αισιόδοξη ενατένιση του μέλλοντος…

Comments are closed.