Ο Wolfgang Wodarg είναι γερμανός γιατρός και στέλεχος του SPD. Σαν προεδρεύων της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της επιτροπής υγείας του συμβουλίου της ευρώπης, συνυπέγραψε στα μέσα Δεκέμβρη του 2009 μια πρόταση / έκκληση (που κουβεντιάστηκε με την διαδικασία του επείγοντος τον Γενάρη του 2010) για να γίνει έρευνα για την επιρροή που άσκησαν οι φαρμακοβιομηχανίες στην εκστρατεία του Π.Ο.Υ. για την πανδημία της γρίπης του Η1Ν1.
Στο συγκεκριμένο video μιλάει αρχικά σαν γιατρός, αλλά στη συνέχεια σαν "πολιτικός" - μέλος του κόμματος που συγκυβερνά. Προφανώς οι απόψεις του δεν τον κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στην γερμανική εκδοχή της τρομοεκστρατείας....
(αναρτήθηκε στις 4 Απρίλη 2020 στην "ασταμάτητη μηχανή")

Ο Sucharit Bhakdi πρέπει να έχει στη γερμανία ένα ορισμένο status. Τέτοιο που να του επιτρέπει να απευθύνεται στην Μέρκελ χωρίς να γίνεται περίγελως. Κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γ. Ιωαννίδη, και με έναν αυξανόμενο αριθμό πρωτοκλασσάτων δυτικών επιδημιολόγων, λοιμωξιολόγων και λοιπών ειδικών παρόμοιων ειδικοτήτων, που καταλαβαίνουν ότι η υγιεινιστική αστυνομία (για την οποία γράφαμε χτες, και θα επανέλθουμε) δεν έχει καμμία σχέση με την «πραγματική» πραγματικότητα της όποιας επιδημίας. Καταλαβαίνουν ότι ο υγιεινιστικός στρατιωτικός νόμος θα επιδεινώσει μεσοπρόθεσμα την κατάσταση των εκατομμυρίων υπηκόων, όχι μόνο στην ψυχο-συναισθηματική σφαίρα, αλλά ακόμα και σ’ αυτήν του καθ’ αυτήν του covid-19 και της «μόλυνσης»...
(αναρτήθηκε στη 1 Απρίλη 2020 στην «ασταμάτητη μηχανή»)

Αυτό είναι το πρώτο μέρος της άσκησης στη διάρκεια του Event 201. (Υπάρχουν άλλα 4, των οποίων η βιντεοσκόπηση είναι εύκολα προσβάσιμη στο διαδίκτυο).
(αναρτήθηκε στις 29 Μάρτη 2020 στην «ασταμάτητη μηχανή»)

Στις 18 Οκτώβρη του 2019, στη Ν. Υόρκη, έγινε το Event 201. Ήταν μια «εκδήλωση» με υψηλότατους προσκεκλημένους, με θέμα την αντιμετώπιση μιας μελλοντικής ιδιαίτερα φονικής πανδημίας, οφειλόμενης σε κορονοϊό. Οργανωτές της άσκησης ήταν το «κέντρο ασφάλειας της υγείας» του πανεπιστήμιου John Hopkins, το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, και το ίδρυμα Bill και Melinda Gates. H άσκηση (που κράτησε περίπου 3 ώρες) προβλήθηκε διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα video απ’ αυτήν είχαν δεκάδες χιλιάδες views. Μ’ άλλα λόγια δεν ήταν κάποια συγκέντρωση συνωμοτών. Αντίθετα ήταν μια έκφανση της πρόνοιας των αφεντικών του καπιταλισμού – για την περίπτωση μιας πανδημίας...
(αναρτήθηκε στις 29 Μάρτη 2020 στην «ασταμάτητη μηχανή»)

Η «ζώνη του Σαχέλ», μια ζώνη της αφρικής κάτω απ’ την Σαχάρα, είναι επίσης πεδίο αναμέτρησης του 4ου παγκόσμιου πολέμου. Το παραδοσιακά αποικιοκρατικό γαλλικό κράτος και οι νεοαποικιοκρατικές ηπα «σπρώχνονται» μεταξύ ενόσω έχουν κοινό εχθρό την γρήγορη οικονομική / εμπορική επέκταση του κινεζικού καπιταλισμού.
Για τους δυτικούς ιμπεριαλισμούς η στρατιωτική επανακατάκτηση της βόρειας αφρικής έχει γνωστό όνομα: «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Οι διαδοχικές εξεγέρσεις / επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο, αρχίζοντας απ’ τα τέλη του 2010 στην Τυνησία, θα έπρεπε να είναι η πιο σύγχρονη αναφορά για εκείνους τους πρωτοκοσμικούς που υποτίθεται είναι αντικαθεστωτικοί. Αλλά όχι. Αυτό που ονομάστηκε «αραβική άνοιξη» αγνοήθηκε, συκοφαντήθηκε, πλατογραφήθηκε... Και τελικά εννοήθηκε σαν «εποχιακό φαινόμενο» κάπου μακριά.
Κι ωστόσο: η εξέγερση στην Παλαιστίνη φωτίζει και φωτίζεται απ’ αυτόν τον εξεγερσιακό δυναμισμό.

Μια οργάνωση ορθόδοξων εβραίων των ηπα εξηγεί σ’ αυτό το σύντομο video γιατί υποστηρίζει τον αγώνα των παλαιστίνιων, και γιατί είναι αντίθετη στην ύπαρξη του ρατσιστικού ισραηλινού κράτους.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής ιστορίας στο Columbia παλαιστίνιος Joseph Massad, σε μια συμπυκνωμένη διάλεξή του (στις 4 Νοέμβρη του 2017) στη Βιέννη, τεκμηριώνει την γέννηση του αντι-σημιτισμού στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Και την συμμαχία του εβραϊκού εθνικισμού μαζί του...

Το πρώτο μέρος του video είναι ένα 21λεπτο απόσπασμα απ’ το ντοκυμαντέρ “The Occupation of the American Mind”, χρήσιμο και κατατοπιστικό τόσο για τα ιστορικά του στοιχεία όσο και για τις μεθόδους ενοχοποίησης της κριτικής στον ισραηλινό φασισμό / μιλιταρισμό. Το δεύτερο μέρος είναι ομιλία του ισραηλινού ιστορικού Ilan Pappe, με τίτλο «Decolonizing Israel”: περιγράφει τον απαρτχάιντ χαρακτήρα του ισραηλινού κράτους, ξέροντάς τον «απ’ τα μέσα»...

Το ντοκιμαντέρ του BBC "Israel's secret weapon", για τα μη συμβατικά όπλα που λέγεται ότι υπάρχουν στο Ισραήλ, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018 στη Βρετανία και επαναλήφθηκε τον Ιούνιο σε ένα κανάλι του BBC που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο. Σε αντίδραση, το Ισραήλ δήλωσε ότι διακόπτει κάθε επαφή με το BBC. Την απόφαση για μποϊκοτάζ πήρε το φόρουμ δημοσίων σχέσεων του Ισραήλ, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο εξωτερικών και το κυβερνητικό γραφείο τύπου.
Αποφασίστηκε ότι τα κυβερνητικά γραφεία δεν θα βοηθούν τους παραγωγούς και τους ανταποκριτές του BBC, ότι οι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν θα δίνουν συνεντεύξεις στο βρετανικό δίκτυο, και ότι οι εργαζόμενοι στο BBC θα είναι δύσκολο να πάρουν δημοσιογραφικά πάσο και βίζες εργασίας στο Ισραήλ από το γραφείο τύπου της κυβέρνησης.
Πριν από την προβολή του Ιουνίου, ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πιέσουν το BBC να ακυρώσει τη μετάδοση, λέγοντας ότι το ντοκιμαντέρ ήταν προκατειλημμένο και παρουσίαζε το Ισραήλ σαν μια σατανική δικτατορία.

Το video ήταν εισαγωγή σε εκδήλωση του συμβουλίου για την εργατική αυτονομία στην Αθήνα, στις 9 Μάη 2018. Με τίτλο: «Αξίζει τον κόπο»: ενέργεια, έργο, θάνατος, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Βίντεο καλέσματος για την 1η Μοτοδιαδήλωση των 7ψυχων. Αθήνα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017.

Απαιτούμε σεβασμό - Ξεκινάμε από τον μισθό!

Στις ΗΠΑ, εδώ και 3 χρόνια, οι χαμηλόμισθοι των αλυσίδων fast food έχουν ξεκινήσει έναν αποφασιστικό αγώνα για διπλασιασμό του κατώτερου ωρομίσθιου. Από 7,25 δολάρια στα 15.
Ξεκίνησαν λίγοι, πολύ λίγοι, σε δυο - τρεις πόλεις. Και κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, τώρα το κίνημα για 15 δολάρια κατώτερο ωρομίσθιο είναι ένα τεράστιο κύμα δεκάδων χιλιάδων, που έχει απλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ, και σε πολλές ακόμα κατηγορίες εργαζόμενων, απ’ τα ξενοδοχεία και τα βενζινάδικα ως τον καθαρισμό και τις οικοδομές.
Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Προς τιμήν της συνέλευσης του Game Over:
...Ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα του καπιταλιστικού 20ου αιώνα παρακμάζει δομικά, εξαιτίας της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η πλειοψηφία των μαθητών / σπουδαστών αλλά και των οικογενειών τους μοιάζουν να γυρνάνε σαν τις μύγες πάνω από το πτώμα, ζητώντας να παραταθεί η κηδεία μήπως και γίνει η θαυματουργή ανάσταση!

Το video στηρίζεται σε ένα δημοσιογραφικό ντοκυμαντέρ του al jazeera και δεν εκφράζει τις πολιτικές απόψεις του Sarajevo.
Όποιος / όποια ενδιαφέρεται για αυτές μπορεί να ανατρέξει στο Sarajevo νο 76:
- αίγυπτος η επανάσταση στην αγχόνη
- η "6η Απρίλη" φοράει ερπύστριες
και στο Sarajevo νο 77:
- εθνική ενότητα άλφα-άλφα

Για την κρίση και τις αναλογίες της με την κρίση του 1929. Προβλήθηκε σε εκδηλώσεις του Block στην Αθήνα (το μάρτιο του 2009) και στη Θεσσαλονίκη (το μάιο του 2009). Κυκλοφόρησε το μάρτιο του 2010 με τη μπροσούρα "πρώτο τετράδιο για εργατική χρήση: απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα - η κρίση, η προέλευσή της, τα βασικά της δεδομένα και η συγκάλυψή τους"