Μεσανατολικό πεδίο μάχης 2

Δευτέρα 1 Απρίλη (ανάρτηση: 00.56)>> Ενόσω το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς αποτυγχάνει να υποτάξει την παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα, προσπάθει να ανοίξει με βολικό για το ίδιο τρόπο χειρότερους λογαριασμούς με την λιβανέζικη Χεζμπ’ Αλλάχ. Ποιος είναι ο βολικός τρόπος; Να «δικαιολογήσει» την μαζική χρήση αεροπορικών βομβαρδισμών, όχι μόνο στο νότιο λίβανο αλλά οπουδήποτε γουστάρει∙ να «μετατρέψει την Βηρυτό σε Γάζα» όπως έχει απειλήσει.

Ως τώρα η λιβανέζικη οργάνωση έχει καταφέρει να επιβάλλει την τακτική της: έχει αναγκάζει το θεοναζί καθεστώς να αδειάσει εδώ και μήνες μια ζώνη 20 χιλιομέτρων στο βορρά του∙ και παρά τις προκλητικές επιθέσεις του στη Βηρυτό, η Χεζμπ’ Αλλάχ επιμένει να κτυπάει οποιαδήποτε στρατιωτική συγκέντρωση κυρίως μέσα σ’ αυτή τη ζώνη. Με δυο λόγια χρησιμοποιεί το πιο «ελαφρύ» μέρος των πυραύλων της (και άλλου είδους ανάλογα όπλα) με αποτελεσματικότητα. Αν και το Τελ Αβίβ παραδέχεται μόνο 10 νεκρούς στρατιώτες του σ’ αυτές τις μάχες, ο πραγματικός αριθμός ξεπερνάει τους 230∙ έναντι περίπου 260 απωλειών της Χεζμπ’ Αλλάχ.

Ποια είναι η απάντηση του ισραηλινού στρατού σ’ αυτήν την αφόρητη «καθήλωσή» του; Εκείνη που θα περίμενε κανείς από έναν αχαλίνωτο μιλιταρισμό: επέκταση και όξυνση των επιθέσεων επί συριακού εδάφους! Όχι μόνο στη Δαμασκό αλλά και στο Aleppo…


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.