Digi-file yourself (είναι η βιομετρία ηλίθιε!)

Πέμπτη 7 Απρίλη>> Θα μας επιτρέψετε να γυρίσουμε πίσω στο μακρινό 2020, συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Ιούλη της χρονιάς. Ίσως εκείνη η παλιά (;) αναφορά να χρειάζεται μια επικαιροποιημένη προσέγγιση. Τότε, κάτω απ’ τον τίτλο ψηφιακές φυλακές, παρουσιάσαμε σε αδρές γραμμές το ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα ψηφιακού φακελώματος εμβολιασμένων όπως παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2019 – κάμποσους μήνες (ή μήπως «έτη φωτός»;) πριν την έναρξη της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας ειδικά στον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είχε τίτλο Δρόμος προς τον εμβολιασμό, είχε ξεκινήσει απ’ το 2017 σαν μέρος του Ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για τον εμβολιασμό 2015 – 2020, που κι αυτό ήταν μέρος της Ευρωπαϊκής ατζέντας ανοσοποίησης 2030.

Στην προ covid (p.c.) εποχή, ακόμα κι αν κάποιος μάθαινε κάτι γι’ αυτό το σχέδιο το πιθανότερο θα ήταν να σκεφτεί πως η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία «δουλειά δεν είχε ο διάολος…»: αφού, στην p.c. εποχή η λέξη «εμβόλια» ήταν συνδεδεμένη αποκλειστικά με τα παιδιά, έτσι ώστε εκφράσεις του είδους «ατζέντα ανοσοποίησης 2030» να μοιάζουν ακατάληπτες…

Στη διάρκεια της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας η υπενθύμιση αυτού του σχεδίου (την κάναμε) θα θεωρούνταν ίσως εξεζητημένη μπροστά στα καθημερινά, άμεσα πάθη.

Τώρα, 2 γεμάτα χρόνια μετά την έναρξη της τρομοεκστρατείας, την επιβολή της γενετικής μηχανικής σαν «σωτηρίας» (με χιλιάδες δολοφονημένους…), την επερχόμενη αντικατάσταση της «ανοσίας» απ’ την «προστασία», και το ορατό στο κοντινό μέλλον επόμενο κύμα «εμβολιαστικής κανονικότητας» (πάντα, πλέον, με γενετική μηχανική…), η καπιταλιστική εξέλιξη κατάληψης και ελέγχου των σωμάτων και των σχέσεων ίσως μπορεί και πρέπει να γίνει κατανοητή. Ίσως… μπορεί… (οπωσδήποτε πρέπει!). Κι αυτό επειδή αυτή καθαυτή η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία ταίριαξε και ταιριάζει γάντι στην εξυπηρέτηση σκοπών πολύ ευρύτερων αλλά καθόλου συνωμοτικών∙ και ο SarsCov-2 σαν διαχείριση έγινε εξ αρχής η «ναυαρχίδα» της επιτάχυνσης της εφόδου των αφεντικών στην κατάκτηση του κοινωνικού εργοστάσιου.

Σε μια μεταγενέστερη αναφορά πριν πάνω από ένα χρόνο, στις 14 Φλεβάρη 2021, σημειώναμε:

… Το πρόγραμμα της Ε.Ε. Horizon 2020 έχει δώσει ώθηση στη βιομετρική βιομηχανία πολύ πριν τον κορονοϊό, κυρίως σε προϊόντα ασφάλειας για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ελέγχου των συνόρων, παρέχοντας χρηματοδότηση 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2014 και 2020. Σ’ αυτό το πρόγραμμα περιλαμβανόταν μια μεγάλη κλίμακα τεχνολογιών επιτήρησης, όπως για την αναγνώριση ίριδας και προσώπου. Επιπλέον 1,3 δισ ευρώ θα διατεθούν την επόμενη επταετία.

… Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν επωφεληθεί απ’ αυτό το πρόγραμμα είναι η γαλλική τεχνολογική εταιρεία Idermia, που έχει πάρει 2,91 εκατομμύρια απ’ το 2017 ως το 2019. Πρόσφατα η Idermia κέρδισε ένα συμβόλαιο για την δημιουργία ενός καινούργιου διαμοιραζόμενου Συστήματος Βιομετρικής Ταυτοποίησης, που θα αναβαθμίσει μια βάση δεδομένων από 400 εκατομύρια υπηκόους τρίτων κρατών ως το 2022, με επιβεβαίωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώριση προσώπου για όσους μπαίνουν και βγαίνουν απ’ την ζώνη Schengen.

… Η Ε.Ε. διαμόρφωσε έναν «Δρόμο προς τον Εμβολιασμό» συνδεδεμένο με ψηφιακό διαβατήριο υγείας πριν την εμφάνιση του ιού· η τελευταία αναβάθμιση του σχεδίου έγινε το τρίτο τρίμηνο του 2019. Περιέχει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο που εκτείνεται απ’ το 2018 ως το 2022 για να «εξεταστεί η βιωσιμότητα της ανάπτυξης ενός ενιαίου διαβατηρίου / κάρτας εμβολιασμού για τους πολίτες της Ε.Ε.» και «να αναπτυχθούν οι οδηγίες της Ε.Ε. για την καθιέρωση ενός γενικού ηλεκτρονικού πληροφορικού συστήματος ανοσοποίησης».

Επίσης, στους σκοπούς του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται «το ξεπέρασμα των νομικών και τεχνικών εμποδίων που δυσκολεύουν την δι-επιχειρησιακότητα των εθνικών πληροφορικών συστημάτων ανοσοποίησης», ενώ τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Στρατηγικό Συμβουλευτικό Γκρουπ Ειδικών για την Ανοσοποίηση (SAGE) και το Gavi [σ.σ.: του κυρ Βασίλη, του Άρχοντα Θυρών και Παραθύρων…] μεταξύ άλλων, και της υποστήριξης της έρευνας και της καινοτομίας μέσω του Horizon 2020…

Εκτός απ’ τους caradinieroi/phizeroi οποιοσδήποτε απλά λογικός νους θα καταλάβαινε ότι πριν τον τσαχπίνη ετοιμάζονταν στην ε.ε. σχέδια για τον καταναγκαστικό εμβολιασμό ενηλικών (με άγνωστη ακόμα τότε πρόφαση), έτσι ώστε να γίνει εφικτό το γενικό ηλεκτρονικό φακέλωμα «υγείας» των πάντων, αρχίζοντας από καταναγκαστικούς, καθολικούς εμβολιασμούς ενηλίκων (πάντα με άγνωστη στις χρονιές 2017, 2018, 2019 πρόφαση και αφορμή). Για να το πούμε ανάποδα: θα ήταν αδιανόητα γελοίο να ετοιμάζονταν τότε (το 2017, το 2018, το 2019) οι υποδομές για «ενιαίο διαβατήριο / κάρτα εμβολιασμού για τους πολίτες της ε.ε.» με περιεχόμενο … τα παιδικά (κλασσικά) εμβόλια!!! Κάτι άλλο είχαν απλωμένο στα τραπέζια τους οι «αρμόδιοι».

Τώρα, το 2020, το 2021, το 2022, ξέρουμε ακριβώς τι μεθόδευε η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, οι πολιτικές βιτρίνες των κρατών μελών, το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα, και οπωσδήποτε το μεγαλύτερο, εξωνημένο τμήμα του στρώματος των «ειδικών». Κι αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε και να δείξουμε την καπιταλιστική τάση και να διαβλέψουμε την συνέχεια αυτής της υγιειονομικής τρομοεκστρατείας… (Εκτός αν υπάρχουν αφελείς που βολεύονται να πιστεύουν ότι «όλα τέλειωσαν» και ότι σχέδια που προϋπήρχαν θα εγκαταλειφθούν παρότι έκαναν άλματα μέσα σε δύο χρόνια!)

 

Comments are closed.