Mutate yourself (είναι η γενετική μηχανική ηλίθιε!)

Πέμπτη 7 Απρίλη>> Όταν στην ε.ε. (και σ’ όλα τα μαγαζιά του συμπλέγματος) μιλούσαν προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000 για μαζικούς, καθολικούς, καταναγκαστικούς εμβολιασμούς (και για το ηλεκτρονικό / ψηφιακό φακέλωμα για όλες τις χρήσεις…) ΔΕΝ εννοούσαν τα εμβόλια όπως τα ξέραμε ως τότε! Τα μόνα τέτοιου είδους κλασσικά, κανονικά εμβόλια για ενηλίκους που υπήρχαν ως τότε στη δύση ήταν για τις γρίπες, και παρότι δυο φορές μέσα στη δεκαετία είχαν ήδη δοκιμαστεί σχετικές τρομοεκστρατείες («γρίπη των πτηνών», «γρίπη των χοίρων») ο μαζικός τρόμος που θα έδενε πισθάγκωνα κορμιά και συνειδήσεις ΔΕΝ είχε περάσει: ο κόσμος (ακόμα) καταλάβαινε τα στοιχειώδη.

Καταλάβαιναν όμως πολύ καλύτερα τ’ αφεντικά του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου!

Η αργόσυρτη, στηριγμένη στην πειθώ διαδικασία «αλλαγής παραδείγματος» που ήταν ως τότε ο κανόνας σ’ αυτήν την περιοχή του κόσμου (στηριγμένος στην όποια ελευθερία και στα όποια ατομικά δικαιώματα) δεν θα απέδιδε, δεν θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του συμπλέγματος∙ ειδικά αν τα εμβόλια επρόκειτο να αποκτήσουν εισαγωγικά, να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που εννοούσαν και ήξεραν οι κοινωνίες σαν εμβόλια∙ αν επρόκειτο να είναι το μασκάρεμα της γενετικής μηχανικής / μετάλλαξης των ανθρώπινων κυττάρων!

Τον Οκτώβρη του 2019 το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο: έπρεπε να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η ως τότε αντίληψη περί υγείας, αρρώστιας, εμβολίων, θεραπειών, σωμάτων, ελευθεριών, δικαιωμάτων∙ κι αυτό έπρεπε να γίνει «από μέσα». Απ’ τους ειδικούς και τους μηχανισμούς / «οργανισμούς κύρους»… Τώρα πια ξέρουμε. Ένα τεράστιο διεθνές πραξικόπημα βρισκόταν πια (τον Οκτώβρη του 2019) σε σχεδιασμό και εξέλιξη:

Τώρα πια ξέρουμε. Λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του 2020, τα βασικά «όργανα» της ε.ε., της ίδιας ε.ε. που σχεδίαζε ήδη καιρό πριν τους μαζικούς καταναγκαστικούς εμβολιασμούς, το ψηφιακό φακέλωμα και την πειθαρχία στις νόρμες του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος (χωρίς να χρειάζεται να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους…), το ευρωκοινοβούλιο δηλαδή και το ευρωπαϊκό συμβούλιο (οι κεντρικές πολιτικές βιτρίνες) επισημοποιούσαν την γενετική μηχανική, το genetic engineering των ανθρώπινων σωμάτων και οργανισμών, σαν την «ενδεδειγμένη και επιβεβλημένη επέμβαση» … κατά της covid-19. Που ακόμα κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να εφευρεθεί:

Μετάφραση των τονισμένων παραγράφων: Για την διευκόλυνση της ανάπτυξης, της έγκρισης και της ασφάλειας εμβολίων covid-19 οι ευρωβουλευτές σήμερα υιοθέτησαν μια προσωρινή παρέκκλιση συγκεκριμένων νόμων για τις κλινικές δοκιμές.

Το κοινοβούλιο σήμερα υιοθέτησε ένα νέο κανονισμό με 505 ψήφους (υπέρ) προς 67 (κατά) και 109 απουσίες, μέσω της επείγουσας διαδικασίας που θα επιτρέψει σε εμβόλια και θεραπείες covid-19 να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου ενάντια στον ιό είναι η πιο πιθανή μόνιμη λύση για να σταματήσει η πανδημία. Γι’ αυτό το σκοπό η Επιτροπή πρότεινε μια ευρωπαϊκή εμβολιαστική στρατηγική για την covid-19, συμπεριλαμβανόμενης μιας προσωρινής και στενά σχετικής με την covid-19 παρέκκλισης συγκεκριμένων κανόνων για τις κλινικές δοκιμές.

… Μερικά εμβόλια και θεραπείες covid-19 που βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη μπορούν να οριστούν σαν γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (GMOs) και κατά συνέπεια καλύπτονται απ’ τις οδηγίες της ΕΕ για τους GMOs. Δεδομένου ότι οι εθνικές νομοθεσίες σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από ιατρικά προϊόντα που περιέχουν ή αποτελούνται από GMOs ποικίλουν αξιοσημείωτα μεταξύ των κρατών μελών, μια χαλάρωση αυτών των κανόνων απαιτείται για να αποφευχθεί σημαντική καθυστέρηση για σωτήρια εμβόλια και θεραπείες.

… Σήμερα το Συμβούλιο υιοθέτησε έναν κανονισμό που έχει στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός εμβολίου κατά της covid-19 στην Ε.Ε. Η απόφαση προνοεί για μια προσωρινή παρέκκλιση για λογαριασμό κλινικών δοκιμών με τέτοια εμβόλια απ’ την ισχύουσα νομοθεσία για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προβλέπεται στην Ε.Ε. για την ηθελημένη απελευθέρωση στο περιβάλλον και την ελεγχόμενη χρήση γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών (GMOs). Επιπλέον ξεκαθαρίζει ότι αυτή η προσωρινή παρέκκλιση ισχύει επίσης όταν τα κράτη μέλη επιτρέπουν ιατρικά προϊόντα που περιέχουν ή συνίστανται από GMOs με σκοπό την θεραπεία ή την πρόληψη της covid-19 ώστε να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένες κατ’ εξαίρεση και επείγουσες καταστάσεις όπως αυτές ορίζονται απ’ την φαρμακευτική νομοθεσία. Οι περιβαλοντικές συνέπειες των ιατρικών προϊόντων (συμπεριλαμβανόμων των εμβολίων) που περιέχουν ή συνίστανται από GMOs και προορίζονται να θεραπεύσουν ή να προλάβουν την covid-19 θα παραμείνουν τμήμα της διαδικασίας έγκρισης της πρόσβασής τους στην αγορά, με σεβασμό στις απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν οριστεί στη νομοθεσία για τους GMOs.

Ναι: μια καινούργια εποχή βίας και εκμετάλλευσης εγκαινιάστηκε μέσα στην ομίχλη της δημαγωγίας, μέσα στις κρατικές και επιχειρηματικές προβοκάτσιες, μέσα στην κρατικοποίηση του «υγιεινισμού» που ως τότε ήταν ατομικό σπορ για τις δυτικές κοινωνίες.

Ναι, τώρα ξέρουμε. Η προετοιμασία πολλών χρόνων, προετοιμασία τεχνολογική (πειράματα, δοκιμές, papers, συνέδρια, ανακοινώσεις…), προετοιμασία θεσμική / πολιτική (αποφάσεις «θεσμών», αλλαγές ορισμών, κατάληψη πόστων απ’ τους «κατάλληλους ανθρώπους», σχεδιασμοί του είδους «δρόμος προς τον εμβολιασμό», ID2020, κλπ), προετοιμασία ιδεολογική (o Εαυτός – Κεφάλαιο σαν μόνιμα έντρομος μπροστά στο ενδεχόμενο κατάπτωσης…), προετοιμασία επιχειρηματική (συγχωνεύσεις, εξαγορές μήντια, δωροδοκίες και εξαγορές πανεπιστημίων, ινστιτούτων, ιδρυμάτων, «ειδικών») δεν είχε στόχο ένα-ακόμα-εμβόλιο-όπως-τα-παλιά!… Είχε στόχο το ακριβώς αντίθετο: ένα (ακόμα) “σοκ και δέος”, την ανατίναξη εκ των έσω (δηλαδή την άσκηση της μέγιστης δυνατής βίας εναντίον) όλων των δεδομένων και όλων των βεβαιοτήτων σε ότι αφορά την ατομική και συλλογική υγεία, έτσι ώστε στην «καμένη γη» των κοινωνικών σχέσεων και πεποιθήσεων, σ’ αυτήν την «καινούργια» terra nullius όπως μας θυμίζει η Vandana Shiva, να διευκολυνθεί η επέλαση και η κατοχή του Νέου Καπιταλιστικού Παραδείγματος σ’ ότι αφορά την ζωή σε κάθε εκδοχή της: η κατάκτηση, η αιχμαλωσία, η υποδούλωση των κυττάρων.

Βλέπετε: εκείνος ο κυρ Κάρολος τα είχε προβλέψει αυτά, χωρίς να δώσει την πλήρη μορφή (πώς θα μπορούσε άλλωστε;). Πρώτα αιχμαλωτίστηκε η φυσική, μυϊκή δύναμη∙ ύστερα η φυσική, διανοητική δύναμη∙ μετά η κοινωνική δύναμη, με την έννοια των πολλαπλασιαστικών δυνατοτήτων των κοινωνικών σχέσεων∙ και τώρα ήρθε η σειρά της αιχμαλωσίας της ζωτικής δύναμης (θα μπορούσε να ονομαστεί «βιολογική» αλλά ο όρος δεν μας αρέσει γιατί είναι ναρκοθετημένος προ πολλού), της ζωτικότητας σε κάθε έκφανσή της δηλαδή, που είναι λίγο πολύ ο κοινός παρονομαστής όλων των προηγούμενων αιχμάλωτων απ’ το κεφάλαιο και τα αφεντικά δυνάμεων.

Comments are closed.