Η ιστορία του ταχυδρόμου (4)

Κυριακή 6 Δεκέμβρη. Επανερχόμαστε: η mRNA τεχνολογία είναι τεχνολογία γενετικής χειραγώγησης των κυττάρων μέσω των ριβοσωμάτων τους, και ΔΕΝ είναι εμβόλιο! Απλά η έφοδος γίνεται με σύριγγα… Οι «ειδικοί» μεταξύ τους την ονομάζουν πλατφόρμα· κι αυτός ο όρος, μέσα στην ασάφειά του, είναι πιο κοντινός στην πραγματικότητα. Εμβόλιο είναι η συγκεκριμένη μορφή / χρήση της. Αλλά η πρώτη αξιοποίηση της mRNA τεχνολογίας ήταν η εργαστηριακή κατασκευή βλαστοκυττάρων (από «ενήλικα» κύτταρα), απ’ τον ιδρυτή της moderna καναδό γενετιστή Derek Rossi, το 2009, (περισσότερα για δαύτον και την εταιρεία του στο πιο κείμενο απ’ το cyborg: από τις μεταλλάξεις στον «αναπρογραμματισμό»: η προέλαση της γενετικής μηχανικής). Και δεν ξέρουμε ποιές θα είναι οι μελλοντικές άλλες χρήσεις της. (Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι που έχουν ανοίξει…)

Χρειάζονται δυο κουβέντες παραπάνω γι’ αυτήν την εκδοχή γενετικής μηχανικής, για να ξεκαθαριστούν ακόμα περισσότερα (για όσους θέλουν να καταλάβουν φυσικά) πρώτον, επειδή όντως πρόκειται για τεχνική (γενετικής) μετάλλαξης των κυττάρων και δεύτερον, επειδή υποδεικνύει σαφέστατα αυτό που υποστηρίξαμε χτες, ότι δηλαδή πρόκειται για την καπιταλιστική αποικιοποίηση / απαλλοτρίωση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στο σύνολό του!

Υπάρχει στη μοριακή βιολογία ένα βασικό θεώρημα, καταγόμενο απ’ τα μέσα του 20ου αιώνα, που έχει το βαρύ όνομα «κεντρικό δόγμα», και ακολουθείται σταθερά – σίγουρα προπαγανδιστικά. Πρόκειται για ένα δόγμα χημικο-πληροφορικού χαρακτήρα (ένα θεώρημα, δηλαδή, που ταιριάζει με τις πιο εμπορικές εκδοχές του Βιο-πληροφορικού καπιταλιστικού Παραδείγματος) που υποστηρίζει ότι υπάρχει μια μονόδρομη «ροή πληροφοριών» απ’ το DNA ενός κυττάρου στο RNA του και απ’ αυτό στις πρωτεΐνες. Σύμφωνα μ’ αυτό το θεώρημα αν «απαλλοτριωθεί» το RNA του κυττάρου (κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει ο mRNA γενετικός «αναπρογραμματισμός»…) δεν επηρεάζεται το DNA – άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για “μετάλλαξη”…

Όπως κάθε θεώρημα που αφορά τη ζωή (και ειδικά τις “επιστήμες” της!!!) έτσι και το συγκεκριμένο είναι αυθαίρετο! Οι γενετιστές έχουν ήδη παρατηρήσει την ανάποδη “ροή πληροφοριών”, απ’ το RNA ενός κυττάρου στο DNA του, και μάλιστα σε περίπτωση ιικής μόλυνσης (από τον HIV). Υπάρχουν και μερικές ακόμα περιπτώσεις. Τις θεωρούν «εξαιρέσεις», αλλά αυτό είναι απλά το μέτρο της άγνοιάς τους! Είναι πολύ πιο «φυσικό» (με την έννοια της «φύσης») να υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση των στοιχείων των κυττάρων μεταξύ τους (όπως και των οργάνων του σώματος, ή των ατόμων / ανθρώπων) παρά η μονόδρομη «ροή πληροφοριών» που υπέθεσαν στα μέσα του 20ου αιώνα, έχοντας σαν (άρρητο) πρότυπο … τα τότε media! Σ’ αυτήν την διαρκή αλληλεπίδραση οι πρωτεΐνες που φυσιολογικά παράγονται απ’ τα RNA των κυττάρων δεν θα πρέπει να απέχουν· δεδομένου του όποιου ρόλου τους. Πράγμα που σημαίνει πως η ιδέα ότι αν εχθρικό (συνθετικό) mRNA εισβάλλει στο κύτταρο τότε «απλά» το κύτταρο θα το αντιγράψει και θα αρχίσει να πολλαπλασιάζει την πρωτεϊνική εκροή του (ώστε μ’ αυτόν τον προβοκατόρικο τρόπο να κινητοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα), αυτή η ιδέα είναι επιεικώς ηλίθια, ταιριαστή μόνο με το πως αναπαράγονται τα «κακόβουλα λογισμικά» αν μολύνουν έναν υπολογιστή! Βλέπετε: οι γενετιστές δεν είναι ούτε έξω απ’ την Ιστορία ούτε έξω απ’ τις κάθε φορά κυρίαρχες παραστάσεις και αναπαραστάσεις περί μηχανών (με την ευρεία έννοια)…Αφού η κυβερνητική είναι το κυρίαρχο μοντέλο, “κυβερνητικές” είναι και οι βεβαιότητές τους.

Τόσο το χειρότερο λοιπόν για τις «αλήθειες» τους – και για εμάς!!!

Comments are closed.