Sputnik V

Τετάρτη 12 Αυγούστου. Δεν φτάνει που ανακοίνωσε την πρώτη «επίσημη έγκριση» αντι-covid 19 εμβολίου… Είναι ότι το βάφτισε με όνομα τέτοιο για να μπριζάρει το ψοφιοκουναβιστάν. Άκου «Σπούτνικ 5»!

Αλλά τι είναι αυτό που η ανεγκέφαλη αλεπού (aka Putin) πουλάει σαν έτοιμο εμβόλιο; Δοκιμάστηκε σε 38 (ολογράφως: τριάντα οκτώ) εθελοντές, που σημαίνει ότι απλά τελείωσε την αρχική «φάση 1» των δοκιμών· ενόσω η διεθνής πρακτική είναι ότι πριν δοθεί οποιαδήποτε έγκριση να έχουν προηγηθεί 3 φάσεις δοκιμών, κάθε φορά με πολλαπλάσια άτομα, και με όλο μεγαλύτερη διάρκεια ελέγχου.

Με δυο λόγια το «Σπούτνικ 5» με βάση τα διεθνή στάνταρ είναι απλά ένα εμβόλιο υπό δοκιμή, που απέχει πολύ ακόμα απ’ το να θεωρηθεί (έστω και με τις δηλητηριώδεις προδιαγραφές που έχουν καθιερωθεί πια) ασφαλές… Θα πείτε: ναι, αλλά το έκανε μία κόρη του Putin· αυτό δεν είναι αρκετό; Για τις δημόσιες σχέσεις μπορεί να είναι – τελεία.

Η Μόσχα θέλει να πάρει το «χρυσό» στον αγώνα δρόμου των big pharma για την «σωτηρία της ανθρωπότητας» από κάτι που δεν κινδυνεύει… Άντε να δεχτεί κανείς πως αφού όλοι οι φαρμακοδρομείς είναι ντοπαρισμένοι, γιατί οι ρώσοι να είναι εξαίρεση… Άντε να δεχτεί ότι έχουν καλύτερα ερευνητικά team στον τομέα «κορονωϊοί» σε σχέση με τους δυτικούς ανταγωνιστές τους.

Αλλά να κόβουν δρόμο διατρέχοντας κάθετα τον στίβο, ε αυτό… μόνο σαν τρολιά μπορεί να εκληφθεί!! Κυρία ανεγκέφαλη αλεπού: κάλιο μαλλί της γριάς παρά σπούτνικ 5!

(Επειδή η ανεγκέφαλη αλεπού έχει αρκετούς οπαδούς στα μέρη μας, θέλουμε να δούμε την ντόπια ιερά συνόδο να προσπαθεί να τους πείσει ότι καλύτερα να είναι μαντρωμένοι παρά να ψωνίζει το ελλαδιστάν σωτηρία απ’ το ρωσικό ράφι! Θέλουμε να τους δούμε ύστερα αυτούς τους ιερείς να προσπαθούν να πείσουν το πόπολο ότι το καλό stuff είναι μόνο το δυτικό, και θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να ζουν φασκιωμένοι μέχρι να ετοιμαστεί… Θέλουμε να τους δούμε επίσης σε λίγο καιρό που θα έχει τελειώσει η φάση 3 και για το κινέζικο εμβόλιο…

Έ ρε γλέντια!)

Comments are closed.