Ό,τι πεις εσύ αφεντικό!

Τετάρτη 12 Αυγούστου. Γράφαμε χτες δυο τρία πράγματα για την σουηδία. Εντελώς συμπτωματικά ένα δεξιό site (φίλος της καραντίνας φυσικά) έπιασε το ίδιο θέμα – αλλά με τον εντελώς ανάποδο τρόπο: το «αμφιλεγόμενο πείραμα» και οι δηλώσεις του «αρχιτέκτονά» του, που «δεν τις υποστηρίζουν τα διαθέσιμα στοιχεία». Παρότι δεν είναι το πιο κραυγαλέο, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως η οργανωμένη δημαγωγία αντιστρέφει την πραγματικότητα.

Αυτό που δήλωσε ο επιδημιολόγος Andes Tegnell, επικεφαλής της «υπηρεσίας δημόσιας υγείας της σουηδίας» που είναι ανεξάρτητη απ’ το κράτος και δεν παίρνει εντολές από δαύτο, ήταν πως η γενική ανοσία πληθυσμού κινείται μεταξύ 20% και 30%, και λίγο ψηλότερα σε κάποιες περιοχές. (Αυτό γράφαμε χτες, μεταφέροντας τα λόγια της Soo Aleman – έφαγες την πτωμαΐνη σου;)

Ποιά είναι, όμως, τα «στοιχεία» που επικαλείται «η εφημερίδα» τα οποία διαψεύδουν τις χθεσινές δηλώσεις του Tegnell; Είναι μια έρευνα … των αρχών του περασμένου Ιούνη (πριν δύο μήνες το λιγότερο…), λες και σ’ αυτούς τους δυο μήνες στην σουηδική επικράτεια – και μόνο σ’ αυτήν – ο covid-19 σταμάτησε να μεταδίδεται και την έκανε… Όμως ακόμα κι εκείνη η έρευνα, που έδινε ένα ποσοστό 6% του δείγματος με ανοσία, ανίχνευε τα αντισώματα στο αίμα – ενώ πολλές έρευνες διεθνώς δείχνουν σταθερά ότι ο κυριότερος τρόπος άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού στον κωρονοϊό, ειδικά στις νεαρές και «μεσαίες» ηλικίες, δεν είναι η παραγωγή αντισωμάτων (ή παίζει μικρό ρόλο), είναι κυρίως τα Τ κύτταρα!

Με δυο λόγια οι «αποδείξεις» αυτών των ντόπιων φίλων της καραντίνας θα γίνονταν περίγελως ακόμα και μεταξύ τελειόφοιτων της ιατρικής. Γίνονται όμως πιστευτές μεταξύ ενός κοινού που αγνοεί και που πιέζεται να φοβάται: ααααα… να, η σουηδία απέτυχε… ενώ το ελλαδιστάν πέτυχε… οπότε….

Έτσι δουλεύει – όσο δουλεύει… – το πράγμα. «Πίστευε και μη ερεύνα»!

Comments are closed.