Μάλτα γιοκ!

Τετάρτη 12 Αυγούστου. Κι έτσι, ξαφνικά, έπεσε το τσεκούρι: όσοι τουρίστες έρχονται απ’ τη μάλτα στο ελλαδιστάν θα πρέπει να έχουν κάνει μπάνιο και τεστ και να είναι «καθαροί» το αργότερο τρία 24ώρα πριν μπουν στο αεροπλάνο….

Έρχονται τουρίστες απ’ τη μάλτα; Δεν το ξέρουμε (αλλά πάντα είναι καλό να μαθαίνει ο άνθρωπος). Είναι τόσο επικίνδυνα τα πράγματα στη μάλτα; Μια απλή και γρήγορη έρευνα δείχνει ότι ο συνολικός αριθμός νεκρών στο νησί χρεωμένων στο covid-19 είναι 9 (ολογράφως: εννιά), και ότι ο τελευταίος άνθρωπος πέθανε εκεί από covid στα τέλη Μάη. Πριν 2,5 μήνες δηλαδή. Βέβαια οι «περιπτώσεις» έχουν αυξηθεί, για τον ίδιο λόγο όπως παντού: γίνονται πολύ περισσότερα τεστ.

Αφού η μάλτα δεν έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί την τιμώρησε τόσο σκληρά το ελλαδιστάν; Γιατί να μην έρθουν οι μαλτέζοι τουρίστες όπως έρχονται, για παράδειγμα, οι γάλλοι;

Χμμμμ…. Αυτή η κυβέρνηση της μάλτας (κράτος μέλος της ε.ε., για να μην ξεχνιόμαστε) έχει γίνει πολύ αναιδής τώρα τελευταία. Έχει συμμαχήσει και με τον Sarraj και με τον Erdogan, δεν συμφωνεί με την επιχείρηση «ειρήνη» (για τον έλεγχο, υποτίθεται, της παράνομης διακίνησης όπλων προς την λιβύη…), έχει οριοθετήσει αοζ με την “ανύπαρκτη” κυβέρνηση Sarraj (όπως η Άγκυρα δηλαδή…), και γενικά μιλώντας είναι άλλη μια ψήφος (στην ε.ε.) εναντίον των μεθοδεύσεων τόσο του ελλαδιστάν όσο και τους βασιλιά γαλλίας και πάσης ευρώπης Macron… Λέτε αυτή να είναι η αιτία που το ελλαδιστάν τους έκοψε των ανθρώπων τις διακοπές στα μαγευτικά μας ακρογιάλια; Ποιός ξέρει; Το ρημαδογκουβέρνο έχει τα στριμωκολιάσματά του, οπότε… «Δεν γίνεται κύριε George Vella [o πρόεδρος της μάλτας…] εμείς να έχουμε το δίκιο κι εσείς να μην μας πιστεύετε!!!»

Έχετε πετύχει όμως μαλτέζο τουρίστα ποτέ;

(Αλήθεια: ο συνήθως λαλίστατος σε τέτοιες περιπτώσεις βασιλιάς γαλλίας δεν έχει ακουστεί ακόμα σε σχέση με όσα κάνει η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο… Τι να σημαίνει η σιωπή του; Ότι είναι απασχολημένος με το να αποκτήσει βάσεις στο λίβανο και στη νότια κύπρο; Ήξερε κάτι για την υπογραφή της τσόντας συμφωνίας αοζ μεταξύ Αθήνας και Καΐρου; Τι έπαθε το παλάτι στο Παρίσι; Περιμένει να δει τι θα κάνει το Βερολίνο;)

Comments are closed.