Τους χαιρετισμούς μου στην κυρία σας!

 

Τετάρτη 13 Ιούνη. Δεν χωράει σήμερα η ασταμάτητη μηχανή τα πιο «χοντρά»… Θα έχουμε χρόνο τις επόμενες μέρες να σκάψουμε στην «ιστορική στιγμή» στη Σιγκαπούρη, για την οποία απασχολήθηκαν 3.000 δημοσιογράφοι (μαζί με τους τεχνικούς των συνεργείων)… Προς το παρόν μια πρώτη γνώμη.

Η θαυμαστή (ασιατική;) τέχνη της ρυμούλκησης πέτυχε: το ψόφιο κουνάβι υπέγραψε, επί της ουσίας, την συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο κορέες πριν ένα μήνα, δεχόμενος αυτό που ένοιαζε όχι μόνο την Πγιονγκγιάνγκ αλλά και την Σεούλ: την παύση (για όσο κρατήσει…) των στρατιωτικών ασκήσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Τι έλαβε το ψόφιο κουνάβι έναντι αυτής της «δέσμευσης» (την οποία φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται οι σωματοφύλακές του, αλλά αυτό θα ξεκαθαριστεί αργά ή γρήγορα…); Την δέσμευση του Kim ότι θα εργαστεί σοβαρά για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου – συνολικά… Και όχι, μόνο, της βόρειας κορέας… (Κάποιοι υποψιάζονται ότι η “αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου” μπορεί να φτάσει μέχρι τις αμερικανικές βάσεις στην ιαπωνία!… Πάντως το ψόφιο κουνάβι συμφώνησε….)

Τέλεια. Τέτοια ετεροβαρή συμφωνία σε βάρος της η Ουάσιγκτον ίσως δεν έχει υπογράψει ποτέ! (Φυσικά μπορεί πάντα να αλλάξει γνώμη. Σε μία μέρα. Σε μία βδομάδα. Σε ένα μήνα. Όποτε την βολεύει. Σιγά τώρα: οι υπογραφές είναι για να σβήνουν…)

(φωτογραφία κάτω: Ταπεινά, όσο πιο ταπεινά γίνεται, η ασταμάτητη μηχανή αποδίδει όλες τις τιμές σ’ Εκείνην! Την ντίβα πριγκίπισσα Kim Yo-jong, του οίκου των βορειοκορεατών αυτοκρατόρων, αδελφή του τωρινού. Πριν πέντε μήνες κανείς εκτός βόρειας κορέας δεν την ήξερε… Μέχρι που έσκασε στους χειμερινούς ολυμπιακούς…

Μετάλλιο δεν πήρε στους αγώνες (πήρε τα όλα τα υπόλοιπα). Πέντε μήνες μετά, χτες δηλαδή, ένας πρώην αρχιπράκτορας και νυν υπ.εξ. της άλλοτε υπερδύναμης, ο Mike Pompeo, ήταν υποχρεωμένος να ανταλλάξει μαζί της τα ντοσιέ της συμφωνίας / διακήρυξης…

Ω η δύναμη των συμβολισμών!!! Δεν θα ήταν λάθος αν συγκατήσετε αυτές τις σκηνές.. Αν, φυσικά, καταλαβαίνετε την δραματική ιστορικότητα της εποχής….)

Comments are closed.