Καμπάνια Μ15 + / Ούτε οι νεκροί

Τρίτη 12 Ιούνη. O (γερμανο-εβραίος) δάσκαλος Walter Benjamin (“πάνω στην έννοια της ιστορίας / θέσεις για τη φιλοσοφία της ιστορίας”) μας διδάσκει: …Το χάρισμα να αναζωπυρώνει τη σπίθα της ελπίδας στο παρελθόν έχει εκείνος μόvο ο ιστορικός που είναι απόλυτα πεισμένος ότι ούτε ακόμη και οι νεκροί δεν θα ‘ναι ασφαλείς από τον εχθρό, εάν αυτός νικήσει. Και ο εχθρός αυτός δεν έχει πάψει να νικά.

Ναι. Οι νεκροί μας (όπου το “μας” αγκαλιάζει όλον τον πλανήτη…) δεν είναι ασφαλείς απ’ τον εχθρό, με καμμία έννοια…

Δίπλα στο τζαμί του al-Aqsa υπάρχει ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο. Το Bal al-Rahma. Είναι ιστορικό νεκροταφείο, χρησιμοποείται για πάνω από 1000 χρόνια.

Αλλά το ρατσιστικό, απαρτχάιντ κράτος του Τελ Αβίβ αποφάσισε ότι εκεί πρέπει να γίνει πάρκο. Το 40% του νεκροταφείου πρέπει (λένε οι ισραηλινοί φασίστες) να τα μαζέψει και να φύγει. Ούτε οι νεκροί δεν είναι ασφαλείς – όταν ο εχθρός νικάει… Παρότι υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες μετά από παλαιστινιακές προσφυγές στον ισραηλινό νόμο, never mind the bollocks (που λέει ο λόγος, if και εάν υπάρχει mind…): οι μπλουντόζες έπιασαν δουλειά, και το νεκροταφείο θα γίνει ισραηλινό πάρκο. Για ποδήλατα, τουρίστες και βόλτες σκύλων.

Εντελώς συμπτωματικά (πουτάνα σύμπτωση!) το νεκροταφείο θεωρείται ένα απ’ τα πιο ιερά για το ισλάμ. Περιλαμβάνει σύμφωνα με τις παραδόσεις τους τάφους του Ybada ibn as-Samit και του Shadad ibn Aus, συντρόφων του Μωχάμεντ. Όμως ούτε οι νεκροί δεν…

Γιατί θέλει να κάνει πάρκο το νεκροταφείο το φασιστικό ισραηλινό καθεστώς; Δεν είναι μια τυχαία gentrification… (Περισσότερα θα μάθετε σύντομα…)

(φωτογραφία: η εξαφάνιση του νεκροταφείου, κάτω απ’ τα τείχη της παλιάς πόλης, δίπλα στην «χρυσή πύλη», είναι μέρος του αμερικανο-ισραηλινού σχεδίου για την πλήρη κατάκτηση της Ιερουσαλήμ…. Τα ίδια έκαναν και οι ναζί με τους ντόπιους οπαδούς τους πριν κάτι δεκαετίες: εξαφάνιζαν τα εβραϊκά νεκροταφεία… Έπρεπε να εξαφανιστεί όχι μόνο η ζωή αλλά και ο θάνατος των Άλλων. Τότε των εβραίων.

Ο δάσκαλος το είπε, και ισχύει το ίδιο σήμερα όπως τότε: ούτε ακόμη οι νεκροί δεν θα ‘ναι ασφαλείς απ’ τον εχθρό, εάν αυτός νικήσει.

Όποια μουτσούνα κι αν αλλάξει ο εχθρός, για να μας κοροϊδέψει και να προσπαθεί να μας εξουδετερώσει… )

Comments are closed.