αγρο-κτηνοτροφικό κεφάλαιο (1)

Δευτέρα 12 Φλεβάρη>> Ενώ η ευρωπαϊκή γραφειοκρατεία αλλά και πολλά κράτη μέλη της ε.ε. κάνουν ελιγμούς (λόγω των επερχόμενων «ευρωεκλογών») αναβάλλοντας για μετά ορισμένες πλευρές της αγρο-κτηνοτροφικής «πράσινης» αναδιάρθρωσης, το μέλλον αυτής της βιομηχανίας, των μικρότερων κατά κύριο λόγο αφεντικών της, αλλά και (κυρίως) των στομαχιών όλων μας «δουλεύεται» απ’ τις ίδιες πολιτικές βιτρίνες. Αναφερόμαστε στην επίσημη και πανηγυρική επέλαση της γενετικής μηχανικής ΚΑΙ στα τρόφιμα, ξεκινώντας απ’ τα φυτικής προέλευσης, τους «νέους» γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, που ονομάζονται «νέες γονιδιωματικές τεχνικές» (: ngt…) για λόγους αποπροσανατολισμού και σύγχυσης.

Στις 7 Φλεβάρη ο ευρωκοινοβούλιο, με ψήφους 307 υπέρ, 263 κατά (και 41 αποχές) ενέκρινε μεγάλο μέρος του «πακέτου απελευθέρωσης των μεταλλαγμένων» φυτικών τροφών που έχουν φτιάξει από κοινού η περιβόητη commission και οι βιομηχανίες γενετικής αλλοτρίωσης – αν και όχι το σύνολό του. (Τα μεταλλαγμένα φυτά είναι απλά η αρχή. Θα ακολουθήσουν και τα ζώα. Όσο για τα έντομα, τα μικρόβια, τους ιούς, και τους υπόλοιπους μικρο-οργανισμούς; Αυτοί «απελευθέρωθηκαν» το 2020…)

Το ότι δεν εγκρίθηκαν τα πάντα έχει προκαλέσει ένα κάποιο βραχυκύκλωμα και μεγάλο εκνευρισμό στους βιομήχανους∙ αλλά επειδή εκείνα που «κέρδισαν» δεν είναι λίγα, υποθέτουμε ότι θα συνεχίσουν (τους εκβιασμούς, τις συκοφαντίες, τις εξαγορές συνειδήσεων) μέχρις ότου νικήσουν καθολικά. Αυτό υπό την προϋπόθεση (φυσικά) ότι το ζήτημα της κυριαρχίας της γενετικής μηχανικής θα συνεχίσει να είναι «περιθωριακού» ενδιαφέροντος για τους πληθυσμούς.

Τι κέρδισε η βιοτεχνολογική προέλαση απ’ αυτήν την απόφαση. Κι αν έχασε κάτι, τι είναι αυτό και για πόσο καιρό;


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.