Ποια δημόσια, τίνος η υγεία; (2)

Δευτέρα 18 Δεκέμβρη>> Είναι αυτή η γενικευμένη απαλλοτρίωση του όποιου «δημόσιου» συστήματος υγείας απ’ τους φαρμακομαφιόζους και τους κατασκευαστές των ιατρικών μηχανών μια βρετανική «σπάνια» εξαίρεση; Όχι δα!

Στο ελλαδιστάν έχουμε το ήδη-ξεχασμένο «σκάνδαλο Novartis». Κατέληξε όπως κατέληξε σε σχέση με δωροδοκίες πολιτικών βιτρινών∙ ωστόσο η δεξιά και η αριστερά του κράτους προστάτεψαν ως κόρη οφθαλμού την «ακεραιότητα» των χιλιάδων εντόπιων γιατρών που είχαν δωροδοκηθεί! Είτε για να συνταγογραφούν τα φάρμακα της συγκεκριμένης φαρμακομαφίας, είτε για να υπογράψουν μια «πέτσινη» επιστημονική έρευνα που την εξυπηρετούσε (στοιχεία που έγιναν φυσικά αναλυτικά γνωστά στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα που ξεκίνησε την έρευνα για τις δωροδοκίες της novartis)… Ως εάν εκείνοι που είναι άμεσα και πρακτικά υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία να είναι προκαταβολικά αθώοι για την εξαγορά τους… Ως εάν το να νοικιάζεις ή να πουλάς-το-πτυχίο σου σε μαφιόζους είναι η ιδανική συμπεριφορά υπέρ του δημόσιου καλού…

Η συγκεκριμένη φαρμακομαφία δεν είναι βέβαια η μοναδική που αγοράζει στη λιανική «λειτουργούς». Το μεγαλύτερο μέρος του ιερατείου της «προσευχής των 6.00» στην πρόσφατη υγιεινιστική τρομοεκστρατεία είχε για χρόνια τις δικές του «πλούσιες» δοσοληψίες με άλλες φαρμακομαφίες, «γερά ονόματα» – με «νόμιμους» βέβαια τρόπους, αφού υπάρχουν και τέτοιοι. «Νόμιμη» είναι και η εξαγορά στη χοντρική – γιατί, άλλωστε, υπάρχουν οι νομοθέτες αν όχι για να φροντίζουν τέτοια λεπτά ζητήματα;

Συνεπώς έχουμε την τιμή και το προνόμιο (ως κοινωνία γενικά, ως πληβείοι ειδικά) να είμαστε μάρτυρες της ανόδου στη σκάλα της πραγματικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, μέσω αγορών χοντρικής, και στα μέρη μας! Κι απ’ όσο ξέρουμε δεν ακούγεται κιχ σχετικά!

Πρωταγωνιστές, πρωτοπόροι αν προτιμάτε, δύο φαρμακομαφίες που συγκέντρωσαν αρκετή καχυποψία (για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται…) τόσο για τις μεθόδους όσο και για τους σκοπούς τους (αν και υπάρχουν πολλοί / ές ακόμα που ισχυρίζονται, «πιστεύουν», «θέλουν να πιστεύουν», ότι οι φαρμακομαφίες φροντίζουν για το καλό μας):


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.