Ποια δημόσια, τίνος η υγεία; (1)

Δευτέρα 18 Δεκέμβρη>> Τον περασμένο Ιούλιο η διεθνώς γνωστή αγγλική ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ), η μόνη που παραμένει ως τώρα αξιοπρεπής και όχι εξαγορασμένη απ’ τους βιομήχανους-της-νοσηρότητας, δημοσίευσε μια έρευνα για τον χρηματισμό των γιατρών του θρυλικού «δημόσιου συστήματος υγείας» στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας του βασιλιά αγγλίας, ουαλίας, σκωτίας, βόρειας ιρλανδίας, κλπ κλπ…

Αυτό καθαυτό το γεγονός της εξαγοράς όλο και περισσότερων γιατρών απ’ τις φαρμακομαφίες (και όχι μόνο) δεν είναι άγνωστο σ’ εκείνα τα μέρη. Παράδοξο ή όχι (ωστόσο ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα απ’ την σκοπιά του εργατικού ανταγωνισμού) είναι το γεγονός ότι ενώ αυτή η εξαγορά δεν είναι τόσο-κρυφή δεν έχει προκληθεί η μαζική οργή των υποτελών που θα περίμενε κάποιος…

Τον Ιούνη του 2017 και πάλι η BMJ είχε ασχοληθεί:

Τον Οκτώβρη του 2019 άλλη έρευνα:

Τον Ιούλιο του 2023 ο καθεστωτικός guardian:

Η πρώτη παράγραφος δεν «μασάει τα λόγια της»:

Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια λίρες στις υποχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες του NHS (Nation Health System) – συμπεριλαμβανόμενων των πληρωμών των μισθών του ιατρικού προσωπικού και της χρηματοδότησης του ανασχεδιασμού των ιατρικών θεραπειών – καθώς επιδιώκουν να αυξήσουν τις πωλήσεις φαρμάκων στο Ενωμένο Βασίλειο…

Μοιάζει ως μια αποδεκτή «κανονικότητα» εκεί… κι ίσως συνοδεύεται απ’ την απύθμενη βλακεία που βασίλεψε και βασιλεύει και στα δικά μας μέρη, ότι δηλαδή «οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν το καλό μας… δεν τις συμφέρει να είμαστε άρρωστοι/ες»… (;;;;;;)

Το επιπλέον στοιχείο της έρευνας της BMJ του περασμένου Ιούλη (που μας ενδιαφέρει και εδώ, όπου υποτίθεται πως είναι αυξημένη η «ευαισθησία» για τον «δημόσιο» χαρακτήρα του συστήματος υγείας…) είναι η τεκμηρίωση του γεγονότος ότι οι φαρμακομαφίες δεν αγοράζουν γιατρούς μόνο στη λιανική, έναν έναν. Αλλά και στην χοντρική: αγοράζουν τους επαγγελματικούς τους συλλόγους. Επιπλέον, δεν είναι μόνο οι φαρμακομαφίες που δωροδοκούν (τους ιατρικούς συλλόγους). Είναι και οι εταιρείες που κατασκευάζουν ιατρικό εξοπλισμό…

Στις δύο πρώτες θέσεις δωροδοκιών βρίσκονται ο σύλλογος των γενικών παθολόγων (general practitioners) και των γενικών γιατρών (physicians) – η διαφορά αυτών των δύο ειδικοτήτων είναι μικρή και κυρίως είναι θέμα καταμερισμού εργασίας. Ακολουθούν οι σύλλογοι των οφθαλμίατρων, των μαιευτήρων και των γυναικολόγων, των χειρούργων (αυτοί δωροδοκούνται κυρίως απ’ τις κατασκευάστριες μηχανημάτων…), των ψυχιάτρων… Στους τελευταίους ο σύλλογος αναισθησιολόγων – καθόλου παράξενο με δεδομένη την θέση τους στον ιατρικό καταμερισμό εργασίας.

Στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας όλοι αυτοί οι ιατρικοί σύλλογοι δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ποιος τους πληρώνει∙ και δεν το κάνουν! Προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας ξεσκονίστηκαν οι ισολογισμοί των εταιρειών: αυτές γράφουν στα έξοδά τους κάποιες απ’ τις δωροδοκίες τους – αλλά σε καμία περίπτωση όλες!

Κάποιος θα αναρωτηθεί: αφού οι φαρμακομαφίες λαδώνουν τους γιατρούς στη λιανική γιατί να κάνουν έξοδα και στη χοντρική; Πρώτον, επειδή μέσα απ’ τις δωροδοκίες στους ιατρικούς συλλόγους ελέγχουν τις όποιες «επιστημονικές ανακοινώσεις» τους… Δεύτερον, επειδή έτσι ελέγχουν και προσανατολίζουν κατάλληλα τις όποιες «επιστημονικές έρευνές» τους… Και τρίτον επειδή οι ιατρικοί σύλλογοι ελέγχουν πολύ εύκολα τους όποιους αντιρρησίες (δηλαδή: έντιμους) γιατρούς έχουν απομείνει και θα τολμούσαν να πάνε κόντρα στις φαρμακομαφίες: τους ελέγχουν με διάφορους τρόπους, απ’ τις απειλές για ακύρωση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος ως την συκοφάντηση.

Αυτό ακριβώς που έγινε πρόσφατα στη διάρκεια της τρομοεκστρατείας και της εφόδου της γενετικής μηχανικής / βιομηχανίας της «υγείας» με σημαία τον τσαχπίνη!

2. Πρώην επικεφαλής για την covid παίρνει θέση στη moderna

Σαν υπόδειγμα της δούναι και λαβείν διαφθοράς, ο Jonathan VanTan (αναπληρωτής ιατρικός επικεφαλής στη διάρκεια της «πανδημίας») βρήκε καινούργια δουλειά αυτή τη βδομάδα: ανώτατος ιατρικός σύμβουλος για την κατασκευάστρια mRNA εμβολίου Moderna.

O VanTam ήταν τακτικός στην βρετανική τηλεόραση στη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης «covid», πετώντας τακτικά αθλητικές παρομοιώσεις για να πείσει το κοινό, κι επίσης ήταν μέλος της «ειδικής ομάδας για τον εμβολιασμό». Ανταμείφθηκε με τον τίτλο του Ιππότη για τον κόπο του.

Τώρα, αφού επί τρία χρόνια προώθησε τον φόβο για την covid και την ανάγκη εμβολιασμού, βρήκε δουλειά σε μια εταιρεία εμβολίων… κι όλα μοιάζουν να είναι μια χαρά.

Comments are closed.