Η ψευδαισθησιακή «πραγματικότητα»

Δευτέρα 18 Δεκέμβρη>> Το πρώτο πράγμα που έκανε το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς για να αντιμετωπίσει το σοκ της «εισβολής του al Aqsa» (και το μόνο που έκανε στοιχειωδώς πετυχημένα) ήταν να κατασκευάσει μια «πραγματικότητα» κτηνώδους δράσης σε βάρος της παλαιστινιακής αντίστασης: έκαψαν και αποκεφάλισαν (40) μωρά, βίασαν, έκαναν έραναν… (Ναι, έστησαν πάρτυ σατανιστών, τι άλλο;)

Αυτό ήταν για διεθνή χρήση. Για τις αιμοδιψείς ύαινες των συμμάχων του θεοναζί καθεστώτος. Γιατί στο εσωτερικό του τα πράγματα ήταν (και παραμένουν) αρκετά πιο δύσκολα: δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να μάθουν τι όντως συνέβη στις 7 Οκτώβρη από κάθε άποψη. Κι έτσι δεν είναι ούτε λίγα ούτε περιθωριακά τα (καθεστωτικά) μήντια εντός του απαρτχάιντ καθεστώτος που σταθερά και συστηματικά φωτίζουν το τι έγινε.

Για παράδειγμα πριν 6 ημέρες το καθεστωτικό site Ynet, είχε ένα άρθρο για τις απώλειες του ισραηλινού στρατού μετά την εισβολή στη Γάζα: το 1/5 των απωλειών (έγραφε) οφείλεται σε «φίλια πυρά». («Φιλικό πυρ» ήταν και η εκκαθάριση τριών ισραηλινών ομήρων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν…)

Η προτελευταία παράγραφος, χωμένη κάπου στο τέλος του ρεπορτάζ, έλεγε όμως κάτι για την «κτηνωδία»…

Μεταφράζουμε:

Απώλειες προέκυψαν σαν αποτέλεσμα φίλιων πυρών στις 7 Οκτώβρη, αλλά ο IDF πιστεύει ότι πέρα απ’ τις επιχειρησιακές έρευνες για τα γεγονότα, δεν θα ήταν ηθικά σωστό να ερευνηθούν αυτά τα περιστατικά εξαιτίας της έντονης και σύνθετης ποιότητάς εκείνων που έγιναν στα κιμπούτς και στις δυτικές Ισραηλινές κοινότητες, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών στις οποίες βρέθηκαν οι στρατιώτες.

Άλλη μια παραδοχή, άλλη μια απόδειξη (αν χρειαζόταν…) ότι στις 7 Οκτώβρη άγνωστο αλλά έναν καθόλου αμελητέο (και πιθανά τον μεγαλύτερο) αριθμό αμάχων «καθάρισε» ο ισραηλινός στρατός, στην (σύμφωνα με το Δόγμα Hannibal) προσπάθειά του να αποτρέψει τις απαγωγές.

Τα αιμοβόρα καθάρματα τα ξέρουν αυτά. Αλλά η δουλειά τους είναι να πουν, να διαδώσουν, να δηλητηριάσουν όσους και όσες μπορούν μ’ αυτό: αν σκοτώνει ο στρατός μας, όποιους κι αν σκοτώνει, «δικούς μας» ή «άλλους», καλά κάνει! Αφήστε τον να κάνει την δουλειά του, συμπαρασταθείτε του. Δεν θα δείξει κανένα έλεος, «κι αυτό είναι το σωστό»….

Θάρθει η στιγμή που αυτά τα «μαθήματα» θα εκδηλωθούν πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζουν κι αυτοί και οι οπαδοί τους. Αλλά ξέρουμε τι θα γίνει τότε: οι ινστρούκτουρες της καθεστωτικής θανατοπολιτικής είτε θα «την κάνουν» για να γλυτώσουν, είτε θα πάρουν την προαγωγή τους, τα αξιώματά τους.

Έχει ξαναγίνει σ’ αυτά εδώ τα μέρη.

Comments are closed.