Ένας κάποιος ιός 1

Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη>> Σ’ όλη τη διάρκεια της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας, απ’ τις αρχές του 2020, η ασταμάτητη μηχανή (και όχι μόνο) ξεκαθάρισε κάμποσες φορές ότι η προέλευση του τσαχπίνη είναι δευτερεύον ζήτημα μπροστά στην τρομολαγνική διαχείριση μιας αερομεταδιδόμενης μόλυνσης πολύ χαμηλής επικινδυνότητας για το σύνολο του πληθυσμού∙ μόλυνσης που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι φυσική. Αυτή η θέση μας δεν ήταν απάντηση στην προέλευση του τσαχπίνη! Ήταν απάντηση στο σοβαρό ενδεχόμενο οι φήμες γι’ αυτήν (την προέλευση) να λειτουργήσουν τότε αποπροσανατολιστικά στα άμεσα πολιτικά και κοινωνικά καθήκοντα του όποιου εργατικού ανταγωνισμού (αν υπήρχε τέτοιος…) κόντρα στο γενικευμένο πραξικόπημα των αφεντικών του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος και των λακέδων του. Ήταν μια τίμια επιλογή τακτικής: η ερώτηση αν ο τσαχπίνης ήταν «φυσικός» ή «τεχνητός» απ’ την μια θα ήταν εύκολο να μείνει στο σκοτάδι ιντριγκάροντας επ’ αόριστον τις μάζες, και απ’ την άλλη θα ήταν εξίσου εύκολο να μετατοπίσει το ενδιαφέρον απ’ την γενικευμένη βίαιη δράση των αφεντικών όπως αυτή ξετυλιγόταν μέρα την μέρα, βδομάδα την βδομάδα και μήνα τον μήνα (για να καταλήξει, όπως ξέραμε απ’ την αρχή, στην επιβολή της γενετικής μηχανικής ως «θεραπευτικής») στην αφετηρία, ας την πούμε «στιγμιαία», αυτής της δράσης. Είχαμε ωστόσο την πρόνοια να τονίσουμε ξανά και ξανά και να αποδείξουμε ότι η διαχείριση της λεγόμενης «πανδημίας» είχε ισχυρές γεωπολιτικές διαστάσεις, όπου το «γεωπολιτικές διαστάσεις» σήμαινε 4ος παγκόσμιος πόλεμος…

Τώρα, με την όποια χρονική απόσταση απ’ την κορύφωση της βίας, με τις φονικές ή/και σακατευτικές παρενέργειες να συσσωρεύονται καθημερινά πάνω στα κορμιά των αιχμαλώτων υπηκόων, με την κοινωνική λήθη και την κοινωνική απώθηση να δίνουν χρόνο και χώρο στ’ αφεντικά να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους, μπορούμε (και εκτιμάμε ότι πρέπει) να γυρίσουμε στο ερώτημα «φυσικός ή τεχνητός;». Επειδή η απάντηση είναι πια ξεκάθαρη, και επειδή αυτή η απάντηση ρίχνει επιπλέον φως στην εγκληματική βάση της 4ης καπιταλιστικής βιομηχανικής επανάστασης, στην εγκληματική δράση των δυτικών «ειδικών» που τόσο πολύ λατρεύτηκαν απ’ τους κάθε είδους caradinieroi/pfizeroi, αλλά και στην αυτοκαταστροφική άγνοια (ή και ροπή στην «αποκάλυψη συνωμοσιών»…) των υπηκόων.

Θα προειδοποιήσουμε ωστόσο: όσοι / όσες τυχαίνει να διαβάζουν την ασταμάτητη μηχανή βαριεστημένα, ρουτινιάρικα, «διαγώνια», ψάχνοντας για τα «εύκολα»∙ όσες / όσοι πιστεύουν ότι «αυτά είναι επιστημονικά θέματα, δεν πρέπει να ασχολούμαστε» (δικαιολογώντας την άγνοια και, εν τέλει, την α-νοησία)∙ όσοι / όσες αγανακτούν σε στυλ «μα επιτέλους η ασταμάτητη μηχανή δεν είναι ‘ιατρική επιθεώρηση!’», ας αλλάξουν θέμα!

Αν και κάνουμε κάθε τι ανθρώπινα δυνατό να διευκολύνουμε την ανάγνωση και την κατανόηση, τα σοβαρά ζητήματα της τρέχουσας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης η εργατική αντι-πληροφόρηση δεν είναι του επιπέδου …. «ποιο είναι το νόημα της ζωής; Kasselotsipras for president or not?» (Σα να λέμε: δαπνδφκ σε νέα συσκευασία ή όχι;)

Comments are closed.