Ένας αμερικάνος φίλος

Ταινιάρα του Βέντερς – καμία σχέση με όσα ακολουθούν!!…

Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη>> Είναι γνωστό πολεμοκάπηλο «γεράκι»… Αλλά στα μέρη μας τέτοιες λεπτομέρειες είναι αδιάφορες. Το βασικό είναι (ήταν…) ότι ο δημοκρατικός γερουσιαστής Robert (Bob) Menendez, απ’ το New Jersey ορμώμενος (έχει κι αυτό τη σημασία του…), πρόεδρος της ισχυρής «επιτροπής διεθνών σχέσεων» της γερουσίας, ήταν φίλος του ελλαδιστάν. Τι λέμε «φίλος»; Όχι, κάτι πολύ παραπάνω: ήταν αδελφός!! Πρώτος και καλύτερος στα χαρακώματα (του αμερικανικού establishment…) κατά του αιώνιου εχθρού (της Άγκυρας), δεν άφηνε ούτε ανθελληνική μύγα να περάσει απ’ την Ουάσιγκτον! Οι αναφορές των εντόπιων δημαγωγών στα έργα και τις ημέρες του ήταν τόσες και τέτοιες ώστε οποιοσδήποτε χωρίς συστηματική προσοχή στο who is who των συμμάχων του ελλαδιστάν θα θεωρούσε, ίσως, ότι ο Menendez είναι ο υπ.εξ. των ηπα.

Φευ! Η ζωή είναι μικρή, και χωρίς ανέσεις (δηλαδή χρήμα, πολύ χρήμα) δεν αξίζει… Ο καρδιακός φίλος των ελλήνων (και του Τελ Αβίβ…) πιάστηκε-να-τα-πιάνει∙ απ’ την χούντα του Καϊρου. Για κάτι που ίσως θεωρηθεί ταπεινό, πλην όμως είναι μεγάλη μπίζνα: την πιστοποίηση του (εισαγόμενου απ’ την βόρεια αμερική στην αίγυπτο) κρέατος ως halal… Πςςςςςςςςς!

Είναι εντελώς αναπόδεικτος ισχυρισμός απ’ την μεριά μας, εντελώς αυθαίρετος, αλλά…. Οι «φίλοι της ελλάδας» τα-έπιαναν (ως ευρωπαίοι δημοσιογράφοι τότε) απ’ την εποχή της ελληνικής επανάστασης! Αρχές 19ου αιώνα. (Πλήρωνε η ελληνική αστική τάξη της διασποράς…) Ένα απ’ αυτά που ξέρει καλά το ελληνικό καθεστώς, και για το οποίο έχει μεγάλη ιστορική εμπειρία και μηχανισμούς, είναι να «λαδώνει» (υπέρ του) διεθνείς influencers.

Μπααα!… Αποκλείεται ο κυρ Bob να έριξε τόσο χαμηλά τα άδολα φιλελληνικά αισθήματά του… Σίγουρα αποκλείεται! Μόνο για το halal λαδωνόταν…  (Και τα φιλοαρμενικά αισθήματά του, και τα φιλοϊσραηλινά, εξίσου άδολα θα πρέπει να ήταν. Μεγάλη καρδιά… Κι ούτε είχε ποτέ σχέση με κυκλώματα σωματεμπόρων… Κι όσο για τον μεγαλογιατρό και μεγαλοαπατεώνα Salomon Melger; Ήταν απλά ένας γνωστός του… Κλπ, κλπ… )

Όπως και νάχει, πάει ο παλιόφιλος ο κυρ Bob. Σχόλασε… Με ένα ζευγάρι χειροπέδων να τον περιμένει… Πρέπει τώρα να βρεθεί ένας αντικαταστάτης του εκεί στο DC (για την άδολη και αλτρουϊστική προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων διάολε!!)

Porka ορφάνια!

Comments are closed.