Πρέπει νάσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα!

Μερικές δεκάδες καλοσιδερωμένοι/ες λένε «φύσα!!» σε κάποιους στο βάθος που δεν φαίνονται. Υπάρχει πάντως στο βάθος ένας που αν δεν βάλει την υπογραφή του δεν υπάρχει κοινοβούλιο: ο αρχιτράγος! Εντάξει, δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά εκτός απ’ τον γραμματοκομιστή του θεού υπάρχει και ο εκπρόσωπός του, που είναι ιεραρχικά ανώτερος…

Δευτέρα 10 Ιούλη>> Μετά την απουσία της η ασταμάτητη μηχανή δεν μπορεί παρά να συγχαρεί αυτά τα 5.273.072 συνανθρώπους μας που έριξαν την σοφία τους στην κάλπη πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα. Να αποκτήσουν turboκυβέρνηση και ένα κοινοβούλιο περιβόλι έως προσεισμικό φαινόμενο, σε διαγωνισμό ποιος είναι ο-πιο-αντιπολίτευση. (Κι απ’ την άλλη μεριά κανείς δεν έκλαψε, δεν είπε καν μια καλή κουβέντα, για τον άνθρωπο που έχει αναλάβει να αναμορφώσει το ελλαδιστάν – και την ε.ε. – ως το 2025… Poor Γιάνης!)

Η καθεστωτική πολιτική στις δυτικές ολιγαρχίες, για μεν εκείνους που πληρώνονται γι’ αυτήν είναι πια σκέτη κοινωνική μηχανική (: διαχείριση πληθυσμών σε φάση μαζικής νηπιοποίησης)∙ για δε εκείνους που την υφίστανται είναι απελπιστικές ασκήσεις «μη χείρον βέλτιστον», με όλο και λιγότερα και ταπεινότερα κριτήρια. (H Jill Vicius έχει μαζέψει πολλά γι’ αυτό που ονομάζει «Populations F3». Ο όρος είναι αποκλειστικά δικός της, και το F3 είναι απ’ το fear / fake / fire. Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα βρούμε τον τρόπο να μας τα πει…)

Πού πέτυχε λοιπόν το ρημαδογκουβέρνο 2019 – 2023; Σε τίποτα απ’ αυτά που καμαρώνει! Στην υγιεινιστική τρομοεκστρατεία ακολούθησε πιστά τις εντολές του παραμάγαζου του κυρ Βασίλη (: π.ο.υ.) και του κτηνίατρου ceo. Τόσο πιστά ώστε η «κοινή δεξαμενή» του ελλαδιστάν να είναι μακράν πρώτη (1η) στην ευρώπη (συνολικά) – 3.595 δηλωμένοι θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού – και όγδοη (8η) στον πλανήτη (πάντα σε «θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων») ξεπερνώντας ακόμα και τις ηπα!! (Ένα θαύμα δημιουργικής λογιστικής θανάτου, ή η πιο βρώμικη και απάνθρωπη απάτη – διαλέγετε…) Στην «ενεργειακή κρίση», κρατώντας το 100% του ρεύματος στο χρηματιστήριο (ευρωπαϊκή πρωτιά…), κατάφερε κατά περιόδους το ελλαδιστάν να έχει μακράν το ακριβότερο ρεύμα στην ε.ε…. Όσο για την «κρίση τροφίμων»; Τα αστρονομικά κέρδη (του καρτέλ) των σούπερ μάρκετ μιλούν μόνα τους…  Στα ενοίκια; Σοβαρευτείτε! Η βιομηχανία των μεσιτών και του real estate είναι «ανάπτυξη»! Η ελεεινά τοκογλυφική διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια των δανείων και στα επιτόκια των καταθέσεων; Μα το τραπεζικό καρτέλ είναι «πυλώνας»! Εν τέλει: συσσώρευση κεφαλαίου, συγκέντρωση κεφαλαίου, άγρια όξυνση της εκμετάλλευσης σε πολλά επίπεδα που εμφανίστηκε σαν το αντίθετο!!!

Μια που το έφερε η κουβέντα: μήπως το ρημαδογκουβέρνο πέτυχε «ανάπτυξη»; Έτσι δεν λέει (χωρίς να το αμφισβητούν οι «ειδικοί»;) Μόνο που … όταν δηλώνεται «αύξηση του αεπ 5%» με πληθωρισμό 11% (τα νούμερα ενδεικτικά) δεν υπάρχει καμία «ανάπτυξη» 5%!!! Υπάρχει ύφεση 6%! Αλλά αυτά τα λένε πια μόνο οι «ψέκα».

Φυσικά τα παιδιά χαίρονται όταν παίρνουν χαρτζιλίκι. Είκοσι ευρώ την μια φορά, πενήντα την άλλη…. «Μωρέ μας αγαπάει και μας νοιάζεται, απλά δεν έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο…» (Έμαθαν και τα νηπιαγωγεία τον «δημοσιονομικό χώρο»!) Τα παιδιά δεν θέλουν να ακούνε τίποτα για «δημόσιο χρέος» – μόνο 410 δισεκατομμύρια, ποσό ρεκόρ… «Δος ημίν σήμερον… – για αύριο έχει ο θεός»… Ούτε για «ιδιωτικό χρέος» θέλουν να ακούνε: 300 δις; 400; 500; Έλα μωρέ… Η «επενδυτική βαθμίδα» θα κάνει το θαύμα!!

Για τα tips που άφηνε στο λαό ανταμείφθηκε λοιπόν πλουσιοπάροχα ο κύριος επιτελικός, τόσο επιτελικός ώστε κάθε φορά που στριμωχνόταν κλαψούριζε «δεν ήξερα»; Επειδή παρίστανε τον πατερούλη όταν δεν παρίστανε τον ceo; Ίσως.

Δύο ήταν πάντως οι σημαντικές επιτυχίες του, επιτυχίες που αναγνωρίζουμε, και για καμιά απ’ αυτές δεν περηφανεύτηκε.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.