Μaskirovka*

Δευτέρα 10 Ιούλη>> Αν πριν 30 ή και παραπάνω χρόνια μιλούσε κάποιος δυτικός άρχοντας για πόλεμο του νατο στη Μόσχα θα καιγόταν το πελεκούδι. (Ταυτόχρονα πολλοί θα έσκαβαν υπόγεια καταφύγια). Εδώ και πάνω από 1 χρόνο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη – και οι δυτικοί πρωτοκοσμικοί πληθυσμοί επιβιώνουν χαμένοι στις ψευδαισθήσεις τους.

Όπως κι αν ονομάσει κάποιος την εισβολή του ρωσικού στρατού στις 24 Φλεβάρη του 2022, αυτός ο πόλεμος, ο πόλεμος δηλαδή ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο, κράτησε σχεδόν ένα μήνα, και τέλειωσε με την πρόταση συνθηκολόγησης του Κιέβου που αποδέχθηκε η Μόσχα, στις διαπραγματεύσεις στην τουρκία. Με την επίσημη «παρέμβαση» του τότε άγγλου πρωθ. Borduk (και την ανεπίσημη της Ουάσιγκτον) από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, τέλη Μάρτη του 2022, o κλόουν του Κιέβου αρνήθηκε να επικυρώσει την συμφωνία της δικής του διαπραγματευτικής ομάδας, παρέδωσε όσο πιο επίσημα γινόταν το καθεστώς του (και τις ζωές των υπηκόων του…) στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, οπότε άρχισε ο οξυμένος πόλεμος νατο – ρωσίας… Στο ουκρανικό πεδίο μεν, με μεσολαβητές και μισθοφόρους, αλλά με νατοϊκά όπλα και καραβανάδες άμεσα ανακατεμένους σε κάθε πτυχή του.

Το να πούμε ότι η σιωπή, η ανοχή, η συγκατάνευση των πρωτοκοσμικών κοπαδιών στο νατο «τους» είναι αυτοκτονική είναι περιττό: νομίζουν ότι επειδή το Donbas ή η Χερσώνα «είναι μακριά» θα την γλυτώσουν… Αν έχουν ακόμα κάποια ελπίδα αυτή, παραδόξως, βρίσκεται στους εχθρούς τους, στη στρατηγική της Μόσχας (και του ευρασιατικού μπλοκ συνολικά)∙ όχι στους καραβανάδες τους, όχι στους τοξικούς πολιτικούς και δημαγωγούς τους, όχι στους ιδεολόγους της «λευκής ανωτερότητας».

Εξηγούμαστε:


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.