Απώθηση και χειραγώγηση 1

Δευτέρα 31 Ιούλη>> Η σχεδόν καθολική σιωπή που συνεχίζει να σκεπάζει τις φονικές και νοσηρές συνέπειες της γενετικής μηχανικής τύπου mRNA πλατφόρμες δείχνει κάτι που το θεωρούμε τρομακτικό τόσο από κοινωνική όσο και από ιδεολογική και εν τέλει πολιτική άποψη: μια απίστευτη σε έκταση, βάθος και διάρκεια μαζική απώθηση της πραγματικότητας, η οποία (πραγματικότητα) δεν εξαντλείται στην τρομοεκστρατεία και την επίθεση των γενετιστών∙ ωστόσο αυτά είναι κορυφαίες αποδείξεις της απώθησης.

Αν υπήρχε σήμερα η Σχολή της Φραγκφούρτης θα έγραφε τόμους με παρατηρήσεις, συμπεράσματα και εκτιμήσεις για τις αιτίες και το εξαιρετικά επικίνδυνο μέλλον αυτής της κατάστασης. Δεν υπάρχει∙ μόνο σκόρπιες αγωνίες. Αυτό που για τις «πρωτοκοσμικές και αναπτυγμένες» κατά κύριο λόγο κοινωνίες είναι η μαζική αποστροφή του βλέμματος απ’ το πρόσφατο παρελθόν και το εγγύς μέλλον (τους) είναι για τα αφεντικά (τους) μια μοναδική ευκαιρία χειραγώγησης. Που δεν την αφήνουν να πάει χαμένη.

Στις 6 Ιούλη (πριν 3,5 βδομάδες) η θρυλική «ευρωπαϊκή επιτροπή» κατέθεσε τις τελικές της προτάσεις για την «απελευθέρωση της γενετικής μηχανικής» (δηλαδή των μεταλλάξεων) σε όλα τα καλλιεργούμενα φυτά. (Δεν θα αργήσει να γίνει το ίδιο και για τα ζώα).

Καινούργια κόλπα…

Αφότου η ίδια «επιτροπή» πριν 3 χρόνια (στις 10 Ιούλη του 2020), αλλά και το «ευρωπαϊκό συμβούλιο», δηλαδή οι κεντρικές πολιτικές βιτρίνες της ε.ε. (στις 14 Ιούλη του 2020 – περισσότερα επ’ αυτών διάσπαρτα στην ασταμάτητη μηχανή, ενδεικτικά mutate yourself, είναι η γενετική μηχανική ηλίθιε, 7 Απρίλη 2022) κατάργησαν ουσιαστικά την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγόρευε την απελευθέρωση γενετικά τροποιημένων οργανισμών έτσι ώστε να γίνει «νόμιμο» το να επιβληθούν οι mRNA πλατφόρμες στο ανθρώπινο είδος, από την στιγμή δηλαδή που το «κεντρικό κάστρο (το ανθρώπινο σώμα) έπεσε» στα νύχια του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, και «έπεσε» χωρίς έστω εκ των υστέρων, ως τώρα, να ξανασηκωθεί και να πολεμήσει με την αποφασιστικότητα και την ένταση που πρέπει, ήταν σαφές (σ’ εμάς) ότι όλοι οι δρόμοι άνοιξαν για τους γενετιστές, τα αφεντικά τους, την απαλλοτρίωση κάθε μορφής ζωής «εμπορικά αξιοποιήσιμης» στον πλανήτη.

Όπως συμβαίνει κατά κόρον σε όλο το φάσμα της δημαγωγικής διαστροφής της πραγματικότητας, έτσι και στα σχέδια της commission το θέμα δεν είναι οι GMO, οι genetic modified organisms (γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί), αλλά οι NGT, οι new genomics techniques (νέες γονιδιακές τεχνικές). Δύο τουλάχιστον είναι οι λόγοι αυτής της φραστικής «μετατόπισης». Πρώτον τα αρχικά GMO κουβαλούν όλη την μνήμη των αγώνων (σ’ όλον τον πλανήτη) κατά των μεταλλαγμένων και των φαρμακομαφιών που τα προωθούν. Δεύτερον, η μετατόπιση από τους (γενετικά αλλοτριωμένους) οργανισμούς στις τεχνικές (της γενετικής τους αλλοτρίωσης) έχει στόχο να μεταθέσει την (κοινωνική) προσοχή απ’ την «τύχη του ζωντανού» στις «δυνατότητες της τεχνολογίας». Στις οποίες ορκίζονται όλοι οι τσατσορούφιανοι του συστήματος.

Μακριά απ’ την κοινωνική εποπτεία και έχοντας δίπλα της όλα τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος (που πληρώνουν αδρά τους υψηλόβαθμους λακέδες τους…) η «επιτροπή» επιδεικνύει το απεριόριστο θράσος όσων θεωρούν εαυτούς νικητές της τρομοεκστρατείας 2020 – 2022. Προσέξτε ορισμό:

…Ένα φυτό NGT θεωρείται ισοδύναμο με τα συμβατικά φυτά όταν διαφέρει από ένα παρόμοιο / μητρικό φυτό κατά όχι περισσότερες από 20 γενετικές τροποποιήσεις… σε οποιαδήποτε αλληλουχία DNA που έχει ομοιότητα με την θέση / στόχο όπως αυτή μπορεί να προβλεφτεί με βιο-πληροφορικά εργαλεία.

– υποκατάσταση ή εισαγωγή όχι περισσότερων από 20 νουκλεοτίδια∙

– διαγραφή οποιουδήποτε αριθμού νουκλεοτιδίων∙

– στοχευμένη αντιστροφή μιας αλληλουχίας οποιουδήποτε αριθμού νουκλεοτιδίων∙

– οποιαδήποτε άλλη στοχευμένη μετάλλαξη οποιουδήποτε μεγέθους, με την προϋπόθεση ότι οι αλληλουχίες του DNA που προκύπτουν υπάρχουν ήδη (πιθανότητα με μεταλλάξεις που ήδη υπάρχουν) σε κάποιο είδος στη γονιδιακή δεξαμενή του καλλιεργητή.

Αυτή η ισοδυναμία (σύμφωνα με τις προτάσεις της «επιτροπής») σημαίνει πως οποιοσδήποτε φυτικός οργανισμός έχει υποστεί έως 20 εργαστηριακές μεταλλάξεις θεωρείται «φυσικός» και δεν απαιτείται καμία δοκιμή και καμία έρευνα για τις συνέπειες της απελευθέρωσής του στη φύση!!! Τέλεια!!! Οι γενετιστές και τα αφεντικά τους θα κάνουν (ή έτσι θα λένε) έως 20 μεταλλάξεις την φορά – ανεξέλεγκτοι, χαρούμενοι, μετρώντας δισεκατομύρια (και καταστροφές…) Πρόκειται για μέρος της εκστρατείας «φυσικοποίησης – του – μηχανικού» (εν προκειμένου των βιοτεχνολογιών), ή όπως το είπαν ξανά και ξανά, για τη «νέα κανονικότητα»….

Επιπλέον η «επιτροπή» διευκολύνει σε βαθμό κατά-συρροή-κακουργήματος τις βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις να σπρώξουν στην κατανάλωση τις κατασκευές τους. Αν μέχρι 20 μεταλλάξεις στο στάρι (για παράδειγμα) θεωρούνται «ισοδύναμες» με το κανονικό στάρι και άρα «ακίνδυνες», δεν χρειάζεται καμία σήμανση ούτε στα αλεύρια, ούτε στα σχετικά προϊόντα… Σκάστε και φάτε τα!!!

Η «ουσιαστική ισοδυναμία» των μεταλλαγμένων με τα κανονικά είδη δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη ιδέα. Είχε χρησιμοποιηθεί στην πρώτη νομοθεσία της ε.ε. για τους GMO την δεκαετία του ’90, για να απορριφθεί στη συνέχεια κάτω και απ’ την πίεση του κινήματος ως αντιεπιστημονική, αναξιόπιστη και παραπλανητική.

Επανέρχεται τώρα με καμάρι αφού…

Εν τω μεταξύ, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των γενετιστών και του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, εισάγεται στο «σκεπτικό» της «επιτροπής» η έννοια της γονιδιακής δεξαμενής που έχει στη διάθεσή του ο «εκτροφέας» (στην πραγματικότητα η βιομηχανία της γενετικής…).

Γνωρίζετε ήδη την κοινή δεξαμενή της δημιουργικής λογιστικής θανάτου, έτσι δεν είναι; Τι είναι η γονιδιακή δεξαμενή (gene pool); Είναι οτιδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ένας γενετιστής (τα αφεντικά του) ότι το «βρήκε» σε μια άλλη ποικιλία του φυτού που θα μεταλλαχτεί… ποικιλία που μπορεί να έχει μεταλλαχτεί σε μια προηγούμενη φάση… Φυσικά εκτός απ’ τους ειδικούς του συμπλέγματος κανείς άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τι «βρέθηκε», που, και πως∙ επιπλέον οι πατέντες θα κρύβουν ακόμα καλύτερα το βάθος, το πλάτος και το περιεχόμενο της gene pool!

Για την δημαγωγία όμως και για την «αθώωση» όλων αυτών τα γενετικών κατασκευών / κακουργημάτων, για την μαζική κατανάλωση / αποπροσανατολισμό, η γονιδιακή δεξαμενή θα παίζει τον ρόλο του πλυντηρίου!!! «Μα τι λέτε; Αγοράστε το! Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό! Δεν είναι μεταλλαγμένο… Απλά το βρήκαμε στην ‘γενετική δεξαμενή’ και το βγάλαμε από ‘κει. Μα ελάτε τώρα: μην είστε οπισθοδρομικοί και αντεπιστημονικοί!!!…»

Comments are closed.