Απελπισμένες προσπάθειες;

Πέμπτη 28 Ιούλη>>  Οι προηγούμενες περιληπτικές (αναγκαστικά) αναφορές μπορεί να φαίνονται βαρετές, καλοκαιριάτικα, ειδικά σ’ όσους κι όσες αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα σαν «φασούλες» (δηλαδή την πλειοψηφία των αιχμαλώτων). Οι υπόλοιποι όμως μπορούν να βάλουν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος με σημαία την ευλογιά-των-πιθήκων στο σωστό ιστορικό και πολιτικό περιβάλλον της. Η συγκεκριμένη κήρυξη έγινε αποκλειστικά απ’ τον γ.γ. Tedros, ένα γνωστό αιθιόπα εγκληματία πολέμου: ακόμα και η γραφειοκρατία των «ειδικών» του ΠΟΥ δεν συμφωνούσε σ’ αυτήν την κίνηση!!. Είναι (για την ασταμάτητη μηχανή) κατανοητό ότι υπάρχει ιδιαίτερη πίεση για να αναλάβει δράση το γρηγορότερο αυτός ο (τελευταίος) «παγκόσμιος οργανισμός» των δυτικών αφεντικών: όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αποσαρθρώνεται! Ήδη η «pandemic treaty», παρότι βρίσκεται στην αρχή της διαδικασίας διαμόρφωσης και έγκρισής της (με τέλος το μακρινό 2024..), έχει προκαλέσει αντιδράσεις διάφορων κρατών / μελών.

Όταν το σχέδιο του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι «κρίση πάνω σε κρίση» και «κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάνω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είναι αδύνατο οι λακέδες του να βρουν άλλο σωσίβιο εκτός από «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης»! Η ευλογιά-των-πιθήκων είναι κάτι του είδους «πιάνομαι απ’ τα μαλλιά μου» για το δυτικό βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα, και ίσως τους επόμενους μήνες αποδειχθεί προπέτασμα καπνού.

Γιατί; Αυτή τη στιγμή τα αφεντικά του συμπλέγματος εκτός απ’ την ευλογιά-των-πιθήκων και το κυνήγι των μεταλλάξεων του τσαχπίνη έχουν δύο ακόμα ισχυρά όπλα: την εποχική γρίπη και την γνωστή απ’ το 2004 γρίπη των πτηνών (Η5Ν1). Γι’ αυτήν την τελευταία θα πούμε δυο τρία πράγματα προσεχώς, αλλά το γεγονός είναι ότι η δυτική υγιεινιστική τρομοκρατία , η (δυτική) γενετική μηχανική και οι προσπάθειες μπετοναρίσματος ενός (ουσιαστικά) δυτικού «κέντρου παγκόσμιας υγείας» δεν έχουν εξαντλήσει ακόμα τα όπλα τους – έστω κι αν όλα δείχνουν ότι εκτός των δυτικών κοινωνιών έχουν ελάχιστη επιρροή.

Σε ότι αφορά εμάς τους αιχμάλωτους; Η γνώση είναι δύναμη λέγαμε παλιά στο ανταγωνιστικό κίνημα…

Θα θέλαμε να ισχύει ακόμα.

 

Comments are closed.