300 χιλιάδες αμετανόητοι…

Δευτέρα 7 Φλεβάρη>> O κύριος έχω-διαγράμματα-σπαρταριστά-που-όλα-τα-σφάζουν-όλα-τα-μαχαιρώνουν Τζάνακης, (του τμήματος αλγοριθμικών προφητειών) έχει την εξήγηση για τον μεγάλο αριθμό θανάτων στις ελληνικές εντατικές που αποδίδονται στον τσαχπίνη: φταίνε αυτοί οι 300.000 αμετανόητοι που δεν εμβολιάζονται είπε, με μια κάποια αγανάκτηση (που δεν πεθαίνουν όλοι μια κι έξω να ησυχάσουμε…).  Το «300» (χωρίς τις χιλιάδες) έχει μια μαγική επιρροή στην ελληνική καθεστωτική φιλολογία: επί χρόνια το κέντρο της Αθήνας (και του ελλαδιστάν ολόκληρου!) το ταλαιπωρούσαν οι «300 γνωστοί – άγνωστοι», που χρόνος έμπαινε χρόνος έβγαινε αυτοί «300» έμεναν. Απ’ αυτή την άποψη οι «300 χιλιάδες αμετανόητοι» («γνωστοί – άγνωστοι» επίσης, μ’ άλλον τρόπο) είναι πληθωρισμός, στο ίδιο πάντα μοτίβο.

Η υφυπουργός υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα όμως έχει διαφορετική γνώμη. Δεν την κρύβει, και την επανέλαβε την περασμένη Τρίτη σε πρωϊνή εκπομπή καθεστωτικού ρ/σ:

… Πρέπει να σας πω ότι οι θάνατοι που βλέπουμε είναι ακόμη με Δ, με εποχές που είχαμε πολλά κρούσματα, γιατί οι άνθρωποι στον μεγαλύτερο αριθμό έχουν μείνει αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, και είναι κυρίως οι θάνατοι Δ. Λέω πάλι, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό… έχει και σημασία πως ελέγχουμε τους θανάτους, πως μετράμε τους θανάτους covid 19 εμείς στην ελλάδα. Να σας  πω μερικές διαφορές. Η αγγλία μετά την 28η μέρα δεν μετράει πια θανάτους covid. Εμείς τους μετράμε και 3 μήνες απ’ όταν μπαίνει στο νοσοκομείο. Δηλαδή αν κάποιος διασωληνωθεί, μπει στη μονάδα, και καταλήξει 3 μήνες αργότερα, εφόσον μπήκε για covid εμάς … μετράται σαν θάνατος covid.

Επίσης, για όποιο λόγο κι αν έρθει ένας ασθενής στο νοσοκομείο, ακόμα και τροχαίο, για οποιονδήποτε λόγο, ένα έμφραγμα, μια συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και δύσπνοια, αν μετρηθεί στο νοσοκομείο, που γίνονται rapid test για όλους, και πάλι τον μετράμε ως covid. H αιτία εισόδου μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά μπαίνει σε θαλάμους covid, και καταγράφεται ως covid. Που πολύ πιθανόν είναι κάποιο άλλο, έχουμε δηλαδή ανθρώπους με καρκίνο τελικού σταδίου, αιματολογικά νοσήματα… Είναι ο τρόπος που μετράμε λίγο διαφορετικός. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.