Ουκρανία 2

Δευτέρα 24 Γενάρη>> Έχουμε υποστηρίξει πως η εκδοχή ενός «πατριωτικού» στρατιωτικού πραξικοπήματος στο Κίεβο είναι το «εκτός εάν…» που θα εξυπηρετούσε πράγματι την Μόσχα. Αλλά, κόντρα στις νευρωσικές ιμπεριαλιστικές φαντασιώσεις, έχουμε εκτιμήσει πως α) δεν θα «έριχνε» τον Zelensky, το αντίθετο, θα τον κρατούσε στην προεδρική καρέκλα, και β) δεν θα ήταν «φιλορωσικό». Θα ήταν «πατριωτικό»: θα προσπαθούσε να ξεκολλήσει το σύστημα απ’ την λάσπη κάνοντάς το στοιχειωδώς λειτουργικό, κρατώντας αποστάσεις τόσο απ’ την Ουάσιγκτον και το νατο, όσο και απ’ την Μόσχα… Αυτό βολεύει το ρωσικό καθεστώς: να κοπούν οι ευκολίες και το free pass που έχουν αποκτήσει οι διάφοροι δυτικοί πράκτορες στο Κίεβο. Μια ισορροπημένη σχέση, λαμβάνοντας υπόψη και την γεωγραφία; Τέλεια!

Είναι εύκολο να γίνει ένα τέτοιο «πατριωτικό» στρατιωτικό πραξικόπημα στην ουκρανία; Μοιάζει δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Πρέπει να βρεθεί ικανός αριθμός αποφασισμένων καραβανάδων: θα πρέπει, με το καλημέρα, να αφοπλίσουν όλο αυτό το φασισταριό που έχει εξελιχθεί σχεδόν σε «στρατό Β», κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει επίσης να κρύψουν αρχικά την ατζέντα τους ως προς τις διεθνείς σχέσεις του Κιέβου ώστε να κερδίσουν χρόνο καθυστερώντας την δράση των εσωτερικών «φιλοδυτικών» πρακτόρων∙ μέχρι να τους εξουδετερώσουν. Και, φυσικά, θα πρέπει να κρατήσουν τον Zelensky στην προεδρική του καρέκλα – αυτό είναι το πιο εύκολο – ώστε να εξασφαλίσουν μια αρχική minimum νομιμοποίηση (ακόμα και διεθνή) ως “ανορθωτές”.

Ας θυμίσουμε την άποψη που διατυπώσαμε την Δευτέρα 25 Οκτώβρη (2021) ώστε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα των ισχυρισμών μας. Τότε η Μόσχα «δεν ετοιμαζόταν να εισβάλει στην ουκρανία»…:


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.