Οι ιοί μεταλλάσονται – τα ανθρώπινα κύτταρα όχι!

Πέμπτη 28 Γενάρη. Ο λόγος περί επικίνδυνων μεταλλάξεων του covid έχει και μια ακόμα συνέπεια, ηθελημένη ή όχι, σχεδιασμένη ή όχι, δεν κάνει διαφορά: αν υπάρχει ζήτημα μεταλλάξεων την σήμερον ημέρα αυτές συμβαίνουν αποκλειστικά και μόνο στον covid ή στους ιούς· όχι στα ανθρώπινα κύτταρα!

Είναι γνωστό πόσο ερεθίστηκαν περισσότερο και λιγότερο επώνυμες Β.Α./Ε.Κ. όταν στα ντουβάρια υποστηρίξαμε εκείνο που ξέρουν καλά οι βιοτεχνολόγοι και λοιποί γενετιστές, οι ignorants / πειραματόζωα όμως πρέπει να αγνούν. Ό,τι, δηλαδή, τόσο οι mRNA πλατφόρμες (pfizer/biontech και moderna) όσο και DNA πλατφόρμες (astrazeneca και άλλοι) δεν είναι εμβόλια με την ιστορική έννοια αλλά εργαλεία γενετικής τροποποίησης των ανθρώπινων κυττάρων, που πλασσάρονται σαν «εμβόλια» επειδή χρησιμοποιούνται σύριγγες.

Οι λέξεις γενετική τροποποίηση είναι ευφημισμός μιας άλλης, κακόηχης: μετάλλαξη. Περί αυτού πρόκειται, ωμά και καθαρά. Μπορεί κάποιος να βάλει όσα στοιχήματα θέλει για το αν αυτές οι δήθεν «θεραπευτικές» μεταλλάξεις θα είναι μόνιμες ή προσωρινές· το πραγματικό «επιστημονικό» γεγονός όμως είναι ότι α) κανείς δεν ξέρει, και β) σε κάθε περίπτωση οι μεταλλαξιογόνες συνέπειες είναι άγνωστες.

Ο covid μεταλλάσσεται από μόνος του. Κι ενώ είναι εφικτό να εντοπιστούν οι αλλαγές στο RNA του, όλη η βιοτεχνολογική αφρόκρεμα του πλανήτη, αυτή κι άλλη τόση, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως (και με τι βάθος) θα τροποποιηθεί η συμπεριφορά του. Αυτό ενώ δεν πρόκειται καν για κύτταρο, και φυσικά δεν πρόκειται για έναν πολυκυτταρικό σύνθετο οργανισμό όπως είναι τα ανώτερα θηλαστικά, π.χ. το είδος μας. Ενόσω αναγνωρίζεται αυτή η θεμελιώδης τεχνοεπιστημονική αδυναμία (εστιασμένη, φυσικά, στο ζήτημα του αν η γενετική μηχανική των σχεδιασμένων πλατφορμών θα μπορεί να «κουμπώσει» και με τις μεταλλάξεις του covid) υπάρχει μια μεγάλη γκάμα οπαδών της γενετικής μηχανικής, απ’ τις φαρμακο-μαφίες και τους δημαγωγούς τους ως τον πιο τελειωμένο γιάπη των antisocial media και της ντόπιας ιντελιγκένσιας γενικά, που υποστηρίζουν με μεγάλη βεβαιότητα πως ξέρουν ότι η γενετική τροποποίηση των ανθρώπινων κυττάρων είναι … ακίνδυνη και ασφαλής!

Είναι αντίφαση; Δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί σ’ έναν οργανισμό χωρίς dna και όργανα· ξέρουν όμως για έναν σύνθετο πολυοργανικό οργανισμό; Όχι, δεν είναι αντίφαση. Είναι η αναμενόμενη παράνοια όταν ο τεχνοεπιστημονικός τυχοδιωκτισμός δένεται με τον επιχειρηματικό οππορτουνισμό· και οι δυο μαζί για να φουσκώσουν και να ανακατέψουν τον βούρκο της μικροαστικής εθελοδουλείας.

Comments are closed.