Triple σημαίνει «τρίπλες»!

Πέμπτη 28 Γενάρη. Να ένα παράδειγμα της ολοφάνερα τακτικής ηλιθιότητας που θέλει να υπηρετήσει την στρατηγική της αναδιάρθρωσης των κοινωνικών σχέσεων η οποία, υποστηρίζουμε, είναι high tech: η αναβίωση διαταγών low tech, με απεριόριστο καραγκιοζιλίκι.

Αν στα μέρη μας η “συζήτηση για τις μάσκες” έχει επανακάμψει (επιστροφή “στο κουτάκι νο 1”…) και η ανανεωμένη εκδοχή της είναι ότι «οι υφασμάτινες δεν κάνουν, ούτε και οι χειρουργικές, πρέπει να πάρετε τις πιο …. advanced» (αυτές που είναι σαν φίλτρο γαλλικού, τις οποίες ανέλαβε να διαφημίσει και ο ρημαδοΚούλης· είναι βρωμοδουλειά, αλλά τι να κάνει; το έχει υποσχεθεί τους «επενδυτές» της pfizer και της microsoft…) στο φιλικό και σύμμαχο Joνυσταλεάν έχουν ακόμα πιο γελοίες ιδέες.

Κοτζάμ καθεστωτικό cnbc ανέλαβε να ενημερώσει τους υπηκόους ότι: μια μάσκα προστατεύει μόνο κατά 50% («καινούργια δεδομένα» που λένε και οι κανάγιες ειδικοί!!)· δύο μάσκες, η μία πάνω στην άλλη, ανεβάζουν την προστασία σε … 75%… Και τρεις είναι ακόμα καλύτερα: η προστασία φτάνει στο 90%, λίγο πιο πριν την τελειότητα που, ασφαλώς, θα εξασφαλίσουν οι τέσσερεις μάσκες μαζί.

Είναι βλακώδες (και προκάλεσε τα αναμενόμενα στα εκεί antisocial media), ωστόσο – ας μας επιτραπεί – είναι τυπικά αμερικανικό! Όταν το ψόφιο κουνάβι πέταξε κάτι για «χλώριο» επειδή αυτό πρόλαβε να συγκρατήσει απ’ την υδροξυχλωροκίνη, ήταν σίγουρο ότι θα βρεθούν αρκετοί υπηκοοί του που θα πιούν σφινάκια το αραιωμένο χλώριο που ρίχνουν στο νερό για τα χρυσόψαρά τους… Κι αν το αγαπημένο κανάλι πει «να φοράτε τις μάσκες δέκα δέκα» κάποιοι θα φτιάξουν βοηθητικά αυτιά για να τις κρατάνε.

Η γελοιότητα δεν πρέπει να κρύψει ωστόσο το γεγονός ότι η τακτική έρχεται σαν γραμμή απ’ τα πάνω· απ’ τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος! Δεν έχουν πια αυτές οι ακόμα πιο διεστραμμένες «αναβιώσεις» του νο 1 «κουτακίου» την πειστικότητα που είχαν οι ακαριαίοι εκβιασμοί, η original εκδοχή, πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Μπείτε όμως στη θέση τους: τι άλλο να κάνουν;

(φωτογραφία πάνω: Ο ρημαδοΚούλης παίζοντας την ζωή του κορώνα γράμματα, όπως και οι υπόλοιποι, φοράει / φοράνε χειρουργικές μάσκες.

Φωτογραφία κάτω: Ο ρημαδοΚούλης σώθηκε, προτείνοντας τη νέα collection. «Τα δεδομένα άλλαξαν»…)

Comments are closed.