Εμπορικά παραλειπόμενα;

Τετάρτη 9 Δεκέμβρη. Θα υπέθετε κανείς ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης υγιειονομικής ανάγκης, και πολύ περισσότερο στην περίπτωση του covid όπου ένα ποσοστό «φορέων» του ιού σχεδόν 95% είτε δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα (επειδή διαθέτουν προϋπάρχον ανοσοποιητικό δυναμικό) είτε εμφανίζουν ήπια ή μέτριας σοβαρότητας συμπτώματα (επειδή το ανοσοποιητικό τους αντιδρά αποτελεσματικά) το βάρος του δημόσιου συμφέροντος και, άρα, ο προσανατολισμός των καλώς εννοούμενων ερευνών θα έπρεπε να είναι η μείωση των περιπτώσεων που καταλήγουν στα νοσοκομεία: να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός θεραπευτικός (και όχι κατασταλτικός!) φραγμός… Θα υπέθετε επίσης κανείς ότι για να μην πανικοβάλεται ο πληθυσμός (χειροτερεύοντας έτσι κι αλλιώς την υγεία του…) η αναζήτηση (και η εύρεση) θεραπείας / θεραπειών θα ήταν πρώτη προτεραιότητα. Όχι μόνο στις έρευνες αλλά και στον «δημόσιο λόγο»: αφού αν υπάρχουν προοπτικές και τελικά δυνατότητες αποτελεσματικής θεραπείας τότε ο καθένας μπορεί να ηρεμήσει… Η κοινωνική προσμονή θα έπρεπε να αφορά την θεραπεία· τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Ξέρουμε ότι έγινε το ανάποδο. Αντί για την προβολή των ερευνών (και των προοπτικών) θεραπείας έγινε υπερ-υπερ-προβολή των ερευνών (και των προοπτικών) αντικατάστασης της φυσικής ανοσίας του πληθυσμού με τεχνητά μέσα. Δηλαδή τα σανεμβόλια. Ξέρουμε, επίσης, ποιοί ήταν εκείνοι που προώθησαν (και συνεχίζουν να προωθούν) την τρομοεκστρατεία έτσι ώστε να σχηματιστεί στους υποτελείς η πεποίθηση ότι ΔΕΝ υπάρχει άλλη «σωτηρία» (είτε σαν φυσική ανοσία είτε σαν θεραπεία) εκτός από τους μαζικούς σανεμβολιασμούς, και τα paraphernalia τους: τις «ψηφιακές ταυτότητες υγείας», τις καθολικές απαγορεύσεις, την διαρκή ροή προσωπικών δεδομένων / data, την αλγοριθμική φυλάκιση, κ.α.

Όμως αυτό το «ανάποδο» ΔΕΝ έγινε … προχτές! Έγινε απ’ την αρχή!! Ενώ, δηλαδή, πρώτης γραμμής big pharma ή/και βιο-πληροφορικο-τεχνολογικές εταιρείες (ακόμα και με την χρηματοδότηση της DARPA!) είχαν αναλάβει, σ’ ένα είδος «καταμερισμού ερευνών», την αναζήτηση θεραπευτικών μεθόδων (υψηλής βιο-τεχνολογίας) σχετικά αθόρυβα, άλλες επίσης πρώτης γραμμής big pharma, σε συμμαχία με big tech και τα λοιπά (αυτό που λέμε βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα…), έκαναν εκτός από τις έρευνες τους και τρομακτικές δημόσιες σχέσεις / τρομοκρατική προπαγάνδα!

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο πεδίο της θεραπείας δεν υπήρξαν / υπάρχουν μόνο τα μονοκλωνικά αντισώματα των AbCellera και Regeneron. Υπάρχουν και οι κινέζικες προτάσεις, που έγιναν διεθνώς γνωστές απ’ την αρχή, μόνο για να απορριφθούν ακαριαία και χωρίς πολλά πολλά απ’ τους δημαγωγούς της δυτικής «βιομηχανίας της υγείας». Απ’ το «κινέζικο παράδειγμα» τα δυτικά καθεστώτα ένα μόνο ήθελαν να μιμηθούν, κι ένα μόνο εισήγαγαν: την καταστολή και τον γενικευμένο έλεγχο…

Με δυο λόγια όλους αυτούς τους μήνες στον δυτικό κόσμο (και αλλού, για λόγους που εύκολα μπορούν να κατανοηθούν) οι θεραπευτικές δυνατότητες που θα έφερναν ανακούφιση των συστημάτων υγείας και, επιπλέον, ηρεμία στους πληθυσμούς, μπήκαν στην άκρη· σίγουρα σαν διαμόρφωση «παραστάσεων κινδύνου». Αντίθετα οξύνθηκε στο έπακρο η «αναμονή» των σωτήριων σανεμβολίων, ακόμα κι αν ήταν εξ αρχής παρανοϊκά ανθυγιεινή!

Κανείς δεν το πρόσεξε ότι η θεραπεία, σαν το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην «μόλυνση» και στο νοσοκομείο / προθάλαμο της εντατικής / προθάλαμο του νεκροταφείου, εξαφανίστηκε απ’ τον δημόσιο λόγο; Κανείς δεν το πρόσεξε ότι ανάμεσα στα ρουθούνια / στόμα και στα πνευμόνια, όλο το «ενδιάμεσο σώμα», εξαφανίστηκε απ’ τις (ανα)παραστάσεις της «δηλητηρίασης» απ’ τον τσαχπίνη, γινόμενο απλά ένας «σωλήνας μετάβασης», κάτι σαν καλώδιο; Κανείς δεν το πρόσεξε ότι η τρομοεκστρατεία ήταν (και παραμένει) μια διαδικασία συνεχόμενων ακρωτηριασμών τόσο σε σχέση με τους «θεσμούς», την κρατική οργάνωση, τον «δημόσιο λόγο», τις ιδεολογίες, όσο και σε σχέση με την σκέψη και τα σώματα;

Ελάχιστοι το πρόσεξαν· και βρέθηκαν κατηγορούμενοι με ελεεινά κατηγορητήρια…

Comments are closed.