Τηλεκατευθυνόμενοι εγκέφαλοι (περιέχει σκληρές σκηνές απ’ το κοντινό παρόν)

Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη. Το παρουσίασε τις προάλλες το τεχνολογικό θαύμα του ο άλλος σπουδαίος γιατρός, ο άλλος μεγάλος σωτήρας της ανθρωπότητας. Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της neuralink. Και ξέρουμε ότι η αντίδρασή σας θα είναι απώθηση, και θα αρνηθείτε μάλλον να το μάθετε: Ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα στο εγκέφαλο (μα πως κάνετε έτσι; Είναι σα νόμισμα! Κι ούτε που θα φαίνεται κάτω απ’ το τριχωτό…) που μαζεύει εγκεφαλικά σήματα και τα εκπέμπει ασύρματα στη «βάση» του… Τι να τα κάνει τα εγκεφαλικά σήματα η «βάση»; Τι τα θέλει; Μα για θεραπευτικούς σκοπούς χαζούλικα· πάντα για θεραπευτικούς σκοπούς… Τι δεν σας αρέσει πάλι; (Θα φωνάξουμε τους μπράβους τους caradinieri, προσέξτε!!!)

Διακριτικός ο Musk παρουσίασε την επιτυχία της συσκευής σε γουρούνια· αλλά η άδεια για τις πρώτες «κλινικές δοκιμές» σε ανθρώπους δεν θα αργήσει. Ακόμα πιο διακριτικός έδειξε τα σήματα που ξεκινούν απ’ τον εγκέφαλο και καταλήγουν στη βάση· όχι το ανάποδο: τα σήματα που ξεκινούν απ’ την βάση και καταλήγουν στον εγκέφαλο, δίνοντας, ας πούμε, «εντολές», «κατευθύνσεις», κλπ… Αλλά την αμερικανική πολεμική βιομηχανία (μέσω darpa) αυτά την ενδιαφέρουν. Υποθέτουμε όχι μόνον αυτήν…

Στο 14λεπτο video που ακολουθεί θα έχετε την ευκαιρία, αν δεν θέλετε να κρυφτείτε, να δείτε πλάνα απ’ την βιομηχανία της υγείας σήμερα. Όχι αύριο – σήμερα! Θα δείτε, για παράδειγμα, έναν ρομποτικό χειρούργο υψηλής ακριβείας (που δεν φοράει χειρουργική μάσκα, οπότε αυτές θα ξεμείνουν για τα θύματα της τρομοεκστρατείας!). Θα δείτε την αναίμακτη εμφύτευση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, και το πόσο σημαντική είναι. Θα δείτε την λεπτότητα και τους καλούς τρόπους της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, πέρα απ’ τα «έξυπνα» κινητά και τις 5G επικοινωνίες.

Θα φρικάρετε μάλλον, αλλά αυτό (θα) είναι αποστροφή στην (καπιταλιστική) πραγματικότητα, που σημαίνει «αυθόρμητες» κατασκευές άλλων ψυχο-«πραγματικοτήτων», πιο συμβατών, πιο βολικών… Είναι μια αόρατη φυλακή το να αρνείται κανείς την πραγματικότητα! Είναι μια αόρατη φυλακή το «αποκλείεται να συμβεί αυτό…. σε μένα». Μήπως μια κάποια έξοδος απ’ αυτό το κλουβί που γράφει «Ι, me, mine» θα άξιζε; Δείτε τις επιτυχίες του Musk αφού τις διαφημίζει, αν όχι για άλλο λόγο τουλάχιστον για να ξέρετε! Επειδή άλλοι μπορεί να μην τις διαφημίσουν· κι όχι από σεμνότητα…

Δείτε. Ανοίξτε τα μάτια σας επιτέλους αν δεν έχετε αγαπήσει την υπνοβασία! Γιατί μια απ’ τις επόμενες «πανδημίες» μπορεί να λέγεται «σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια»… Ή κάπως έτσι… Και μπορεί (λέμε) να θεραπεύεται μόνο με τις «εμφυτεύσεις» τύπου neuralink…. Και τότε τι θα προλάβουμε να πούμε για να φρενάρουμε τους καθεστωτικούς;

Εκείνο το “δεν ξέρω” δεν γλυτώνει κανέναν. Απλά αυξάνει την α-νοησία…

(Χρειάζονται τα γνωστά αγγλικούλια. Πατήστε το κουτάκι στην κάτω μπάρα για να βγουν και αγγλικοί υπότιτλοι… όχι με μεγάλη ακρίβεια αλλά ίσως βοηθητικοί…)

(Ο προσανατολισμός των σωτήρων μας ή, πιο σωστά, όσων αυτοί εκπροσωπούν, στα σώματα και στις εμφυτεύσεις, ο μεν κυρ Βασίλης με το quantom dot, ο δε Musk με τα ηλεκτρόδιά του, δεν είναι ούτε αυθαίρετος ούτε εκτός «πλαισίου» 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Σκεφτείτε αυτό: απ’ την στιγμή που τα «κινητά» έγιναν τόσο απαραίτητα αξεσουάρ της καθημερινής ζωής, 24/7, ώστε το να αποχωριστεί κάποιος το τηλεκοντρόλ του γίνεται αισθητό σε πολλές περιπτώσεις σαν «γύμνια», διάφοροι ειδικοί υποστηρίζουν, με ελάχιστη μόνο δόση υπερβολής, ότι τα «κινητά» έχουν γίνει προέκταση του σώματος.

Απ’ την «προέκταση» στην «εμφύτευση» η απόσταση – με κριτήρια κοινωνικών ανα-παραστάσεων – είναι μικρότερη απ’ ό,τι νομίζετε… Μικρότερη απ’ ό,τι νομίζετε είναι και η εμπορικά αξιοποιήσιμη ευρύτερη κοινωνική απαίτηση για «σβήσιμο άσχημων μνημών» απ’ τον εγκέφαλο, ή για χειρισμό μηχανών «με την σκέψη»… )

Comments are closed.