Τί είναι τα 8 μπροστά στον 21ο;

Δευτέρα 17 Αυγούστου. Μιας και την φέραμε την κουβέντα στη μπάλα, αυτό το 8 – 2 της bayern σε βάρος της barcelona δεν θα πρέπει αβίαστα και συναισθηματικά να γίνεται αντιληπτό μόνο σαν «σκορ». (Και ανάποδα να ήταν τα γκολ, το ίδιο θα ίσχυε!) Γιατί με βάση αυτό (το «σκορ») η γερμανική ομάδα σκότωσε την καταλανική… Όπως ακριβώς ο Clint Eastwood (σαν «καλός») σκοτώνει τον Lee Van Cleef (σαν «κακό») στο θρυλικό «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Όσες φορές κι αν το δει κανείς αυτό το έργο, το ίδιο συμβαίνει. Ο αρχετυπικά καλός σκοτώνει τον αρχετυπικά κακό. Όμως, σαν υπεύθυνη και ενάντια σε κάθε παραπληροφόρηση και κάθε συνωμοσιολογία η ασταμάτητη μηχανή οφείλει να τονίσει πως ουδέποτε ο Clint Eastwood σκότωσε τον Lee Van Cleef!! (Ο “κακός” πέθανε το 1989 στο σπίτι του από συγκοπή).

Λέμε ότι ένας μεγάλος επιχειρηματικός κλάδος (όπως η βιομηχανία του ποδοσφαίρου) που ζει την δική του σκληρή μεταβατική περίοδο (λόγω γενικότερης αναδιάρθρωσης των ανθρώπινων συνηθειών και συμπεριφορών…) έχει ανάγκη τις δικές του εντυπωσιακές εκδηλώσεις παρουσίας και συναισθημάτων. Για λόγους που προς το παρόν μόνο υποψιαζόμαστε, αλλά μέσα στους οποίους οι παράδες δεν είναι καθόλου αμελητέα διάσταση. Εντυπωσιακή εκδήλωση σε τέτοιους καιρούς δεν είναι το να νικήσει η πάνω Πετρομαγούλα την κάτω Πετρομαγούλα 8 – 2· ένα παράδειγμα λέμε….

Όταν το ποδοσφαιρικό show έχει αποκτήσει πλέον κανονικούς djs «ποδοσφαιρικού πλήθους» (και οι οπαδοί μένουν καθηλωμένοι στις αναμνήσεις τους, πιο θεατές από ποτέ…) δεν είναι παράξενο στην κάθε είδους «κορύφωση του έργου» κάποιος να «σκοτώνει» κάποιον άλλον – όχι στ’ αλήθεια βέβαια! Ε, αν βγαίνουν και (πολλά) λεφτά απ’ αυτές τις συγκινήσεις, ακόμα καλύτερα!

(Για όνομα των θεών του ποδοσφαίρου: δεν υπονοούμε ότι το ματς ήταν στημένο! Τι πάει να πει «στημένο» στο θέατρο; Μόνο ότι ο θεατής δεν ξέρει την πλοκή του έργου – και κάποια στιγμή ξαφνιάζεται, μπορεί ευχάριστα, μπορεί δυσάρεστα! Απ’ την άλλη μεριά δεν θα έχανε τον χρόνο του όποιος έβρισκε και διάβαζε το (εξαντλημένο αυτή τη στιγμή) βιβλίο του Hill Declan Τα στημένα: ποδόσφαιρο και οργανωμένο έγκλημα… Αναφέρεται στις αρχές της δεκαετίας του ’00…

Το ποδόσφαιρο, μέσες άκρες, το ξέρετε… Το οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο το ξέρετε; Καμμία σχέση με τον Lee Van Cleef!! Αν το οργανωμένο έγκλημα είναι που έχει την “ρευστότητα” σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, πράγμα που ισχύει, τότε…)

Comments are closed.