Κάνε κάτι και συ – κατά της διασποράς…

Δευτέρα 17 Αυγούστου. Όλες οι κρατικές / κατασταλτικές συμβουλές για την «σωστή υγιεινιστική συμπεριφορά» αφορούν, λες και το κάνουν επίτηδες, μια κοινωνία που ζει σε ροζ συννεφάκια. Όλο αγάπη και στοργή, όπου απλά ο κόσμος πρέπει να αναδιαρθρώσει τις πρακτικές του (για την εκδήλωση της αγάπης και της στοργής) ώστε να μην βρίσκει ευκαιρία ο αλήτης ο covid-19 να πηγαίνει από ‘δω και απο ‘κει. Να μην φιλιέστε, να μην ακουμπιέστε, να μην αγκαλιάζεσθε, να μην χαιρετιέστε… μόνο το «να μην κοιτιέστε» δεν έχουν πει ακόμα… (Κοντά είναι).

Αλλά μια κοινωνία δεν έχει μόνο στιγμές αγάπης. Έχει και στιγμές έντασης και καυγά. Εδώ τι πρέπει να κάνουμε ω ιερείς της σωτηρίας μας; Η έκφραση «πιάστηκαν στα χέρια» είναι κυριολεκτική! Αν απαγορεύονται οι χειραψίες, γιατί το καλό και ανθρωπιστικό κράτος με τους ειδικούς του δεν δίνει οδηγίες για να γίνονται καυγάδες «ανέπαφοι» (χωρίς πυροβόλα, εντάξει;…), ώστε ο κόσμος «να μην πιάνεται στα χέρια»;

Συμπεραίνουμε – και οι φίλοι της καραντίνας, του κράτους και των φαρμακοβιομηχανιών θα πρέπει να συμφωνήσουν μαζί μας, έστω για μια φορά – ότι το παλιοκράτος επίτηδες δεν έχει οδηγίες γι’ αυτές τις περιστάσεις, επειδή κατά βάθος θέλει να μας σκοτώσει όλους, να μείνει μόνο του (το παλιοκράτος) – και έχει αναθέσει προς το παρόν την δουλειά σ’ έναν τεμπέλαρο ιό.

Εν πάσει περιπτώσει η ασταμάτητη μηχανή συνεχίζοντας το δικό της σπουδαίο και υπεύθυνο ανθρωπιστικό έργο, έψαξε και βρήκε την εναλλακτική λύση, για να μην πιάνετε ο κόσμος «στα χέρια» και μεταδίδει τον ανεπρόκοπο ιό. Κάντο όπως ο Zidane! Είναι η πρόταση που βγαίνει απ’ τα βάθη της πρόσφατης (ποδοσφαιρικής και όχι μόνο) ιστορίας – και η ασταμάτητη μηχανή θεωρεί πως είναι ένα ικανοποιητικό παράδειγμα.

Ο Materazzi μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι πράγματι δεν χρειάζονται οι χειροδικίες: μια καρφωτή κεφαλιά κάνει καλύτερη δουλειά από μια γροθιά, και επιπλέον δεν μεταδίδει κανέναν ιό!!!

(Απ’ όσα ξέρουμε ως τώρα – πάντα!…)

Comments are closed.