Νουθεσίες import / export

Σάββατο 15 – Κυριακή 16 Αυγούστου. Τι ιδέα κι αυτή; Όσοι / όσες έκαναν διακοπές (τις γνωστές ακόλαστες διακοπές…) κολλάνε τον φονιά ιό και, γυρίζοντας, τον μεταφέρουν σ’ αυτούς που δεν έκαναν (ακόλαστες διακοπές)…. Δεν είναι η αντίθεση «ντόπιων – ξένων», δεν είναι η αντίθεση «πόλης – επαρχίας», δεν είναι η αντίθεση «βορράς – νότος»… Είναι η αντίθεση «θάλασσα – βουνό»!

Ο καθεστωτικός συντηρητισμός (διακομματικός πέρα ως πέρα) σκέφτηκε την απάντηση: όσοι γυρίζουν από crowdy διακοπές να φοράνε μια βδομάδα μάσκα· για να μην κολλήσουν αυτούς που δεν έκαναν. (Επίσης να κάθονται όρθιοι στο ένα πόδι στη γωνία – και στο διάλειμμα…)

Υπάρχει αντιπρόταση επαρκής από υγιεινιστική άποψη; Φυσικά ναι! Να επιδοτήσει το κράτος όσους / όσες κάνουν διακοπές για να συνεχίσουν για ένα, ενάμισυ μήνα ακόμα! Καλύτερα δύο! Να μην γυρίσουν πίσω πριν την παρέλαση!!! Τα οφέλη θα είναι πολλά και για όλους.

Πρώτον, δεν θα μεταφερθεί ο αλανιάρης covid-19 απ’ τις παραλίες στα αστικά συγκροτήματα. Θα μείνει να κοιτάει τα κύματα, στη μελαγχολία του φθινοπώρου. Δεύτερον, τα όποια «κρούσματα» θα γίνουν «ξε-κρούσματα» by the sea, οπότε δεν θα χρειάζονται ούτε καραντίνες ούτε καραμπίνες. Τρίτον οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα ψευτοσώσουν την σαιζόν. Τέταρτον θα κουκουλωθεί κάπως και η ανεργία: αν κάνεις διακοπές δύο ή τρεις μήνες δεν είσαι άνεργος / η. Eίσαι βραζιλιάνος / α (απ’ το μαύρισμα).

Η ασταμάτητη μηχανή δεν μπορεί άλλο να δίνει τέτοιες επαναστατικές ιδέες δωρεάν! Αλλά το ποιος νοιάζεται για το καλό του κόσμου είναι καθαρό πια… Ή όχι;

Comments are closed.