Neuralink

Τετάρτη 26 Αυγούστου. Εσείς μπορεί άνετα να έχετε μείνει περίπου έναν αιώνα πίσω. Κι αυτός σίγουρα δεν είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά έτσι θεωρείται (οι παράλληλες πραγματικότητες βλέπετε!). Θαυμάσια στέκεται σαν «πλυντήριο» και σαν promoter. Στην πράξη ο αιώνας που πιθανόν έχετε χάσει χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους: «οραματιστές».

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που λάνσαρε πρώτος το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνοντάς το hype χωρίς να έχει πουλήσει ούτε ένα (τότε), άνοιξε όμως τον δρόμο και την αγορά για τις κανονικές αυτοκινητοβιομηχανίες· ο άνθρωπος που επιλέχτηκε σαν μπροστινός για την ιδιωτικοποίηση των αποστολών έξω απ’ την γήινη ατμόσφαιρα ανοίγοντας τον δρόμο στον virus free extraterrestrial τουρισμό, ο Elon Reeve Musk, έχει κι άλλα ράματα για την γούνα σας/ μας. Το project Neuralink για παράδειγμα.

Ενόσω είστε / είμαστε απασχολημένοι με το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα και την φαρμακο-κατασταλτική πλευρά που εκπροσωπεί ο κυρ Βασίλης ο Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων, η εταιρεία Neuralink του Musk έρχεται κι αυτή για να μας θεραπεύσει σχεδόν απ’ τα πάντα (όχι άλλη θεραπεία, ευχαριστούμε για την καλωσύνη σας!). Απ’ το alzheimer ως την αναποφασιστικότητα στα ψώνια…

Σε τρείς μέρες, στις 28 Αυγούστου, ο Musk θα κάνει ένα μεγάλο show για τις προόδους που έχει πετύχει η εταιρεία του στη διασύνδεση ανθρώπινου και ηλεκτρικού εγκεφάλου. Θα δείξουμε νευρώνες να δίνουν εντολές σε πραγματικό χρόνο. Το matrix μέσα στο matrix! δήλωσε θριαμβευτικά. Στην επίδειξη ρομποτικά χειρουργικά μηχανήματα υψηλής ακρίβειας θα εισάγουν ηλεκτρόδια σε κάποιο εγκέφαλο – άγνωστο αν θα είναι ανθρώπινος ή ζώου – για να γίνει η σύνδεση με τις ψηφιακές μηχανές.

Αν η αμερικανική τεχνοστρατιωτική darpa δεν έκανε ακριβώς τις ίδιες έρευνες θα λέγαμε ότι ο Musk φαντασιώνεται. Επειδή το ξέρουμε λέμε ότι ο Musk είναι όντως διαφημιστής. Σίγουρα θέλει να μαζέψει λεφτά. Θέλει όμως και τον θαυμασμό (ή τον φόβο) χωρίς να φαίνονται οι αρβύλες. Σίγουρα δεν θέλει την εργατική αντιπαλότητα. (Και όντως, δεν υπάρχει τέτοια…)

Αν και δεν είναι αναγκαίο (το αντίθετο) να αγοράσετε κάτι απ’ τον πάγκο του, κάντε τουλάχιστον τον κόπο ενός άλματος στον 21ο αιώνα. Ευχάριστο δεν είναι – αναγκαίο ναι.

Μπας και συνεννοηθούμε κάποτε…

Comments are closed.