Το εργοστάσιο της παράνοιας

Πέμπτη 23 Ιούλη. Καθώς η προσπάθεια, σε διάφορα μέρη του κόσμου, σ’ αυτή τη δεύτερη φάση της τρομοεκστρατείας, είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου φόβου και πειθαρχίας στους πληθυσμούς έτσι ώστε τα μόλις 6μηνίτικα ή 8μηνίτικα (θαύμα! θαύμα!) εμβόλια να μοσχοπουλήσουν σαν “σωτήρια” (ή και να επιβληθούν με νόμο για το “κοινό καλό”) δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε την εξέλιξη του παραλογισμού της δημαγωγίας.

Για παράδειγμα, πότε πότε (κι αυτόν τον καιρό) αναγγέλεται θριαμβευτικά ότι οι “φορείς του φονιά” (ασυμπτωματικοί…) είναι πολλές φορές περισσότεροι απ’ αυτούς που διαπιστώνονται μέσω τεστ!!! Το συμπέρασμα / “μήνυμα” που διαδίδεται αμέσως μετά είναι της γενικευμένης μόλυνσης των κοινωνιών: ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ! ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙΤΕ!! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ!!!

Το ότι αυτοί που έχουν κολλήσει τον covid-19 (και τον «περνάνε» χωρίς συνέπειες) είναι πολλές φορές περισσότεροι απ’ αυτούς που διαπιστώνονται μέσω τεστ είναι εκείνο που έλεγαν διάφοροι «αιρετικοί» απ’ τον περασμένο Μάρτη κι όλας! Η “έρευνα σκάνδαλο” της μεγάλης ιατρικής ομάδας (17 πανεπιστημιακοί διαφόρων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανόμενου του Ιωαννίδη…) του Stratford, στην Santa Clara, που ανακοινώθηκε στα τέλη Απρίλη, αυτό ακριβώς έδειξε: ότι ενώ τα διαπιστωμένα κρούσματα ως εκείνη την στιγμή στην περιοχή ήταν 1.000, τα πραγματικά ήταν πάνω από 50.000!!! Εκείνη η έρευνα συγκέντρωσε τόσο θυμό (και τόσες προβοκάτσιες) επειδή το συμπέρασμά της ΔΕΝ ήταν Ο ΧΑΡΟΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ, αλλά το αντίθετο: ότι η φονικότητα του covid-19 είναι πολύ μικρή!!! Στοιχειώδες: διαιρείς τον αριθμό των νεκρών (έστω, της “κοινής δεξαμενής”) με τον αριθμό όσων έχουν κολλήσει και βγάζεις το ποσοστό… Όσο μεγαλύτερος είναι ο παρανομαστής τόσο μικρότερο το αποτέλεσμα…

Τώρα όμως, σχεδόν 3 μήνες μετά, με μια βρώμικη αντιστροφή, η διαπίστωση που τον Απρίλη ήταν «καταραμένη» έως «απαγορευμένη», χρησιμοποιείται για τον ακριβώς αντίθετο σκοπό. Με μια παρανοϊκή επένδυση. Όχι!!! Η πολύ μεγαλύτερη διάδοση του covid-19 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι ελάχιστα επικίνδυνος (και αυτό σε ειδικές περιπτώσεις). ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι πολύ επικίνδυνος και ότι παραμονεύει σε κάθε γωνία – γι’ αυτό κουκουλωθείτε!

Χωρίς να ξεχάσουμε ούτε στιγμή την covid-19 τρομοεκστρατεία και τους πραγματικούς στόχους της, εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια παράλληλη εκστρατεία που έχει πολύ περισσότερες προεκτάσεις και συνέπειες: ένας συνδυασμός «σπασίματος» και αποβλάκωσης των πληθυσμών και των ατόμων!!

Έτσι, για παράδειγμα, ενώ είναι αρκετοί / αρκετές (σ’ όλο τον πρώτο κόσμο) που ΔΕΝ έχουν φάει το παραμύθι του «φονιά ιού», είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν όρεξη να αντιπαλέψουν δημόσια και δυναμικά αυτήν την εκστρατεία που έχει στόχο να μετασχηματίσει δια της βίας την καθημερινή ζωή των πάντων (και οπωσδήποτε των πιο χαμηλά στην κοινωνική ιεραρχία…), έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές που θέλουν τα αφεντικά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Έχουν «σπάσει», με την έννοια ότι προσπαθούν να κρατηθούν ατομικά όσο περισσότερο μπορούν στην άκρη αυτού του τεράστιου χειμάρρου, για να διασώσουν ό,τι κατά την εμπειρική τους γνώμη διασώζεται· αν και καταλαβαίνουν (ή υποψιάζονται) ότι το κόλπο είναι τεράστιο και ότι αργά ή γρήγορα θα παρασύρει τα πάντα. Απ’ την άλλη μεριά υπάρχουν οι φοβισμένοι, που δείχνουν μόνιμα φοβισμένοι, καθηλωμένοι, με αδυναμία να σκεφτούν καν και καν τις όποιες (ελάχιστες!) mainstream αποκαλύψεις για το φιάσκο – κι ούτε λόγος να αμφισβητήσουν τις κυρίαρχες τρομοκρατικές αλήθειες!

Ενώ, λοιπόν, στα βασικά της όπλα η τρομοεκστρατεία έχει τυπικά αφοπλιστεί (απ’ τις δωροδοκίες των media μέχρι τις εξαγορές των γιατρών / σωτήρων απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες και τις «μκο» τους· απ’ την παραδοχή των «κοινών δεξαμενών» θανάτου, μέχρι τους «υπερλάκους» αγγλικού τύπου· απ’ την βιασύνη να βρεθούν οπωσδήποτε εμβόλια να πουληθούν άμεσα ως τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό για την «σωτηρία της ανθρωπότητας»…) ουσιαστικά συνεχίζει να διαμορφώνει τόσο το πεδίο των κοινωνικών αντιλήψεων όσο και τα περιεχόμενά τους. Ο συνδυασμός παραίτησης, παράλυσης, μοιρολατρείας και α-νοησίας δουλεύει μια χαρά υπέρ της συγκεκριμένης τρομοεκστρατείας… Αλλά, δυστυχώς, υποδεικνύει την ύπαρξη, την διαμόρφωση ενός πολύ μεγαλύτερου κοινωνικού κεφαλαίου «δημιουργικής» αυτοκαταστροφής.

Το οποίο, ας μην αμφιβάλει κανείς, είναι άμεσα αξιοποιήσιμο απ’ τα αφεντικά – και έτσι θα γίνει. Με διάφορους τρόπους.

(φωτογραφία: Η ένωση φίλων της καραντίνας ας ευχαριστήσει τους χορηγούς…)

Comments are closed.