Το δεύτερο κύμα

Πέμπτη 16 Ιούλη. Αφού ο βασικός πρωταγωνιστής / σολίστας της τρομοεκστρατείας, ο Μαύρος Άρχοντας, έφυγε απ’ την σκηνή, το βάθος της, τα «κρούσματα», φωτίζονται τώρα σα να είναι το πρώτο πλάνο. Είναι οξύμωρο, ιδεολογική ακροβασία: χωρίς την «προοπτική θανάτου» τι τρομοπαραγωγική αξία έχουν τα «κρούσματα»; Πρακτικά καμμία. Μπορεί μάλιστα να γυρίσει μπούμεραγκ: αν δεν υπάρχουν ουρές έξω απ’ τις εντατικές· αν δεν υπάρχουν αλαφιασμένοι γιατροί· αν απ’ την πίσω πόρτα των νοσοκομείων δεν φορτώνονται φέρετρα σε φορτηγά ψυγεία· αν οι επαγγελματίες της δημαγωγίας δεν παίζουν τον σπαραξικάρδιο ρόλο τους αναγγέλοντας κάθε μέρα πτώματα· τότε γιατί να βασανίζονται όλοι αυτοί που απλά είναι ασυμπτωματικοί ή «πέρασαν» τον covid-19 πριν κανά μήνα (αν υποθέσουμε ότι τα τεστ είναι ακριβή, κάτι που δεν ισχύει), ε;

Τα κρούσματα – σαν – απειλή δουλεύονται εδώ και λίγες εβδομάδες· αλλά το κενό στη σκηνοθεσία έγινε αντιληπτό, φαίνεται, απ’ τους τρομοσκηνοθέτες. Κι έτσι έχει αρχίσει να εμφανίζεται ένας καινούργιος πρωταγωνιστής, όμοιος αλλά και διαφορετικός απ’ τον προηγούμενο. Στη θέση του Θάνατου Τοις Μετρητοίς εμφανίζεται ο Θάνατος Επί Πιστώσει. Λέγεται «δεύτερο κύμα»…

Η ιδέα του «μολυσματικού κύματος» (πρώτου, δεύτερου, τρίτου) είναι κυνική. Κανείς δεν αναρωτιέται από που προέρχεται τέτοια «πρόγνωση» κι αν στέκει καν και καν. Φυσικά οι δημαγωγοί, σαν κατασκευαστές πραγματικοτήτων (που ταιριάζουν στις ανάγκες της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης), φροντίζουν να μην γεννηθεί καμμία απορία. Αλλά επιμένουμε: τι ηλίθια ιδέα είναι αυτή;

Κατ’ αρχήν (απ’ όσα σπούδασε η επιμελής ασταμάτητη μηχανή αυτούς τους μήνες…) φαίνεται ότι είναι μια ορολογία που δεν χρησιμοποιείται στις ιογενείς επιδημίες. Για παράδειγμα η θρυλικός Η1Ν1 (που το 2009 θα εξολόθρευε τον πλανήτη…) εξακολουθεί να κυκλοφορεί τους χειμώνες έκτοτε, μαζί με άλλες παραλλαγές ιών γρίπης. Αλλά κανείς («ειδικός» ή ανειδίκευτος…) δεν λέει ότι πέρυσι υπήρξε «10ο κύμα Η1Ν1»!.. Αντίθετα, όπως συμβαίνει κατά κόρο με τους ιούς (και τους κορωνιούς), αυτό που ισχύει είναι ότι μετά την εντυπωσιακή είσοδό τους στη σκηνή της ανθρώπινης καταγραφής εξακολουθούν να κυκλοφορούν για χρόνια, «αδυνατισμένοι και αδιάφοροι».

Η τρομοφαντασμαγορία του «δεύτερου κύματος» του covid-19 επιβάλλει την ιδέα ότι αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει γενικά με τους ιούς ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ (παρόλο που έχει αδυνατίσει ολοφάνερα αφού η αύξηση των «κρουσμάτων» του συμπίπτει με την δραστική μείωση των σοβαρών ασθενειών – και των θανάτων…) ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ!!! Δυναμωμένος… από που άραγε; Από πού «παίρνουν φόρα» οι ιοί για να κάνουν έναν «δεύτερο γύρο» σαν τον πρώτο ή ακόμα χειρότερο; Τί «τρώει» ο covid-19 τώρα που δεν σκοτώνει πια για να αποκτήσει ακόμα φονικότερα ένστικτα και δυνατότητες μόλις … ξαποστάσει;

Πρόκειται για ιδέα–φόλα! Τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη μπορεί να εμφανιστεί κάποια καινούργια παραλλαγή ιού γρίπης· ή μπορεί αυτή η καινούργια παραλλαγή να συμπέσει με τον γηραλέο covid-19. Αλλά το «δεύτερο κύμα», το «μια απ’ τα ίδια και χειρότερα», μόνο με την «Δευτέρα παρουσία» του γυιού του αφεντικού μπορεί να έχει συγγένεια!!! Η «Αποκάλυψη» που χάσατε …προσεχώς!!!

Αυτήν την φόλα–ιδέα οι ειδικοί της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας την έχουν αντιγράψει … από που λέτε; Απ’ το ιδανικό των τρομοκρατών της υγείας, απ’ το ιδεώδες τους, απ’ αυτό που θα ήθελαν να συμβεί για να ξεπουλήσουν σωτηρία τα αφεντικά τους, το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα και οι φαρμακοβιομηχανίες: απ’ την «ισπανική γρίπη» του 1918!

Με βάση τις γνώσεις (και την άγνοια) που είχαν τότε οι γιατροί, πριν έναν ολόκληρο αιώνα, καθώς και την γεωγραφία της διάδοσης εκείνου του ιού και την κυμαινόμενη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του, τα δύο χρόνια και κάτι που κράτησε εκείνη η πανδημία χωρίστηκαν σε «τέσσερα κύματα». Ωστόσο μια τέτοια ταξινόμηση θεωρείται πια προβληματική, για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, με βάση τις δυνατότητες των τότε μικροσκοπίων, οι γιατροί δεν είδαν ποτέ κανένα ιό γρίπης! Και, κατά συνέπεια, δεν ήταν σε θέση να ξέρουν αν επρόκειτο για το ίδιο στέλεχος που δρούσε επί 2 χρόνια ή για διαφορετικά στελέχη. Επιπλέον, πάλι εξαιτίας των τεχνικών ορίων των μεθόδων παρατήρησης, ήταν άγνωστο αν σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη ή σε διαφορετικές χρονικές περιόδους υπήρξαν μολυσματικές συνέργειες (π.χ. με βακτηρίδια ή άλλους ιούς) που αύξησαν την φονικότητα του αρχικά (“πρώτο κύμα”…) ήπιου ιού εκείνης της γρίπης. Εντέλει οι υπόλοιποι παράγοντες (π.χ. διατροφή, υγιεινή) ειδικά μεταξύ των φαντάρων του Α παγκόσμιου, δεν υπολογίστηκαν καν και καν.

Τα «κύματα» είναι λοιπόν μια αναπαράσταση καραμπινάτης άγνοιας! Ανακαλείται όμως για τις ανάγκες της τρομοπαράστασης: χθες νεκροί – σήμερα «κρούσματα» – αύριο πάλι νεκροί!!! “Αυτό λέμε και θα σας το χώσουμε στο κεφάλι, θέλετε δεν θέλετε!”

Πάρε – πάρε!!!

Το ότι μαζί με τις απειλές περί «δεύτερου κύματος» εμφανίζονται και αισιόδοξες ανακοινώσεις περί «επερχόμενων εμβολίων» θα πρέπει να θεωρηθεί εντελώς συμπτωματικό… Ε; Ακόμα κι αν προέρχονται όλα απ’ τα ίδια στόματα… Ε;

Βέβαια: ο καπιταλισμός έχει σταματήσει και υποκλείνεται στην … υγιεία των ανθρώπων…

(2η – 3η φωτογραφία: Γιατί δεν αναλαμβάνουν απευθείας την εξουσία οι big pharma αντί να σπρώχνουν μπροστά τα υπάκουα θηλαστικά που έχουν στους στάβλους τους; Γιατί είναι τόσο ντροπαλές και κρύβονται πίσω απ’ τους ιερείς τους; Αφού τις έχουμε πάρει χαμπάρι πια!

4η φωτογραφία: Η αμερικανική βιοτεχνολογική «moderna», που θέλει να σπρώξει ένα εμβόλιο mRNA – μακρυά!!!! – ανακοίνωσε χτες ότι προχωράει όπου νάναι στην «3η φάση» των δοκιμών. Ακολούθησαν, εν χορώ, άλλοι ανταγωνιστές της. Το νόημα ήταν σαφές: κρατηθείτε φοβισμένοι τρώγοντας τον Επερχόμενο Θάνατο και όπου νάναι ερχόμαστε να σας σώσουμε!

Παρόμοιες αισιόδοξες ανακοινώσεις είχε κάνει η “moderna” και τον περασμένο Μάη. Μόνο για να αποδειχθεί ότι ήταν παραμύθι, μ’ έναν μόνο στόχο: να ανέβουν ακαριαία οι μετοχές της στο χρηματιστήριο… Είναι κι αυτή μια μεγάλη παράμετρος του κράτους και του κεφάλαιου που μας αγάπησαν και θέλουν την καλή μας υγεία: τα κέρδη απ’ τα χρηματιστηριακά νταραβέρια είναι άμεσα, τοις μετρητοίς – και δεν χρειάζεται να περιμένουν το εμβόλιο…)

Comments are closed.