Μέσα στην πυκνή ομίχλη 3…

Παρασκευή 12 Ιούνη. (Οι τονισμοί δικοί μας:) …Την προηγούμενη Τρίτη [σ.σ.: 28 Γενάρη] η Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τρία διακριτά προγράμματα με σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που ευθύνεται για την πρόσφατη ασθένεια.

Η CEPI – που περιγράφει τον εαυτό της σαν μια ‘συνεργασία δημόσιων, ιδιωτικών, φιλανθρωπικών οργανισμών και οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών που θα χρηματοδοτεί και θα συντονίζει την ανάπτυξη εμβολίων εναντίον απειλών στη δημόσια υγεία υψηλής προτεραιότητας’ – ιδρύθηκε το 2017 απ’ τις κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Ινδίας, μαζί με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates…

Η πρόσφατη ανακοίνωση της CEPI ξεκαθάρισε ότι θα χρηματοδοτήσει δύο φαρμακευτικές εταιρείες – την Inovio Pharmaceuticals και την Moderna Inc. – όπως επίσης και το αυστραλέζικο Πανεπιστήμιο της Queensland, το οποίο έγινε εταίρος της CEPI στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο φαρμακευτικές έχουν στενές ή/και στρατηγικές σχέσεις με την DARPA και αναπτύσσουν εμβόλια που είναι αμφιλεγόμενα καθώς περιλαμβάνουν επέμβαση σε γενετικό υλικό ή/και γενετική κοπτοραπτική. Το Πανεπιστήμιο της Quennsland έχει επίσης δεσμούς με την DARPA, αλλά αυτοί οι δεσμοί δεν αφορούν τις βιοτεχνολογικές έρευνες του πανεπιστημίου. Αφορούν την ανάπτυξη πυραύλων.

Για παράδειγμα στους βασικούς δημιουργούς της Inovio περιλαμβάνονται τόσο η DARPA όσο και η «υπηρεσία μείωσης των κινδύνων» του Πενταγώνου (DTRA), και η εταιρεία αυτή έχει πάρει εκατομμύρια δολάρια σαν επιχορηγήσεις απ’ την DARPA, συμπεριλαμβανόμενης μιας επιχορήγησης 45 εκατομυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον Ebola. H Inovio εξειδικεύεται στη δημιουργία ανοσοθεραπειών μέσω DNA και εμβολίων DNA, που περιλαμβάνουν γενετικά τροποποιημένο DNA που αναγκάζει τα κύτταρα του λήπτη να παράγουν ένα αντιγόνο, αλλάζοντας εντελώς το DNA του. Η Inovio ανέπτυξε πρόσφατα ένα εμβόλιο για τον ιό Zika αλλά – ως σήμερα – δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο DNA για χρήση σε ανθρώπους, στις ΗΠΑ. Η Inovio πρόσφατα κέρδισε 8 εκατομμύρια απ’ τον αμερικανικό στρατό για την ανάπτυξη μιας μικρής, φορητής, υποδόρειας συσκευής για να γίνονται εμβόλια DNA, που έχει σχεδιαστεί από κοινού από την Inovio και το USAMRIID.

Ωστόσο η χρηματοδότηση της CEPI για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μπορεί να αλλάξει την ως τώρα απαγόρευση, αφού χρηματοδοτεί ειδικά τις προσπάθειες της Inovio για την συνέχιση της ανάπτυξης ενός εμβολίου DNA για τον κορονοϊό που προκαλεί τον MERS…

Η δεύτερη φαρμακευτική που επιλέχτηκε απ’ την CEPI για ανάπτυξη εμβολίου είναι η Moderna Inc., η οποία θα αναπτύξει αυτό το εμβόλιο σε συνεργασία με το «εθνικό ινστιτούτο υγείας» των ΗΠΑ, με αποκλειστική χρηματοδότηση απ’ την CEPI. Το υπό εξέλιξη εμβόλιο, σε διαφορά απ’ το εμβόλιο DNA της Inovio, θα είναι ένα εμβόλιο messenger RNA (mRNA). Αν και διαφέρουν στον τρόπο δράσης τους από ένα εμβόλιο DNA, τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούν γενετική τεχνολογία και υλικά «για να κατευθύνουν τα σωματικά κύτταρα στο να παράξουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες».

Οι θεραπείες mRNA της Moderna, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων mRNA, αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό αξιοποιώντας μια χρηματοδότηση 25 εκατομυρίων δολαρίων απ’ την DARPA, και συχνά η εταιρεία δηλώνει την στρατηγική της συμμαχία με την DARPA σε συνεντεύξεις τύπου. Οι προηγούμενες και οι τωρινές ερευνητικές προσπάθειες της Moderna περιλαμβάνουν την ανάπτυξη mRNA εμβολίων προσαρμοσμένων στο DNA του κάθε χωριστού ατόμου, καθώς και μια αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο mRNA για τον ιό Zika, που χρηματοδοτήθηκε απ’ την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και τα DNA και τα mRNA εμβόλια στηρίζονται στην εισαγωγή ξένων και τεχνολογικά κατασκευασμένων γενετικών υλικών στα κύτταρα ενός ατόμου, και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν βρήκαν ότι τέτοια εμβόλια «χαρακτηρίζονται από αξιοσημείωτη μη προβλεψιμότητα και έναν αριθμό εγγενώς βλαπτικών εν δυνάμει απειλών» και ότι «δεν υπάρχει αρκετή γνώση για να προσδιοριστεί είτε η πιθανότητα ανεπιθύμητων γεγονότων είτε οι συνέπειες των γενετικών τροποποιήσεων». Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα του φόβου που έχει διαμορφωθεί μπορεί να είναι αρκετό για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να αναπτύξουν και να κυκλοφορήσουν τέτοιες αμφιλεγόμενες θεραπείες.

Σε κάθε περίπτωση οι θεραπείες που αναπτύσσονται απ’ την Inovio, την Modern και το Πανεπιστήμιο της Queensland είναι συντονισμένες στους στόχους της DARPA σε σχέση με την γενετική κοπτοραπτική και την τεχνολογία των εμβολίων. Για παράδειγμα, το 2015, ο γενετιστής της DARPA συνταγματάρχης Daniel Watterdorf περιέγραψε το ότι αυτή η υπηρεσία ερευνά «μια νέα μέθοδο παραγωγής εμβολίων που θα δίνει στο σώμα οδηγίες για να φτιάχνει συγκεκριμένα αντισώματα. Επειδή έτσι το σώμα θα γίνεται ο βιοαντιδραστήρας του ίδιου του εαυτού του, το εμβόλιο θα μπορεί να παράγεται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους και το αποτέλεσμα θα είναι ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας»….

Πρόκειται για βιοτεχνολογικό, γενετικό χασάπικο! Και αυτό ακριβώς είναι που αιωρείται στον αέρα σαν το εμβόλιο που θα μας σώσει απ’ τα πραξικοπήματα, τις γενικευμένες απαγορεύσεις, και τα υπόλοιπα… Α, ίσως και απ’ τον covid-19 (αλλά μάλλον αυτό δεν θα χρειάζεται στ’ αλήθεια!).

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τόσο τα DNA όσο και τα mRNA εμβόλια που δημιουργούν γενετικές μεταλλάξεις των οργανισμών και δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ ως τώρα στο είδος μας, όχι μόνο μετατρέπουν τα σώματά μας σ’ ένα «δωρεάν» τμήμα της βιομηχανικής αλυσίδας παραγωγής φαρμάκων… Αλλά, επίσης, έχουν στόχο την κατασκευή εστιασμένων σε συγκεκριμένα target group βιοτεχνολογικών μεθόδων προστασίας έναντι βιολογικού πολέμου! Δεν ασχολείται η DARPA και η κάθε τέτοια στρατιωτική υπηρεσία με την υγεία του ενός και του άλλου!!! Θέλει να δοκιμάσει και να αναπτύξει «γενετικά φάρμακα» για να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής («μέσω του dna του καθενός….») το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει:

… Γιατί η DARPA ασχολείται μ’ αυτά; Για να προστέψει έναν στρατιώτη στο πεδίο μάχης από χημικά και βιολογικά όπλα ελέγχοντας το γενετικό του υλικό· να μπορεί να το διαχειριστεί για να παράξει πρωτεΐνες που αυτόματα θα προστατεύουν τον στρατιώτη από μέσα προς τα έξω» δήλωσε ο τότε διευθυντής της DARPA (και τώρα της Lockheed Martin) Steve Walker, τον περασμένο Σεπτέμβρη, μιλώντας για ένα project με τίτλο «Γονίδια Ασφαλείας»…

Comments are closed.