Αποδείξεις ατιμίας

Σάββατο 9 Μάη. Επικεφαλής του imperial college είναι ο πολύς Neil Ferguson. Παραιτήθηκε πολύ πρόσφατα επειδή αποδείχθηκε ότι τις απαγορεύσεις που ισχύουν στην αγγλία και για την επιβολή των οποίων κόπιασε τόσο πολύ, τις είχε για τα γεννητικά του όργανα: είχε δώσει «χαρτιά» στην ερωμένη του, για να σπάει τις απαγορεύσεις μετακινήσεων ταξιδεύοντας από μακρινή περιοχή ως το Λονδίνο, για τα ραντεβού τους…

Πριν απ’ αυτό, και πριν τον covid-19, ο Ferguson είχε γίνει ήδη διάσημος για την ποιότητα των μοντέλων και των προβλέψεών του. Το 2009, με την γρίπη των χοίρων, είχε «προβλέψει» ότι θα πεθάνουν απ’ τον Η1Ν1 65.000 άγγλοι. Τότε, μια δεκαετία πριν, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν τα τωρινά πραξικοπήματα, ούτε να επιβληθούν μαζικά οι κατ’ οίκον κρατήσεις – που προώθησε το 2020 (και) ο Ferguson. Χωρίς κανένα μέτρο, λοιπόν, κοινωνικής αποξένωσης, απ’ τον Η1Ν1 πέθαναν στην αγγλία 457 άνθρωποι… Ο γίγαντας της απάτης έπεσε έξω κατά 64.500 άτομα. Καλό για την αγγλική κοινωνία, αλλά αυτός δεν θα έπρεπε να κρεμαστεί παραδειγματικά απ’ το Big Ben; Όχι – έχει άκρες….

Έχοντας το ο.κ. του “επιστήμονα / προφήτη” για την αγγλία πρόλαβε να «προβλέψει» στα μέσα του περασμένου Μάρτη ότι θα πεθάνουν πάνω από 500.000 άτομα αν δεν παρθούν μέτρα (τα γνωστά…), και ότι σε κάθε περίπτωση θα πεθάνουν τουλάχιστον 250.000 αν τα μέτρα είναι «ήπια»…

Αυτές οι πρόφατες «προβλέψεις» του imperial college (σε συνδυασμό με το ιστορικό των «επιτυχιών» του παρελθόντος…) κτύπησαν άσχημα στ’ αυτιά αρκετών ενδιαφερόμενων. Από διάφορα κράτη ζήτησαν αντίγραφο του μοντέλου και των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν, για να ελέγξουν την ποιότητά τους. Αν και η επιστημοσύνη επιβάλει τέτοιου είδους ελέγχους, το imperial college αρνήθηκε αυτό το τσεκάρισμα. Στα μέσα Απρίλη, με τα χίλια ζόρια, έδωσε άλλους αλγόριθμους· όχι εκείνους που είχαν χρησιμοποιηθεί ένα μήνα πριν.

Επειδή το «αν δεν … τότε…» μπορεί να αιωρείται επ’ άπειρον στον αέρα, για πολύ περισσότερο καιρό απ’ ότι ο ίδιος ο covid-19, σουηδοί γιατροί μπήκαν στον πειρασμό να κάνουν έλεγχο του φοβερού μοντέλου Ferguson αξιοποιώντας το γεγονός ότι το σουηδικό κράτος δεν ακολούθησε την συνταγή της ποινικοποίησης του συνόλου της καθημερινότητας. Είχαν, δηλαδή, την πραγματικότητα γύρω τους. Ο Αρμαγεδώνας του imperial college είχε προφητεύσει 250.000 νεκρούς στην αγγλία αν λαμβάνονταν μέτρα ανάλογα με τα σουηδικά. Μιας και η σουηδία έχει το 1/6 του αγγλικού πληθυσμού, θα ήταν αρκετή μια διαίρεση για να φανεί τι θα ξέρναγε ο Ferguson για την σουηδία. Επικουρικά όμως ζήτησαν στα τέλη Απρίλη απ’ το imperial college να κάνει μια εστιασμένη στη σουηδία πρόβλεψη. Το θηρίο βρυχήθηκε: Απ’ την πρωτομαγιά και ως το τέλος εκείνης της εβδομάδας θα έπρεπε να έχουν πεθάνει τουλάχιστον 40.000 άτομα, στη σουηδία, απ’ τον covid-19…

Πόσοι είχαν πεθάνει ως χτες; 3.175. Ο αριθμός είναι σχετικά μεγάλος, αλλά οι πολιτικές βιτρίνες στη Στοκχόλμη έχουν αναγνωρίσει ήδη τα δύο λάθη που έκαναν. Το ένα αφορούσε τους οίκους ευγηρίας (όσοι εργάζονται εκεί έχουν μεγάλο rotation, κι αυτό δεν πάρθηκε υπόψη στην προστασία των ηλικιωμένων) και το άλλο τις κοινότητες μεταναστών (λόγω άγνοιας της γλώσσας η πλειοψηφία των μεταναστών δεν είχε αντιληφθεί τι πρέπει να αποφεύγει και τι πρέπει να κάνει). Σε κάθε περίπτωση η θρυλική «καμπύλη» τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων έχει σαφή πτωτική τάση εδώ και μέρες στη σουηδία· και αποκλείεται να πεθάνουν ως το τέλος Μάη άλλα 37.000 άτομα για να βγει σωστός ο Ferguson….

Έχουμε λοιπόν μια χειροπιαστή απόδειξη του ότι το «αν δεν λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα αποκλεισμού ο κόσμος θα πέθαινε στους δρόμους» είναι ένα κατασκευασμένο (από «ειδικούς» του σκοινιού και του παλουκιού πάντα!) overdose τρόμου, ένα πολιτικό εργαλείο κυριαρχίας και καθόλου μια έντιμη ιατρική διαπίστωση! Υπάρχει όμως κάτι ακόμα χειρότερο (για την ένωση φίλων της καραντίνας): δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα πραξικοπηματικά «μέτρα» είχαν / έχουν κάποια ουσιαστική συνέπεια στον αριθμό των νεκρών· τον φουσκωμένο αναίσχυντα αριθμό ας μην ξεχνάμε!

Ένας άγγλος καθηγητής παθολογίας, σύμβουλος του αγγλικού συστήματος υγείας (NHS), ο John A Lee, έδωσε μια συνέντευξη στις 17 του περασμένου Απρίλη. Ανάμεσα στα υπόλοιπα είπε κι αυτό:

… Είναι μόνο μια υπόθεση ότι το lockdown έχει μεγάλη επίδραση στην διάδοση του ιού, και σίγουρα δεν είναι γεγονός επιστημονικά τεκμηριωμένο. Απ’ όσο μπορώ να καταλάβω η Σουηδία, παρότι δεν έχει κάνει οτιδήποτε έστω κοντινό στην αυστηρή απαγόρευση που έχουμε επιβάλλει εμείς, πρακτικά έχει μια παρόμοια καμπύλη με την δική μας. Και το ποσοστό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους στη σουηδία είναι σχεδόν το μισό του δικού μας αυτή τη στιγμή…

(Τις γνωστές ντόπιες βλακείες που «εξηγούν» την απόδειξη ότι τα πραξικοπήματα ήταν ακόμα και από στενή υγιεινιστική άποψη εντελώς πραξικοπηματικά αντιστρέφοντάς την την ξέρουμε: ναι μωρέ, αλλά στη σουηδία ζουν αλλιώς.. δεν αγκαλιάζονται, δεν φιλιούνται… γενικά δεν κάνουν πολύ παρέες…)

Comments are closed.