Όχι αστεία!

Τρίτη 19 Μάρτη. Εκτός απ’ την ασταμάτητη μηχανή χιούμορ φαίνεται ότι δεν έχει ούτε ο John Bercow (πάνω φωτογραφία…) – που συμβαίνει να είναι άγγλος και πρόεδρος του house of commons… Δεν έφαγε την «τρίπλα» της δόλιας κυρά May, και της έβγαλε όχι κίτρινη αλλά κόκκινη κάρτα: Δεν μπορείς κυρία πρωθυπουργέ να βάλεις ξανά σε ψηφοφορία το ίδιο σχέδιο που απορρίφθηκε τις προάλλες! Μόνο αν έχουν γίνει αξιόλογες αλλαγές.. Έχουν γίνει; Όχι. Οπότε τρίτη ψηφοφορία γιοκ!!!

Ο (κατά την γνώμη μας) γελοίος εκβιασμός της κυρά May κόπηκε εν τη γεννέσει του. Τώρα, το μόνο που της απομένει, είναι να πάει στις Βρυξέλες και να πείσει τους «εταίρους» για μια μικρή παράταση, δύο μηνών χοντρικά. Και μέσα σ’ αυτό το δίμηνο; Νέο δημοψήφισμα; Εκλογές; Κηδεία; Θα φανεί. Ωστόσο ακόμα κι αυτή η μικρή παράταση δεν είναι σίγουρη. Οι χαιρέκακοι στην ήπειρο (: ευρώπη) μιλάνε για «βρετανικό τσίρκο» που, απλά, θα συνεχίσει τα ίδια νούμερα και τους επόμενους μήνες. Οποία αγένεια προς την αυτού εξοχότητα την βασίλισσα!!!Οποία αγένεια προς τον γέροντα βρετανικό λέοντα!

Υπάρχει, πάντως, ακόμα ελπίδα. Κι αυτή βρίσκεται στην ιστορική συνέχεια του αγγλικού φλέγματος. Λένε ότι στη διάρκεια της Μεγάλης Κρίσης στις αρχές της δεκαετίας του ’30, o τότε βασιλιάς George ο 6ος έκανε περιοδείες «ανύψωσης του ηθικού» στις παρηκμασμένες βιομηχανικές πόλεις, με τις στρατιές των ανέργων και τα συσσίτια, συστήνοντας υπομονή και προσευχή.

Τώρα, οι αρχιτράγοι του York και του Canterbury, συνεπείς στην αποστολή «ψυχραιμία παιδιά», συστήνουν προσευχή και τσάι…

Πάλι καλά. Θα μπορούσαν να συμβουλέψουν τον λαό να έχουν όλοι δαγκωμένες στις πιστωτικές τους κάρτες – σε μια παραλλαγή του παλιού γνωστού ανέκδοτου…

Είτε 10 μέρες απομένουν για το brexit, είτε 110, δεν θα γίνει δα και η συντέλεια του κόσμου!!!

Comments are closed.