Αδειάζοντας υπνοδωμάτια με βομβαρδιστικά

Τρίτη 19 Μάρτη. Μεθαύριο ο εξοχότατος π.ε.τ. θα βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ / al Quds «για δουλειές». Μεθαύριο θα σφίγγει χέρια και θα φωτογραφίζεται χαμογελαστός και πανευτυχής – δεν είναι, δα, και μικρό πράγμα να έχεις φίλους επαγγελματίες μαζικούς δολοφόνους σαν τον Netanyahou ή τον Pompeo. Μεθαύριο, ο εξοχότατος π.ε.τ. θα παίξει (με χαρά υποθέτουμε) τον ρολάκο του στην προεκλογική εκστρατεία στο φασιστικό ισραηλινό καθεστώς: σαν ζώο πολιτικό που υποστηρίζει πως είναι, σίγουρα δεν του διαφεύγει αυτή η διάσταση του ραντεβού και των «συμφωνιών» που θα υπογράψει. Μεθαύριο ο εξοχότατος π.ε.τ. θα χαριεντίζεται με τον πιο πατενταρισμένο ρατσιστή – κι όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής. Όπως έχει κάνει τόσες φορές ως τώρα… Έτσι ώστε η συνενοχή και του ίδιου και των οπαδών του (και των σιωπηλών διακομματικών, εσω- και εξω-κοινοβουλευτικών συνοδοιπόρων του) να έχει προχωρήσει πολύ πιο μακριά απ’ την υπόθαλψη εγκληματία.

Πόσοι «Μοράλες» (οι ιθαγενείς της νότιας αμερικής που επέζησαν απ’ την εποικιστική αποικιοκρατία των λευκών ευρωπαίων) χρειάζονται για να ξεπλυθεί ένας υποστηρικτής της εποικιστικής αποικιοκρατίας στην Παλαιστίνη;

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για είναι κανείς ένα απ’ τα καθάρματα της εξουσίας. Χαμογελαστός ή πιο συγκρατημένος, ο εξοχότατος π.ε.τ. πρωθυπουργός ανήκει αμετάκλητα στην εικονογραφία του εγκλήματος: της κατοχής και της δολοφονίας της Παλαιστίνης. (Μαζί του ανήκουν στην ίδια εικονογραφία όλα τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στο ελλαδιστάν…)

Απ’ την άλλη μεριά ο αρχικαραβανάς Benny Gantz, αντίπαλος του Netanyahou, είναι – λένε – η «κεντρώα επιλογή», στις εκλογές της 9ης Απρίλη. Ο Netanyahou θεωρείται η «ακροδεξιά». Αν ο εξοχότατος π.ε.τ. καθυστερήσει την δική του εκλογική μάχη δεν αποκλείεται, στην επόμενη «τριμερή», να σφίξει το χέρι και του Gantz. Να τον κοιτάξει με το ίδιο “η ελπίδα έρχεται” βλέμμα όπως τόσες φορές τον Netanyahou.

Για να θυμόμαστε πόσο κάθαρμα μπορεί να είναι ένα ντόπιο πρωθυπουργικό τοτέμ (ανεξάρτητα «ιδεολογίας» και παραμυθιών – όλοι την ίδια εθνική γραμμή υπηρετούν, γι’ αυτό προσλαμβάνονται…) ας θυμήσουμε το πόσο «κεντρώος» είναι αυτός ο Gantz.

(φωτογραφία πάνω: Στην πολιτική καριέρα του π.ε.τ. σαν εξουσία ίσως οι περισσότερες φωτογραφίες του είναι με τον Netanyahou – μετά, φυσικά, από εκείνες με τον ψεκασμένο. Δυστυχώς, αυτό το φωτογραφικό υλικό “εξωτερικής πολιτικής” δεν είναι πιασάρικο, “επικοινωνίσιμο” με τον λαό. Οπότε ο ματαιόδοξος παγκόσμιας εμβέλειας τενεκεδένιος κάνει κι άλλες φωτογραφήσεις…

Όμως γι’ αυτές μια άλλη φορά.)

Comments are closed.