Προσωρινή αστοχία

Δευτέρα 18 Φλεβάρη. Η Χεβρώνα βρίσκεται στην “Χαμάς free” κατεχόμενη δυτική Όχθη… Στην άλλη μεριά, στη λωρίδα της Γάζα, την προηγούμενη Παρασκευή (47η διαδήλωση της «πορείας της μεγάλης επιστροφής») ο ισραηλινός στρατός δεν κατάφερε να σκοτώσει κάποιον διαδηλωτή. Τραυμάτισε 16 με πραγματικές σφαίρες, και άλλους 2 με καουτσουκένιες.

Στον σχεδόν 1 χρόνο που κρατάει αυτή η εξέγερση (άρχισε στις 30 Μάρτη του του 2018) ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 295 διαδηλωτές και έχει τραυματίσει με σφαίρες περίπου 6.000. Χώρια οι άλλοι, πολύ περισσότεροι τραυματίες, από δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, κλπ.

Είναι μάλλον απίθανο ότι αν φορούσαν «κίτρινα γιλέκα» θα τραβούσαν ένα μικρό μέρος, έστω, της προσοχής και της συμπάθειας προς τους οριτζινάλ της γαλλίας (που δεν παύουν να εκδηλώνουν τις φασιστικές τους ιδέες – το τελευταίο κατόρθωμα μιας ομάδας από δαύτους ήταν το «πέσιμο» σ’ έναν γαλλοεβραίο διανοούμενο, στο δρόμο).

Ας το ξαναπούμε λοιπόν. Αν ένα πρωτοκοσμικό κράτος μπορεί, επί ένα χρόνο, να έχει σκοτώσει σχεδόν 300 διαδηλωτές και να έχει τραυματίσει (συχνά σακατέψει) πάνω από 6.000, χωρίς καμία κατακραυγή, τότε ναι. Πρόκειται για ένα «ιδιαίτερο κράτος». Ευλογημένο; Προφανώς: αλλά όχι από θεούς…

The special one killing machineΥποθέτουμε πως οι σύμμαχοί της, όπως το ελλαδιστάν σε άψογη εθνική αρμονία, την χαίρονται. Υποθέτουμε επίσης ότι οι ντόπιοι πανεπιστημιακοί και οι «ερευνητές» που ετοιμάζονται να συνεργαστούν μαζί της παριστάνουν τους αθώους του αίματος…

Οι εγκληματικές συμμορίες στα high τους.

Α, και μην το ξεχνάτε: κάτω η ιδιωτικοποίηση της 3βάθμιας ελληνικής εκπαίδευσης· ζήτω η στρατιωτικοποίηση και η εγκληματοποίησή της!

Είναι πολλά τα λέφτα λένε…

Comments are closed.