Προορισμός: κατοχή!…

Πέμπτη 31 Γενάρη. Συνεχίζουν να θυμώνουν και να αφρίζουν οι φασίστες του Τελ Αβίβ – έχουν περιθώριο να το συνηθίσουν. Η διεθνής αμνηστία απαίτησε με χθεσινή απόφασή της απ’ όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής τουριστικής προώθησης (airbnb, booking.com, expedia, tripadvisor) να καταργήσουν τους ισραηλινούς τουριστικούς προορισμούς που βρίσκονται στην κατεχόμενη δυτική Όχθη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες θα συμμορφωθούν. Σημαίνει όμως ότι αν συνεχίσουν να κάνουν το κορόιδο θα γίνουν στόχος εύλογης αντίδρασης απ’ τα κάτω· και δεν θα είναι αμελητέα αυτή η αντίδραση.

Εννοείται ότι το καθεστώς του Τελ Αβίβ κατηγόρησε την διεθνή αμνηστία (για τι άλλο;) για “διαστροφή των γεγονότων” και …. “αντισημιτισμό”… Σωστά: μεταξύ των φασιστών του πλανήτη υπάρχει η βεβαιότητα ότι τους ανήκει – ο πλανήτης.

Ποιος τολμάει να το αμφισβητεί; Ποιος τολμάει να αμφισβητεί το “δικαίωμά” τους να βιάζουν την ζωή, την αξιοπρέπεια, την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων;

Πράγματι: η διεθνής αμνηστία δεν είναι καθόλου αρκετή…

(φωτογραφία στη μέση: δεκάδες παλαιστίνιοι αντι-κατοχικοί και εβραίοι αντι-εθνικιστές μπλόκαραν για μισή ώρα, πριν μια βδομάδα, τον highway 4370, τον καινούργιο ρατσιστικό δρόμο που περνάει μέσα απ’ τα κατεχόμενα εδάφη στη δυτική Όχθη, αλλά είναι σχεδόν αποκλειστικά για χρήση των φασιστο-εποίκων. Προσεχώς θα προσθέσουν στο πανό και το “no tourism”.

Φωτογραφία κάτω: αυτό που βλέπετε είναι η Shuhada str., ένας απ’ τους κεντρικούς δρόμους της Χεβρώνα, από τότε η μισή πόλη καταλήφθηκε απ’ τον στρατό του Τελ Αβίβ. Είναι ένα πλάνο απ’ την πρωτόγονη μεν αλλά ρατσιστική και μιλιταριστική πολεοδομία του ισραηλινού απαρτχάιντ. Εδώ το «no tourism» περισσεύει…)

Comments are closed.