Ποιο δημοψήφισμα, ποιοί γύπες (3);

Τετάρτη 3 Οκτώβρη. Η άποψή μας γνωστή: Ούτε το βαθύ κράτος / παρακράτος, ούτε το φαιρόζ γκουβέρνο, ούτε ο τενεκεδένιος και ο ογκόλιθος ήθελαν συμφωνία! Αυτό που ήθελαν ήταν “να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των σκοπιάνων”. Το ότι αυτό δεν έγινε λόγω της διεθνούς πίεσης και λόγω του γεγονότος ότι η χρεωκοπημένη αλλά “στρατηγικός σύμμαχος οι ηπα” Αθήνα δεν θα μπορούσε πια να πάει κόντρα στην Ουάσιγκτον για να φυλάξει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στη δυτική βαλκανική (το έχουμε εξηγήσει στο sarajevo.pdf: το «θρυλικό βέτο» στο Βουκουρέστι είχε τις πλάτες των ευρωπαίων κι όχι την μαγκιά του υπνοβάτη Καραμανλή του β…), το γεγονός δηλαδή ότι το πράγμα έφτασε τελικά στη “συμφωνία των Πρεσπών”, δεν σημαίνει ότι το blame game εξαφανίστηκε.

Νάτο που εμφανίστηκε ακμαίο μετά το δημοψήφισμα: ήταν στη γωνία και περίμενε! Όλο το original βαθυκρατικό κατακάθι, δεξιό κι αριστερό, βγήκε ακαριαία στην επιφάνεια, για να πει με διαφορετικές λέξεις το ίδιο πράγμα: Είδατε που σας τα λέγαμε; Αυτοί δεν θέλουν! (Οπότε δεν χρειάζεται πια εμείς να παριστάνουμε ότι θέλουμε! Τα φορτώνουμε σ’ αυτούς: αυτοί φταίνε!!!)

Σα να ήταν σύνθημα το κατάλληλο φάλτσο σφύριγμα του διαιτητή (: «μεγάλη αποχή, πολύ μεγάλη αποχή, τεράστια αποχή!») ανέβηκε στη σκηνή, πάνω στα εθνικά ελατήρια, η παράσταση με έτοιμο το σενάριο: O ογκόλιθος (που έχει υπογράψει την «συμφωνία των Πρεσπών») βγήκε στον ρόλο του «πεφωτισμένου», με την παλτουδιά και το καβουράκι (το έχει), σε στυλ: Ωωωω!!!… Βεβαίως βεβαίως εμείς τιμούμε την υπογραφή μας, αλλά εσείς εκεί πέρα έχετε σοβαρό πρόβλημα my dears… Ώου! Θα μπορούσα να έχω λίγο γάλα στο τσάι μου; Ο δε ψεκασμένος, απ’ το ίδιο υπουργικό συμβούλιο (δηλαδή τον ίδιο θίασο), βγήκε με στολή παραλλαγής καμαρώνοντας: Νάτοιοιοιοι! Άκυροι! Οφσάιντ την έβγαλαν την συμφωνία! Με άδειες κερδίδες το γκολ είναι άκυρο!!! Το λέει και το VAR που έχω σπίτι!!!

Τα αγοράζει κανείς αυτά;

(φωτογραφία: Ο Nick the Greek στο αεροδρόμιο των Σκοπίων στις 22 του περασμένου Μάρτη, στην πρώτη επίσημη πτήση Αθήνα – Σκόπια.

Κάθε ογκόλιθος πρέπει να κρύβει τον λαγό που βγάζει απ’ το καπέλο του. Ειδικά αν αυτός ο λαγός είναι ψεκασμένος…)

Comments are closed.