Ποιο δημοψήφισμα, ποιοί γύπες (2);

Τετάρτη 3 Οκτώβρη. Τα νούμερα βοηθούν στο να καταλάβει κανείς το γιατί πριν το δημοψήφισμα όσοι είναι στοιχειωδώς σοβαροί είχαν βάλει το όριο της αξιοπρεπούς συμμετοχής στα 600.000 κουκιά (τελικό σκορ: 666.734).

Η αποχή δεν ήταν “όχι – τελεία και παύλα!”. Στην πιο hardcore εκδοχή της ήταν “όχι που δεν θέλει να ειπωθεί” – που στην καθεστωτική πολιτική σημαίνει “διαφωνία που βγάζει ήδη τον σκασμό ενώ θα μπορούσε να εκφραστεί· άρα θα βγάλει ακόμα περισσότερο τον σκασμό όταν δεν θα μπορεί να εκφραστεί”. Και ακόμα “βαρέθηκα”, “που να τρέχεις τώρα δεν χρειάζεται”, “ήμουνα άρρωστος”, “Zaev δεν έφτιαξες τον χωματόδρομο στο χωριό… ”, κλπ κλπ.

Γιατί, όμως, βγήκαν στα μέρη μας τόσο γρήγορα τόσοι πολλοί, όλη η γκάμα απ’ τους φασίστες μέχρι τον Μπογιόπουλο (λέμε τώρα….), για να “συμπεράνουν” ότι το δημοψήφισμα “απέδειξε ότι ο λαός της fyrom δεν θέλει την συμφωνία»; Μεταξύ αστείου και σοβαρού το αποκάλυψε ένας φιλελεύθερος χτες: … Ο ωραίος αυτός αγών για μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση του Μακεδονικού χάθηκε από την αδιαφορία των ψηφοφόρων της γειτονικής χώρας.

Με απλά λόγια: «Εμείς θέλαμε αλλά αυτοί δεν θέλουν! Αυτοί φταίνε!!!» Κατεψυγμένο blame game; Ακριβώς: στην εθνική κωλότσεπη περίμενε!

Εδώ είμαστε.

Comments are closed.