Urban kayak

Τρίτη 19 Ιούνη. Αφού η Αθήνα μπήκε στον χάρτη του διεθνούς «τουρισμού πόλεων» (ανάθεμα!) κι αφού οι έλληνες κατεβάζουν διαρκώς επιχειρηματικές τουριστικές ιδέες, ίσως πρέπει να τύχει σημασίας κι αυτή. Την προσφέρουμε (καθόλου αφειλοκερδώς, αν πιάσει!!!): urban kayak!

Πρωτεύουσα χωρίς αποχετευτικό σύστημα της προκοπής, που με κάθε μπουρίνι «οι δρόμοι γίνονται ποτάμια»; Χμμμμ… Υπάρχει ψωμί εδώ! Αυτά τα urban αθηναϊκά ποτάμια, που τρέχουν πάνω απ’ τις γνωστής ποιότητας και μορφολογίας αθηναϊκές ασφάλτους, ανάμεσα σε γνωστής ικανότητας έλληνες οδηγούς ι.χ., είναι extreme sport ακόμα κι αν προσπαθείς να την παλέψεις πάνω σε δύο ρόδες. Πόσο μάλλον αν πλέεις με κουπί.

Αναγνωρίζουμε μια δυσκολία στο να οργανωθεί το πράγμα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έγκαιρες κρατήσεις, κλπ: δεν είναι γνωστές από μέρες πριν οι ημερομηνίες των μπουρινιών / πλημμυρών. Απ’ την άλλη μεριά, απ’ τους πρώτους που θα ενδιαφερθούν γι’ αυτό το σπάνιο είδος σπορ εξτρεμισμού μέχρι την εκατοστή φουρνιά, οι τολμηροί θα (πρέπει να) είναι τόσο aficionados, ώστε να κλείνουν (έστω: φτηνή) παραμονή στην Αθήνα «τυφλά» μέσα στο χειμώνα, την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο. Με το kayak τους σε πλήρη ετοιμότητα και μια ηλεκτρονική εφαρμογή που να τους ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο ποια περιοχή έχει αρχίσει ήδη ή πρόκειται σε λίγο να γεμίσει ρέματα όταν σκάσει η νεροποντή.

Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα τεχνικά ζητήματα που μας διαφεύγουν· έχουμε, όμως εμπιστοσύνη ότι θα λυθούν. Κι όλοι, ντόπιοι επιχειρηματίες της «νέας οικονομίας» και ριψοκίνδυνοι πελάτες θα είναι ευχαριστημένοι.

Αν πάνω σε δύο ρόδες, με σκατά μεροκάματο, είσαι υποχρεωμένος να το υποστείς, γιατί να μην πληρώσεις να το διασκεδάσεις, έτσι όπως θα σε κατεβάζει το ρέμα κάτω απ’ το σταθμό των Άνω Πατησίων, ή θα σε ρίχνει στην Πανόρμου (για παράδειγμα), – ε;

Χωρίς καμία «παράδοση», τραβώντας selfie – ουάου!!!

Comments are closed.