Το φασισταριό αντεπιτίθεται παντού!

Δευτέρα 18 Ιούνη. Στις εκλογές στη narcoκολομβία τα αποτελέσματα δείχνουν ότι νίκησε ο δεξιο/φασίστας Ivan Duque (με 54%) έναντι του πρώην αντάρτη (και πρώην δημάρχου της Bogota) Gustavo Petro (41%). O Petro είχε ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης πρόσβασης των φτωχών της κολομβίας στη δημόσια υγεία και στην εκπαίδευση, φορολόγησης των πλουσίων, και αναδιανομής της γης υπέρ των φτωχών αγροτών. Ο Duque, αντίθετα, υποσχόταν περιορισμό της φορολογίας (των πλουσίων) και επενδύσεις· με αύξηση του δημόσιου χρέους.

Σημαντικό: ο δεξιο/φασίστας Dique επιδιώκει την ακύρωση της συμφωνίας ειρήνευσης με τους αντάρτες του farc, που έγινε το 2016. Και επιδιώκει, επίσης, την ακύρωση της γενικής αμνηστίας σε ότι αφορά τους αντάρτες (κι όχι, βέβαια, τις παρακρατικές συμμορίες). Μ’ άλλα λόγια: ζητάει ξανά τον εμφύλιο πόλεμο.

Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το πως βγαίνουν τα αποτελέσματα στις εκλογές, οπουδήποτε. Αλλά αφού αυτό είναι το «νόμιμο σκορ» στις προεδρικές εκλογές στη narcoκολομβία, η ερώτηση πρέπει να είναι: αν πάρουν ξανά τα όπλα οι πληβείοι σε τι ελπίζουν τα κολομβιανά αφεντικά και οι μαφιόζοι;

Ίσως στο ότι αυτή τη φορά η Ουάσιγκτον θα προστρέξει δίπλα τους «αυτοπροσώπως»…

 

Comments are closed.