Μικρός μπράβος, αλλά μπράβος!

Τετάρτη 13 Ιούνη. Αυτό που αφήνουν να «διαρρεύσει» τα κυβερνοτσιράκια είναι ότι προκειμένου να «ολοκληρωθεί η συμφωνία» θα πρέπει να «ανοίξουν και να συμφωνηθούν» (μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας) 40 «κεφάλαια»… Τα οποία «θα ανοίγουν ένα ένα», σε μια διαδικασία που θα πάρει τουλάχιστον 5 χρόνια (!!!!). Σ’ αυτό το διάστημα (λένε τα ίδια τσιράκια…) αν η δημοκρατία της (βόρειας) μακεδονίας δεν πειθαρχεί στις ελληνικές αξιώσεις, τότε η Αθήνα θα μπλοκάρει κάποια κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της στην ε.ε…. Για παράδειγμα (είπε ένα τσιράκι): κάποια στιγμή θα ανοίξει το κεφάλαιο της παιδείας… Τότε τα Σκόπια θα πρέπει να αλλάξουν τα ονόματα κάποιων πανεπιστημίων… (Το πιάνετε στην έκτασή του;)

Θυμίζουμε, κάτι από εδώ, γραμμένο πριν 5,5 μήνες:

Σάββατο 27 Γενάρη, Kill’ em all: τότε και… (3):

… Όμως, φοβόμαστε, προορίζεται για μελλοντική χρήση: στην πολύχρονη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της δημοκρατίας της μακεδονίας, όποτε το ελληνικό καθεστώς κρίνει ότι έχουν διαμορφωθεί συσχετισμοί (ξανά) υπέρ του, θα ξαναθυμάται ότι «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», απ’ την μια μεριά κινητοποιώντας τις αντιδραστικές μάζες, και απ’ την άλλη μπλοκάροντας το Α ή το Β «κεφάλαιο ένταξης». Ενδεχομένως έτσι να ζητάει ανταλλάγματα απ’ τα ευρωπαϊκά κράτη· ή να κάνει εκβιασμούς στα Σκόπια για «δουλειές», «δουλίτσες», κλπ. Τα γνωστά δηλαδή…

Αν αυτά που διαρρέουν τα τσιράκια ισχύουν (κάτι που δεν το ξέρουμε τώρα, οπότε δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το τι μπορεί να κάνει η μακεδονική πλευρά…) τότε το plan b του ελληνικού βαθέος κράτους αποδεικνύεται ότι είναι το εξής: «η λύση στο ψυχόδραμα της θείας Λίτσας, είναι … περισσότερη θεία Λίτσα!!!» Να δωθεί, μεν, ένα συμβατικό ο.κ. για να αρχίσουν κανονικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της δημοκρατίας της μακεδονίας στην ε.ε. (που ενδιαφέρει κυρίως τον Zaev) και στο νατο· αλλά αυτό το κράτος να παραμείνει όμηρος διαρκείας της Αθήνας.

Comments are closed.