Ανθρώπινα δικαίωματα; Ελάτε τώρα – ας σοβαρευτούμε!

Πέμπτη 21 Ιούνη. Η Ουάσιγκτον αποχώρησε (και) απ΄το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του οηε, κατηγορώντας το για «αντι-ισραήλ» προκατάληψη…. Για «αντισημιτισμό» όχι ακόμα – προσεχώς…

Αυτά τα διεθνή σώματα σαν τον οηε και τα πέριξ έχουν τελειώσει εδώ και πάνω από 2 δεκατίες: φτιάχτηκαν σαν θεσμοί «ισορροπίας» στη διάρκεια του 3ου παγκόσμιου («ψυχρού πολέμου») αλλά μετά, ειδικά από τότε που έπαψαν (λόγω συσχετισμών) να είναι ο φερετζές της «μόνης υπερδύναμης», είχαν ξεπεραστεί ιστορικά. Ως τώρα δεν το έλεγε κανείς επίσημα, έχει αρχίσει πια να το λέει η Ουάσιγκτον. Σε δόσεις.

Έχει το ενδιαφέρον της όμως η δήλωση του ρώσου εκπροσώπου στο οηεδικο συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Gennady Gatilov:

Δεν θα έλεγα ότι το συμβούλιο έχασε κάτι λόγω της αμερικανικής αποχώρησης. Αντίθετα πιστεύω ότι αφού έφυγαν οι ηπα θα έχουμε λιγότερη πολιτικοποίηση, διπλά στάνταρ και συγκρούσεις [εννοεί: εντός συμβουλίου].

Αυτό το συμβούλιο είναι σχετικά καινούργιο: φτιάχτηκε το 2006. Η συντηρητική διοίκηση του Μπους του Β δεν το γούσταρε, και ήταν μόλις επί προεδρίας Obama που η Ουάσιγκτον δήλωσε ενδιαφέρον για τον θεσμό. Σύντομη σχέση, και ταραγμένη εδώ και 1,5 χρόνο, εφόσον αυτοί οι γραφειοκράτες ανθρωπιστές επιμένουν ότι το Τελ Αβίβ καταπιέζει τους παλαιστίνιους… Α χα! Ρώτησαν τους έλληνες υπερασπιστές του να τους εξηγήσουν ότι το ιερό κράτος (το οποίο εσχάτως αποφάσισαν να «μην πιάνουν στο στόμα τους» καν, αλλά να μιλάνε για οποιαδήποτε άλλη μαλακία τους κατέβει…) απλά αμύνεται, και ότι οι παλαιστίνιοι πάσχουν από σύνδρομα ομαδικής αυτοκτονίας τα οποία εκμεταλλεύεται η Χαμάς; Τα ίδια, βέβαια, λέει και η κυρα Nikki (Haley, η ύαινα πρέσβειρα των ηπα στον οηε), οπότε μάλλον είναι διεθνώς γνωστά…

Περιμέναμε τους ντόπιους εγκάθετους «αντι- όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω» να καταγγείλουν το συμμαχικό ψοφιοκουναβιστάν που κάνει παιδομάζωμα για να τιμωρήσει τους «παράνομους» μετανάστες…. Σιγά! Εδώ έκαναν τουμπεκί με την επί μήνες μεταχείριση των αφρικάνων μεταναστών απ’ το φασιστικό, μιλιταριστικό ισραηλινό καθεστώς· με τους λατινοαμερικάνους θα ασχολούνταν; Να κατηγορήσουν, δηλαδή, έναν βασικό σύμμαχο του ελληνικού κράτους / παρακράτους / κεφάλαιου, για κρατικό / θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό; Α πα πα!

(Τώρα πια δεν χρειάζεται. Τελικά το ψόφιο κουνάβι λέει ότι θα αλλάξει τακτική – με τον χωρισμό των παιδιών των μεταναστών απ’ τους γονείς τους – γιατί η Ivanka και η Melania δεν εγκρίνουν…)

Περιμέναμε, επίσης, όλους αυτούς τους ψευτο-«ανθέλληνες», να καταγγείλουν το ελληνικό κράτος που εκπαιδεύει τον ισραηλινό στρατό για να βομβαρδίσει την γάζα, τον λίβανο, την συρία, το ιράν, κι ό,τι άλλο γουστάρει… Να οργανώσουν φλογερές (όσο η παπαρολογία τους) διαδηλώσεις, προπαγάνδα… Αλλά ο σικέ «ανθελληνισμός», που ένα στόχο είχε μόνο εξ αρχής, να αποικίσει / διαβρώσει / αποπροσανατολίσει το όποιο ντόπιο κίνημα (που δεν είναι και στα καλύτερά του, άρα θεωρείται μπόσικο απ’ τις υπηρεσίες), αυτό το παραμυθάκι λοιπόν βούλιαξε και πνίγηκε στην ελληνο-ισραηλινή συμμαχία. Επ’ αυτής ο σικέ «ανθελληνισμός» έχει βγάλει τον σκασμό – όπως άλλωστε όφειλε απέναντι στ’ αφεντικά του. Σκασμός και “πετάμε την μπάλα έξω”…

Από τότε κυκλοφορούν εδώ κι εκεί διάφορες βρωμερές, θορυβώδεις, έως δηλητηριώδεις μπουρμπουλήθρες…

(Όμως όλα μέσα στη ζωή είναι…)

Comments are closed.