Μέση ανατολή 2

Τετάρτη 16 Μάη. Στην ανατολική ασία / θάλασσα της κίνας, εκείνος που θα μπορούσε να παίξει σε κάποιο βαθμό τον ρόλο του ισραήλ είναι η ταϊβάν (και όχι η ιμπεριαλιστική ιαπωνία)· αλλά οι διαφορές στην ιστορία και στο χώνεμα του μιλιταρισμού είναι τεράστιες. Ας αφήσουμε το οφθαλμοφανές ότι εκεί δεν υπάρχουν παλαιστίνιοι ή «παλαιστίνιοι».

Στη μέση Ανατολή όμως, αν η Ουάσιγκτον σκοπεύει να κρατήσει θέσεις κόντρα στο μπλοκ της Αστάνα, η συμμαχία με το Τελ Αβίβ και το Ριάντ είναι εκ των ων ουκ άνευ… Πράγμα που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τα περισσότερα δυνατά «χατήρια» σ’ αυτούς τους συμμάχους: ένα «ελευθέρας» στην χούντα μέσα στη χούντα στο Ριάντ, στην εκστρατεία στην Υεμένη – αλλά και στις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων παλαιστίνιων που διαδηλώνουν υπέρ της ελευθερίας τους.

Όμως εδώ προκύπτει μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα «αντίφαση». Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι η Ουάσιγκτον, μέσω του βασιλικού γαμπρού Kushner (και άλλων δύο φίλων του) έχει επεξεργαστεί αυτό που αποκαλεί προκαταβολικά «συμφωνία του αιώνα» για την «επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος». Αν και η «αισιοδοξία» τείνει εκεί που τείνει και η «χαρά» του ψόφιου κουναβιού για την συνάντησή του με τον «little rocket man», δηλαδή στον θρύλο «ο πρόεδρος που λύνει προβλήματα δεκαετιών» (και άρα δικαιούται όχι μόνο το νόμπελ ειρήνης αλλά και το νόμπελ χημείας…), μόνη της η αμερικανική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ /Quds ως πρωτεύουσας του ισραήλ έχει τινάξει στον αέρα κάθε πιθανότητα «αμερικανικής μεσολάβησης» (με το «σχέδιο Kushner») στο θέμα Παλαιστίνη. Μ’ άλλα λόγια: μ’ ένα αντι-παλαιστινιακό σχέδιο στη μασχάλη (να έχει να χαίρεται ο ισραηλινός ιμπεριαλισμός) το έξτρα δωράκι με την πρεσβεία έχει καταστρέψει τις προοπτικές αυτής της «λύσης» (που, απ’ όσο μπορούμε να ξέρουμε, απλά θα νομιμοποιούσε τις ισραηλινές κατακτήσεις της Ιερουσαλήμ και του μεγαλύτερου μέρους της δυτικής Όχθης).

Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, πράγματι. Προκειμένου να δυναμώσει ο ισραηλινός ιμπεριαλισμός η Ουάσιγκτον ετοιμάζει και προχωράει σε δύο κινήσεις, ένα «σχέδιο λύσης» και την μεταφορά της πρεσβείας. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!!! Κι αυτό επειδή ακόμα κι εκεί που είναι δεδομένοι οι άραβες σύμμαχοι (στο Ριάντ και στα εμιράτα) υπάρχει πλέον πρόβλημα. Δεν είναι μόνο το ότι οι εκτελέσεις άοπλων αράβων (παλαιστίνιων) διαδηλωτών κατά δεκάδες και εκατοντάδες δεν ευνοούν αυτή τη στιγμή την «φιλία με το Τελ Αβίβ». Είναι και κάτι ακόμα: αυτοί που ο τοξικός κρέμασε ανάποδα για να χρηματοδοτήσει την realos «στροφή» του υπέρ του Τελ Αβίβ ετοιμάζονται για την ρεβάνς. Τώρα πια με αραβικό δίκαιο: ο τοξικός είναι συνεργός στην σφαγή στη Γάζα εδώ και 1,5 μήνα…

Ποιός είναι ο τόσο πετυχημένος «οργανωτικός υπεύθυνος» στο αμερικανικό άσπρο σπίτι; Το twitter;

(Η μεγαλύτερη και μαζικότερη διαδήλωση / προσπάθεια απόδρασης αιχμαλώτων που είναι γνωστή στην ιστορία: λωρίδα της Γάζας, 14 Μάη 2018.

Εντυπωσιακή η ντόπια συγκατάνευση στους στρατόματσους / δεσμοφύλακες, ε; Και γιατί; Επειδή το ελληνικό κράτος είναι σύμμαχός τους, και επειδή έχουμε γεμίσει τσατσορούφιανους…

That’s why!!!)

Comments are closed.