Κορέες

Πέμπτη 8 Φλεβάρη. “Κούτσου κούτσου” άλλο ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του βορειοκορεατικού καθεστώτος θα βρίσκεται στη Σεούλ αύριο, στην τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων. Πρόκειται για την Kim Yo-jong, νεαρή αδελφή του προέδρου Kim Jong-un. Η οποία δεν είναι σκέτη συγγενής. Είναι επικεφαλής του τμήματος προπαγάνδας του καθεστώτος – και much more… Η κυρία η Kim και ο κύριος Kim (ο Kim Yong-nam, ο 90χρονος) είναι οι δυο απ’ τους τέσσερεις υψηλού επιπέδου βορειοκορεάτες αξιωματούχους που θα παραβρεθούν στην τελετή· τα ονόματα των άλλων δυο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα (που σημαίνει ότι ο κυρίως Kim προλαβαίνει να κλείσει θέση).

Εκείνο που σίγουρα θα σπάσει τα νεύρα στην Ουάσιγκτον είναι ότι η Kim Yo-jong έχει φάει αμερικανικές κυρώσεις. Δηλαδή; Η Σεούλ κάνει το κορόιδο σε κοτζάμ αμερικανική εξωτερική πολιτική, και δεν το κρύβει. Απ’ το κακό στο χειρότερο για την αμερικανική αποστολή στην ίδια τελετή. Ο αντιβασιλιάς Pence ρωτήθηκε αν θα συναντηθεί αύριο με κάποιους απ’ την βορειοκορεατική αντιπροσωπεία. Και έκανε το κουνέλι: «Δεν έχω ζητήσει τέτοια συνάντηση, αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

Κι εμείς θα δούμε. Αλλά αν γίνει το «που πας ρε καραΜήτρο!»;

(φωτογραφία: οι βορειοκορεάτισες cheerleaders έφτασαν χτες στη νότια κορέα. Κι αν κάποιος σκεφτεί «πφφφφ… και ο βορειοκορεατικός κομμουνισμός κόλλησε τα ήθη του καπιταλισμού για τον αθλητισμό», θα κάνει λάθος. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για στελέχη του τμήματος των μυστικών υπηρεσιών της Πγιονγκγιάνγκ που ασχολείται με τα σπορ. Είναι πιθανό, επίσης, να μεταφέρουν φορητούς βαλλιστικούς πυραύλους με μίνι πυρηνικές κεφαλές.

Αλλά που να καταλάβουν οι αδαείς!!!)

Comments are closed.