Ο πριγκηπικός παπαγάλος

Παρασκευή 26 Γενάρη. Ένα ταλέντο έχει ο ψόφιος κοριός (πέρα απ’ την μόνιμα ηλίθια αλλά και ελαφρά υπνωτική φλυαρία του): να παίζει θέατρο. Όχι σπουδαίους ρόλους, B έως C. Αλλά αυτό είναι που χρειάζεται για την δουλειά που τον πληρώνουν – δεν χρειάζεται, δα, σπουδές στο Old Vic!!!

Με χαμόγελα και χα χα χου, μετά την συνάντησή του με τον μακεδόνα πρωθυπουργό Zaev στο Νταβός, ανακοίνωσε (με δικά μας λόγια) ότι «όλα καλά, αλλά πρέπει τα Σκόπια να σταματήσουν τον αλυτρωτισμό τους». Η λέξη «αλυτρωτισμός» είναι άγνωστου περιεχομένου για τους υποτελείς, έχει όμως «λ» και «τρ» και «σμος», έχει στην αρχή γλύκα, μετά γρέζι και στο τέλος ύποπτη κατάληξη, ώστε να μπορούν να την παπαγαλίσουν με τη σειρά τους. Είναι «για όλο το λαό»!!! Σε τι συνίσταται, λοιπόν, αυτός ο περιβόητος «αλυτρωτισμός» της δημοκρατίας της μακεδονίας, τον οποίο αν δεν εξαφανίσουν, «αααα, όλα κι όλα, δεν θα τα πάμε καλά!», ε; Και ποιοι μπορεί να φάνε το ελληνικό θεώρημα;

Αυτός ο «αλυτρωτισμός» εντοπίζεται σε 3 ή 4 άρθρα του συντάγματος της δημοκρατίας της μακεδονίας, και περιλαμβάνει τα εξής και μόνο αυτά:

Α) Υπάρχει μακεδονικό έθνος…

Β) Υπάρχει μακεδονική γλώσσα…

Γ) Υπάρχουν μακεδόνες (δηλαδή άτομα που ανήκουν στο μακεδονικό έθνος και μιλάνε την μακεδονική γλώσσα) εκτός συνόρων…

Ένα ένα, μην σπρώχνεσθε!! Το (Γ) ισχύει; Ασφαλώς ναι!!! Το ξέρει πολύ καλά ο ψόφιος κοριός, το κόμμα του, η κυπ, τα υπόλοιπα κόμματα του καθεστώτος, και αρκετοί άλλοι. Είναι οι σλαβομακεδόνες στα χωριά της δυτικής (ελληνικής) μακεδονίας, γύρω απ’ την Φλώρινα και πιο κεί. Πρόκειται για την σλαβομακεδονική μειονότητα που είναι ανύπαρκτη για το ελληνικό κράτος, επειδή συντάχτηκε με τον δημοκρατικό στρατό στη διάρκεια του εμφύλιου – τις βλακώδεις υποσχέσεις του Ζαχαριάδη και τον ελληνικό προσοδικό φασισμό τα πληρώνουν εγγόνια και δισέγγονα…

Οι περισσότεροι / ες έφυγαν μετά την ήττα, προς γιουγκοσλαβία μεριά, όμως κάποιοι / κάποιες έμειναν. Αυτήν την σλαβομακεδονική μειονότητα το ελληνικό κράτος, απ’ το τέλος του εμφύλιου και μετά, την έχει κυριολεκτικά «ξεσκίσει». Έχει κάνει ότι μπορεί, με ασφαλίτες, φασίστες, παπάδες, στρατό, αστυνομία και όλα τα σκατένια όπλα του, για να την αναγκάσει είτε να φύγει προς βορρά, είτε να προσκυνήσει την «ελλάδα ελλήνων χριστιανών».

Το (Γ) ισχύει λοιπόν, και η Κουμουνδούρου το ξέρει καλά. Άλλο, τώρα, αν γουστάρει να γίνει η «αριστερά» του βοθρολυματισμού… Τα άλλα δύο; Το (Β) και το (Α); Μήπως ισχύουν κι αυτά;

Δεν θα παραστήσουμε ούτε τους εθνολόγους ούτε τους γλωσσολόγους. Θα θυμήσουμε όμως δυο πραγματάκια, που κάνουν τα θεωρήματα του ψόφιου κοριού και της φαιορόζ αποστολής του (έναντι των εργοδοτών του, του ελληνικού βαθέος κράτους) να έχουν την αξία κωλόχαρτου C ποιότητας.

Α) Το δικαίωμα του ατομικού και συλλογικού αυτοπροσδιορισμού, συμπεριλαμβανομένου του εθνοτικού / εθνικού τέτοιου, είναι τόσο κατοχυρωμένο απ’ την διεθνή νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε όταν το ελληνικό κράτος απαγόρευσε την ύπαρξη και λειτουργία της τουρκικής ένωσης στη Θράκη, έφαγε μια ξεγυρισμένη καταδίκη απ’ το διεθνές ευρωπαϊκό δικαστήριο, που ήταν όλη δική του! Στο κάτω κάτω, απο πού ως πού επιτρέπεται να ονομάζονται «έλληνες» υπήκοοι του αλβανικού κράτους; Όποιος / όποια / όποιοι θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται σαν μακεδόνες, σαν εσκιμώοι, ή σαν έλληνες, οπουδήποτε θέλουν να το κάνουν, στον βόρειο πόλο, στο νότιο ή στον Δ του Κενταύρου, έχουν δικαίωμα να το κάνουν, τελεία και παύλα!!! Όπως επίσης έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όποια γλώσσα θέλουν, να την χαρακτηρίζουν όπως θέλουν, να την γράφουν, να την τραγουδούν, να την χορεύουν: οι post modern καπιταλιστικές νόρμες ΔΕΝ φοβούνται τις γλώσσες, τα ρούχα και τα τραγούδια! Όσοι, απ’ την άλλη μεριά, φοβούνται είναι κομπλεξικοί νεάτερνταλ και ανήκουν στην πρωτοκοσμική προϊστορία.

Άρα δεν πέφτει λόγος ούτε σ’ εμάς ούτε και σε κανέναν άλλο να αποφανθεί αν υπάρχει ή δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος», «μακεδονική γλώσσα», και τα λοιπά. Και πάντως το να υπάρχουν λίγες ή πολλές χιλιάδες που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο Χ «έθνος» και στην Χ γλώσσα, δεν συνιστά «αλυτρωτισμό». ΣΥΝΙΣΤΑ ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!! Ξανά τελεία και παύλα!

Ο ψόφιος κοριός είναι γυμνός βασιλιάς! Παίζει το παιχνιδάκι «α, εμείς είχαμε όλη την καλή θέληση αλλά αυτοί δεν»· το παιχνιδάκι του ελληνικού βαθέος κράτους όχι μόνο σε ότι αφορά το «μακεδονικό» αλλά επίσης το «κυπριακό», το «αλβανικό» την «αοζ» και ό,τι άλλο…

Περσινά ξινά ξεράτα…

Comments are closed.