Ο εθνικιστικός παπαγάλος με τα φαιορόζ φτερά

Παρασκευή 26 Γενάρη. Μήπως (θα αναρωτηθεί κάποιος άσχετος) παρά το ψέμα και την επιθετική προσβολή (απέναντι στο μακεδονικό κράτος) το ελληνικό καθεστώς δεν έχει άλλες επιλογές; Έχει και παραέχει!!!

Ένα άλλο κράτος των βαλκανίων, που στις αρχές των ‘90s ήταν «κράτος ρημάδι», το βουλγαρικό, έκανε το εξής απέναντι στο καινούργιο κράτος της μακεδονίας: Α) το αναγνώρισε, με το συνταγματικό του όνομα, Β) προσθέτοντας ότι «δεν αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος» ούτε «μακεδονική γλώσσα». Αυτό το δεύτερο είναι de facto διμερές ζήτημα και καθόλου διεθνούς ενδιαφέροντος! Δεν θα αποφασίσει ούτε το νατο, ούτε η ε.ε., ούτε ο θεός ο ίδιος αν υπάρχει ή δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος»!!! Όπως δεν αποφασίσει κανένας αν υπάρχει ή δεν υπάρχει καταλανικό έθνος, κορσικανικό έθνος, φλαμανδικό έθνος, κλπ. Αυτά είναι για τους εθνολόγους. Εκείνο που έχει διεθνή σημασία είναι οι κρατικές επικράτειες και σχέσεις. Και απ’ αυτού η Σόφια είπε (κρατώντας κάποια χαρτιά) ο.κ….

Από τότε, απ’ τις αρχές των ‘90s δηλαδή, το μακεδονικό κράτος και το βουλγαρικό έχουν κανονικές σχέσεις (με όλες τις διακυμάνσεις των διακρατικών σχέσεων στα βαλκάνια) – πρόσφατα, μάλιστα, υπέγραψαν μεταξύ τους συμφωνία φιλίας και συνεργασίας. Για να πάνε παρακάτω.

Γιατί κινήθηκε έτσι ένα «κράτος ρημάδι» στις αρχές των ‘90s, σαν το βουλγαρικό, και όχι ένα «κράτος βασιλιάς» τότε, σαν το ελληνικό; Η Σόφια υποστηρίζει σταθερά ότι οι σλαβομακεδόνες είναι βούλγαροι, και ότι τα σλαβομακεδονικά είναι βουλγαρική διάλεκτος. Αυτό είναι στοιχείο του βουλγαρικού εθνικισμού, και δεν το αποδέχεται φυσικά το μακεδονικό κράτος. Ωστόσο, η Σόφια έκανε απ’ το 2007 μετά, ύστερα την ένταξή της στην ε.ε., έναν ελιγμό ακόμα, δίνοντας αφειδώς και on demand βουλγαρικά διαβατήρια σε όσους υπηκόους του μακεδονικού κράτους ήθελαν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην ε.ε. (με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μακεδόνες και αλβανοί να έχουν βουλγαρικά διαβατήρια). Και αυτό επειδή ο στόχος της δεν είναι η διάλυση του μακεδονικού κράτους αλλά η κατοχύρωση «δικαιωμάτων» σ’ αυτό αν το διαλύσουν ελλάδα, σερβία και αλβανία! Τα οποία κράτη (ελληνικό, σερβικό και αλβανικό) είχαν το βουλγαρικό «στην απ’ έξω» όταν, στο πρώτο μισό των ‘90s, κουβέντιαζαν την μοιρασιά…

Οπότε η Σόφια έχει μια άλλη στάση σε σχέση με την αμφισβήτηση της «εθνικής ταυτότητας μακεδόνας»: δεν την αναγνωρίζει, αλλά δεν το κάνει θέμα. Το κρατάει σαν εφεδρεία, in case of emergency. Αν ποτέ χρειαστεί… Ο βουλγαρικός εθνικισμός είναι στοιχειωδώς ρεαλιστικός…

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει το εξής απλό: αν ο ελληνικός ιμπεριαλισμός στα early ’90s και τα αποπαίδια του στα late ‘10s ΔΕΝ αλληθώριζαν υπέρ της διάλυσης του μακεδονικού κράτους (είτε με δεξιά, Σαμαρικά γρυλίσματα, είτε με σοσιαλεθνικιστικά Παπαντρεϊκά, είτε με ροζ τσιπροτσαχπινοχαμόγελα) ΔΕΝ θα απαιτούσε συνταγματική διαγραφή εθνότητας και γλώσσας σε ένα κράτος διεθνικό! ΔΕΝ θα έλεγε «ααααα, αυτό είναι αλυτρωτισμός και δεν το ανεχόμαστε!» ΔΕΝ θα απαιτούσε, δηλαδή, την αυτοκατάργησή του!

Γιατί τι είναι αυτό που ο ελληνικός κρατικός / παρακρατικός εθνικισμός ονομάζει «μακεδονικό αλυτρωτισμό»; Είναι η συλλογική ταυτότητα του 60% του πληθυσμού του μακεδονικού κράτους, στην ειρηνική συνύπαρξή του με το άλλο 35% που αυτοπροσδιορίζεται «εθνοτικά» (όπως έχει δικαίωμα) σαν αλβανοί! Αν το 60% ΔΕΝ είναι μακεδόνες (όπως απαιτεί ο χαμογελαστός κανίβαλος ψοφιοκοριός Τσίπρας) τότε τι σκατά είναι για να έχουν κράτος; Έχει καμιά ιδέα ο ψόφιος κοριός; Μήπως αυτός και το παρακράτος που τον κουνάει σαν μαριονέτα θα γούσταρε να πουν «ωραία, αν δεν είμαστε μακεδόνες τότε είμαστε βούλγαροι»; Θα γούσταρε; Μπορεί να το γίνει κι αυτό! Αλλά τότε ο ελληνικός εθνικισμός θα αποκτήσει καινούργιο πρόβλημα! Σοβαρότερο…

Εν πάσει περιπτώσει: καμία κυβέρνηση στα Σκόπια δεν θα δεχόταν τις ελληνικές απαιτήσεις… Οπότε η Αθήνα ελπίζει (!!!) ότι θα μπορεί να πει στον πλανήτη: Να, είδατε; Εμείς θέλαμε αλλά αυτοί «δεν»… Blame game λέγεται, και το ελλαδιστάν είναι απ’ τα ελάχιστα μέρη που το παίζει ακόμα… Αυτό έμαθε, αυτό κάνει… Και χάνει.

(φωτογραφία: Όμως να και κάτι αληθινά πρωτοπόρο: οι ελληνόψυχοι είναι έτοιμοι για τον πόλεμο που θα ακολουθήσει τον 4ο παγκόσμιο! Δεν θα γίνει με πέτρες όπως είπε ο Αϊνστάιν, αλλά με σπαθιά και ασπίδες… Ο συγκεκριμένος “αγνός πατριώτης” θα πρέπει να ντύθηκε τις προάλλες αρχαιοελληνικό τανκ.

Τρέμε Τροία!!! Τρέμε Babylon!!!)

Comments are closed.