Περσινά ξινά σταφύλια

Τρίτη 11 Ιούλη. Ο ντόρος για τα υποτιθέμενα σχέδια του πρώτου κυβερνητικού εξάμηνου της “πρώτης φοράς αριστεροακροδεξιάς”, το 2015, υπηρετούν, ολοφάνερα, το φτηνό ρεπερτόριο μιας σικέ αντιπολίτευσης· τόσο σικέ όσο χρειάζεται η “εθνική υπευθυνότητα” των ντόπιων αφεντικών. Εύκολη δουλειά στη χώρα των λωτοφάγων, ευκολότερη αφού οι ιθαγενείς καραγούσταραν τον Μεγάλο Νάρκισσο και τα κόλπα του, άσχετα από ιδεολογία. (Στο 70% είχε φτάσει η αποδοχή των φαιορόζ κυβερνοβιτρινών την άνοιξη του 2015 – το ξεχάσανε ε;).

Όλα όσα δήθεν αποκαλύπτονται τώρα ήταν ήδη από τότε γνωστά. Τα έγραφαν ρεπόρτερ διεθνών (και καθεστωτικών) μήντια… Μπορούσαν επίσης να τεκμηριωθούν λογικά απ’ τις πορδές που οι τότε φαιορόζ άφηναν νομίζοντάς τες για εξάτμιση καύσης στερεών καυσίμων. Στο χάρτινο Sarajevo τα είχαμε γράψει και αναλύσει τόσο εξονυχιστικά ώστε φτάσαμε να αναρωτιόμαστε μπας και το παρακάνουμε ενασχολούμενοι με τα κυβερνητικά.

Όμως τώρα προκύπτει ένα άλλο ζητηματάκι. Το να αποδίδεται στους φαιορόζ νάρκισσους και στο κόμμα της δραχμής που υπηρετούσαν (και συνεχίζουν να υπηρετούν, άλλο που δεν τολμάνε να φτάσουν ξανά στο χείλος…) ότι είχαν «σχέδιο» (όποιο κι αν ήταν) είναι εξαιρετικά βρώμικο. Γιατί οι μεν φαιορόζ όχι «σχέδιο» δεν είχαν, αλλά αγνοούσαν και αγνοούν τι σημαίνει σχεδιασμός στην κλίμακα της κυβερνο-εξουσίας στον 21ο αιώνα, ακόμα και για ένα κράτος με συνολικό πληθυσμό τα 2/3 εκείνου της Istanbul. Η λιλιπούτεια καπιταλιστική εσθονία θα μπορούσε να τους κάνει φροντιστήριο, αλλά και πάλι θα έγραφαν πολύ κάτω απ’ την βάση.

Όμως η απόδοση «σχεδίου» σ’ αυτούς που ήταν «ποτέ στο καρφί και εκατό στο πέταλο» έχει δόλιο στόχο: οι δεξιο/φιλελευθερο/λαϊκοφασίστες κάνουν την χάρη στους αντιπάλους τους να τους παρουσιάζουν αναδρομικά, εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, ικανούς να «σχεδιάσουν» μόνο και μόνο για να αναμετριούνται μαζί τους. Και να αποδεικνύονται, κι αυτοί, ικανοί να «σχεδιάσουν». Τρίχες μαλλοβάμβακες, επινικελωμένες – που έλεγε κι ένας παλιός κλωστοϋφαντουργός.

Είναι σα να λέει ο ομάδα της Άνω Πετρομαγούλας ότι η ομάδα της Κάτω Πετρομαγούλας είναι σκέτη Μπάρτσα! Ε, κατά συνέπεια, το ματς Άνω και Κάτω είναι το el clasico!.. Το ντέρμπι της χρονιάς σου λέω!!!

Κάποιος γόνος την έχει δει “σοσόνιας”…

Comments are closed.